marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Sony World Photography Awards 2015 predstavlja nagrado za kategorijo mobilni telefoni

Deli z ostalimi

28.01.2015
Objavil: Dare Gliha

Svetovna fotografska organizacija (WPO) na natečaju Sony World Photography Awards 2015 predstavlja novo nagrado namenjeno mobilni fotografiji.

Najnovejša tehnologija kamere v mobilnih telefonih nudi vse boljše možnosti in dostopnost za fotografe. Trenutki so lahko ujeti v prav vseh okoliščinah ali lokacijah, vsak lahko tako z dostopom do telefona vizualno dokumentira vsakodnevno življenje. Nova kategorija nagrade mobilnih telefonov na natečaju Sony World Photography Awards 2015 prepoznava to novo kreativno svobodo in kako je mobilna fotografija pomagala redefinirati način, s katerim fotografi dosegajo svojo umetnost fotografiranja.

Vsi fotografi, ne glede na znanje in strokovnost, imajo samo en mesec časa, da prijavijo svojo najboljšo sliko, ki ustreza opisu: Od življenja dobite, kar vanj vložite. You get out of life what you put in. Pustite običajno in poglejte za navdih okoli sebe. Odkrijte nove perspektive z uporabo mobilnega telefona in si oglejte svet skozi različne objektive. Rok za prijavo fotografije se prične 27. januarja.

Sodelovanje je brezplačno na www.worldphoto.org, prijave morajo biti oddane pred 27. februarjem.

20 najboljših slik bo prišlo v ožji izbor po presoji sledeče žirije:
• Anna Dickson, direktorica fotografije, Huffington Post, ZDA
• Chris Hudson, art urednik, National Geographic Traveller, Velika Britanija
• Anthony Lepinay, fotograf in kreativni direktor, Francija
• Alvin Soon, pomočnik urednika, HWM in HardwareZone.com, Singapur
• Evgeny Tchebotarev, CPO in soustanovitelj, 500px, Kanada

Izbor najboljših bo objavljen na spletni strani svetovne fotografske organizacije, worldphoto.org, med njimi pa bo izbran en zmagovalec, ki ga bo izbrala publika z glasovanjem na spletni strani od 10 -17. marca.

Avtor zmagovalne slike bo 23. aprila odpotoval v London na gala ceremonijo Sony World Photography Awards in prejel Sony Mobile paket produktov, vključno z najboljšim Xperia pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.

Astrid Merget Motsenigos, kreativna direktorica svetovne fotografske organizacije WPO pojasni: “Z današnjo izjemno tehnologijo v naših dlaneh lahko ujamemo vsakodnevne dogodke, ki so pomemben del našega življenja. Večina nas beleži svojo zgodovino vsak dan s svojimi mobilnimi telefoni in o tem ne razmišlja. Ta kategorija nam sedaj omogoča, da pogledamo malce pobližje te drugače običajne trenutke.”

Član žirije Anthony Lepinay, francoski street fotograf, ki redno uporablja svoj telefon za fotografiranje, pove: “Prav lepo je videti, kako se fotografija spreminja z novimi tehnologijami in načini uporabe. Neposrednost spreminja način razmišljanja o fotografijah. Vedno moramo biti pripravljani, da ujamemo popoln trenutek. In upam, da bomo našli znotraj te kategorije posebne trenutke.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki