marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Sony Ericsson predstavlja storitev Facebook v telefonih Xperia

Deli z ostalimi

09.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Sony Ericsson predstavlja nov portfelj pametnih telefonov Xperia, ki bo uporabnikom ponudil vznemerljivo, novo družabno izkušnjo. Ker kupci svoje pametne telefone vedno bolj uporabljajo za takojšnjo komunikacijo, Facebook v telefonu Xperia družbene povezave integrira po celotnem telefonu. Sony Ericsson tako omogoča takojšnjo dostopnost do Facebooka iz najpogosteje uporabljanih področij telefona, kot so slikovna galerija, glasbeni predvajalnik, imenik in koledar, kjer lahko uporabniki delijo vsebino in komentirajo.

Ena izmed pomembnejših novosti na novih modelih Xperia bo inovativna družbena glasbena izkušnja. Če boste našli novo super pesem ali poslušali svojo najljubšo skladbo, lahko gumb 'Všeč mi je' pritisnete neposredno v predvajalniku, s čimer se bo samodejno posodobil tudi zid v vašem Facebook profilu – ne da bi vam bilo potrebno odpreti aplikacijo za Facebook. Obenem boste lahko sledili tudi glasbi in videoposnetkom, ki jih trenutno priporočajo ali komentirajo vaši prijatelji na storitvah kot sta YouTube in Spotify.

Integracija Facebooka v večpredstavnostno galerijo telefona približa fotografije na le en klik iz začetnega zaslona ter vam hkrati ponuja možnost da kliknete na 'Všeč mi je' ali napišete komentar. Tudi imenik telefona Xperia bo postal bolj družaben kot kadarkoli prej, saj bo interese in fotografije vaših prijateljev dodal v njihov vnos v vašem imeniku. Koledar telefona se bo dopolnil z njihovimi rojstnimi dnevi, s čimer ne boste nikoli več pozabili na ta datum.

Stephan Croix, vodja oddelka za trženjska partnerstva pri Sony Ericssonu, je dejal: »Uporaba družbenih medijev s pomočjo pametnih telefonov je sedaj del vsakdana. Sony Ericsson je Facebook še tesneje vključil v svoje pametne telefone Xperia, da bi tako kupcem ponudil edinstveno in zabavno izkušnjo, ki jo lahko doživijo le na pametnih telefonih Xperia. Sony Ericsson tesno sodeluje s Facebookom, s čimer zagotavlja nenehno evolucijo integracije in uporabnikom omogoča interakcijo s svojimi priljubljenimi kanali za družbeno mreženje preko pametnih telefonov.«

Henri Moissinac, vodja oddelka za mobilno poslovanje pri Facebooku, je dejal: »Menimo, da mobilne naprave predstavljajo idealno okolje za raznovrstno družbeno izkušnjo. Sony Ericsson je na svojih pametnih telefonih Xperia ustvaril izjemno vključujočo izkušnjo Facebooka in verjamemo, da bodo uporabniki vzljubili to novo in intuitivno izkušnjo.«

Integracija Facebooka v telefon Xperia

• Možnost takojšnjega sporočanja prijateljem, katere skladbe so vam všeč, z uporabo gumba 'Všeč mi je'
• Popoln in celovit proces za družbene medije in glasbo: povejte, katera skladba vam je všeč, jo delite in kupite
• Enostaven dostop do informacij o tem, kaj poslušajo ali gledajo vaši prijatelji
• Facebook albumi in fotografije integrirani v aplikacijo galerija Xperia
• Fotografije, interesi in povezave do profilov vaših prijateljev v vašem imeniku Xperia
• Dogodki na Facebooku se bodo sinhronizirali s koledarjem Xperia
• Opozorila o obvestilih na Facebooku na zakljenjenem zaslonu vašega telefona

Obstoječi uporabniki telefonov Xperia arc in Xperia PLAY si bodo lahko kmalu prenesli posodobljeno programsko opremo za dostop do novih integriranih funkcij. Facebook v telefonih Xperia je že prednameščen na novih telefonih Xperia mini in Xperia mini pro, ki sta bila predstavljena danes. Ta naslednika uspešnih originalnih telefonov iz serije mini sta zvrhano polna funkcionalnosti in ju poganja procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1 GHz, ki skrbi za gladko delovanje najnovejše različice Googlovega operacijskega sistema Android – Gingerbread 2.3.

Facebook v telefonih Xperia bo na izbranih trgih od drugega četrtletja na voljo za vse pametne telefone Xperia z letnico 2011. Xperia mini in Xperia mini pro bosta na voljo v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki