marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

SMS sporočila med vožnjo

Deli z ostalimi

18.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pred kratkim je študija družbe Nuance Communications pokazala, da veliko število voznikov med vožnjo pošilja in sprejema SMS sporočila. Pri omenjeni družbi so še prikazali rezultate ankete, ki se je nanašala na izkušnje in pričakovanja lastnikov osebnih avtomobilov o prostoročnih napeljavah v avtomobilih.

Anketa, ki je zajela okoli 1000 voznikov v Nemčiji, na Japonskem in v ZDA, je potrdila, da se vozniki zelo zanašajo na komunikacijske naprave v njihovih vozilih in so tudi pripravljeni odšteti več denarja, predvsem za čimbolj preprosto uporabo in boljšo varnost v avtomobilih.

Sodeč po anketi 20 % svetovnih voznikov odvrne svoj pogled s ceste, v želji prebrati prispelo SMS-sporočilo, 16 % pa tudi pošilja SMS-sporočila. Anketiranci so pozdravili prednosti glasovno aktiviranega klicanja in pa sistem, ki prebere prihajajoče SMS-sporočilo in omogoča uporabnikom diktiranje novih sporočil. Več kot 60 % anketirancev je menilo, da bo tovrstni sistem izboljšal njihovo varnost na cesti in skoraj 70 % anketirancev je menilo, da je omenjeni sistem preprost za uporabo v avtomobilih.

Anketa je tudi razkrila pisanost kulturnih in regionalnih razlik, ki vplivajo na izkušnje in pričakovanja anketirancev o prostoročnih napravah v avtomobilih. Ameriški vozniki bodo veliko prej sprejeli prihajajoče klice med vožnjo. Evropski vozniki so pokazali veliko zanimanje za prostoročne naprave. Največ zanimanja pa so pokazali nemški državljani, predvsem pri glasovnem upravljanju navigacijskih sistemov, kot tudi možnost poslušanja in diktiranja SMS-sporočil. Vendar pa so ameriški anketiranci, ki uporabljajo MP3 predvajalnike, izrazili največje zanimanje v zabavnih napravah, ki se lahko upravljajo z glasom. Glasovno vodeni MP3 predvajalniki pa so dejansko najvišje rangirane glasovne naprave ameriških voznikov.

Anketa je še pokazala, da več kot 60 % voznikov med vožnjo uporablja mobilnik za izbiro osebe iz imenika. 54 % bo zelo verjetno sprejelo prihajajoče klice, 75 % anketirancev zelo pozdravlja glasovno klicanje oseb iz imenika in menijo, da je zelo uporabna zadeva. Skoraj 65 % vprašanih pa bi bilo rado informirano o tovrstnih storitvah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki