marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Si.mobil postal del inovativne platforme za razvoj mobilnih aplikacij


28.07.2010
Objavil: Dare Gliha

Si.mobil je kot prvi slovenski mobilni operater postal član skupnosti WAC (Wholesale Applications Community), ki združuje 16 vodilnih mobilnih ponudnikov iz vsega sveta. Ta velika odprta platforma za aplikacije omogoča razvijalcem boljši dostop, uporabnikom pa večjo možnost izbire.

Družba Si.mobil, ki deluje v okviru skupine Telekom Austria Group (VSE: TKA, OTC ZDA: TKAGY), je danes sporočila, da se je skupina Telekom Austria Group kot ustanovna članica pridružila WAC-u in da je bil Hannes Ametsreiter, predsednik uprave skupine, imenovan za člana odbora novo ustanovljene organizacije za triletni mandat. WAC je svetovna skupnost telekomunikacijskih operaterjev, ki želi postati globalni posrednik med razvijalci inovativnih aplikacij in končnimi uporabniki. WAC predstavlja odprto platformo za aplikacije, ki podpira mednarodne standarde in razvijalcem mobilnih aplikacij ponuja idealno delovno osnovo.

Hannes Ametsreiter, predsednik uprave skupine Telekom Austria Group, je povedal: »Skupina Telekom Austria Group se je pridružila WAC, da bi bolje izpolnjevala posamezne informacijske potrebe uporabnikov in ponudila pravo dodano vrednost s širšo izbiro inovativnih aplikacij in storitev. Ponudniki aplikacij bodo imeli koristi od te odprte platforme za aplikacije, saj imajo zagotovljen neposreden dostop do končnih uporabnikov vseh vključenih mobilnih operaterjev. Poleg tega samostojnost platforme precej poveča splošen doseg aplikacij. Te segajo od globalno dostopnih storitev do nišnih programov z zelo specifičnimi, majhnimi ciljnimi skupinami. Tekmovanja za razvijalce organizirana v zadnjem času so pokazala, da obstaja največje povpraševanje po aplikacijah z regionalnim poudarkom.«

V Si.mobilu ob tem dodajajo, da so na nedavnem razpisu za razvoj inovativnih aplikacij prejeli kar 32 aplikacij, prilagojenih lokalnim potrebam uporabnikov.

V prihodnosti bo WAC precej prispeval k standardizaciji trenutno precej razdrobljenega trga mobilnih aplikacij. Zaradi množice proizvajalcev opreme in velike raznolikosti operacijskih sistemov, ki so trenutno na voljo, je razvoj aplikacij za večje ciljne skupine zelo zapleten, dolgotrajen in drag. Ob vsem tem pa WAC razvijalcem ponuja standardizirano in zato stroškovno učinkovito platformo, na kateri je mogoče ustvariti in programirati kakršnokoli storitev za mobilne in pametne telefone. Ta platforma tudi spodbuja tesnejše sodelovanje med vsemi proizvajalci mobilnih naprav.

Novembra 2010 bodo objavljene prve specifikacije in orodja za razvoj programske opreme. Izbor tehničnih pravil in standardov bo osnovan na HTML5 in bo ponujal temelje za razvijalce po vsem svetu ter jim nudil enotno osnovo za ustvarjanje novih aplikacij za mobilne in pametne telefone. Orodja za razvoj programske opreme bodo zasnovana na standardih W3C.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki