marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Skype že na voljo za Androide

Deli z ostalimi

18.10.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Skype-u so objavili novico o podpori njihovega izdelka tudi na Androidovih platformah.

Uporabniki z Androidom 2.1 ali novejšim si lahko iz App Marketa že pretočijo Skype. Vključeno je Skype-to-Skype klicanje preko Wi-Fi in 3G, IM chat z večimi uporabniki, kot tudi možnost posodabljanja profila kar iz mobilnika.

Nova zanimiva funkcija je tudi zmožnost sinhroniziranja prijateljev na Skypu kar z imenikom mobilnika, v določenih primerih podobno kot Facebook ali Twitter. V praksi pomeni klicanje IM-ja neposredno iz profila.

Mark Douglas, produktivni menedžer je dejal, da Skype lahko teče preko GPRS in EDGE protokolov in seveda preko 3G in Wi-Fi, izkušnje na počasnejših povezavah pa naj bi bile malo slabše: "EDGE ni ravno najboljša izbira za optimalno kvaliteto pri Skype-to-Skype klicanju. Kljub temu se bo vaš IM prijavil in v statusu prikazal vašo povezanost."

Mark je tudi objasnil zakaj Skype deluje samo na Androidih novejših od različice 2.1: "Našim uporabnikom smo želeli omogočiti optimalno izkušnjo. Uporabljeni kodeki ponujajo visoko kvaliteten audio in pri produciranju kvalitete potrebujemo naprave z zmogljivejšimi procesorji. Priporočljivi so 600 ali več megaherčni, kjer pade samo HTC Hero. Uporabniki bodo na omenjeni napravi imeli manjše težave s kvaliteto klicev."

Skype je na voljo že za iPhone in Symbian naprave, kot tudi za specializirane INQ naprave.

Priporočljiv pa je tudi dober podatkovni paket, Skype namreč v povprečju zavzame nekje 1 MB podatkov na minuto.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki