marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Si.mobil: Posodobitev omrežja na širšem območju Ljubljane

Deli z ostalimi
Si.mobil

11.02.2013
Objavil: Thomas Bergant

Po intenzivnih vlaganjih v pokritost s 3G omrežjem na ruralnih območjih v preteklih dveh letih, so Si.mobilova vlaganja v omrežje letos usmerjena predvsem v posodobitev 2G in 3G opreme in zmogljivosti v Osrednji Sloveniji. Z današnjim dnem Si.mobil pričenja s posodobitvijo omrežja na širšem območju Ljubljane.

Po posodobitvi bo omrežje še zmogljivejše in še bolj odzivno, ob tem pa bo 50 odstotkov Ljubljane tudi že pokrito z omrežjem četrte generacije, LTE.

V zadnjih nekaj letih se hitro spreminjajo navade uporabnikov mobilnih storitev. Ob razmeroma stabilni rasti glasovnih storitev, izredno hitro narašča uporaba mobilnega interneta. Ta je pogojena predvsem z rastjo uporabe t.i. pametnih telefonov, ki danes predstavljajo že več kot polovico vseh mobilnih telefonov v uporabi. Danes tako večina uporabnikov redno uporablja mobilni internet, s katerim pregledujejo elektronsko pošto, dostopajo do družabnih omrežij ali brskajo po spletu. V skladu s tem Si.mobil načrtuje tudi svoje investicije v mobilno omrežje.

Prav zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in povečanega obsega prenosa podatkov Si.mobil svoje omrežje neprestano posodablja in nadgrajuje. Po uspešno zaključeni posodobitvi omrežja na območju Kranja v začetku januarja se z današnjim dnem pričenja posodobitev omrežja tudi na širšem območju Ljubljane.

Dela bodo potekala v dveh fazah:
· do začetka marca bo nadgrajeno transportno omrežje (razširjene povezave med posameznimi lokacijami in centralo ter povečane zmogljivosti zalednih povezav);
· Od sredine marca do sredine aprila bo z najsodobnejšo tehnologijo zamenjana celotna radijska infrastruktura, s čemer bo dodatno povečana zmogljivost radijskega omrežja.

Celoten postopek posodobitve omrežja na območju Ljubljane bo trajal dva meseca. V tem času bodo Si.mobilovi tehnični strokovnjaki na terenu posodobili opremo na skoraj 130 lokacijah. Od tega jih bo kar 90 odstotkov podpiralo tudi tehnologijo Dual Carrier s hitrostmi do kar 42 Mbit/s. Sočasno s posodobitvami 2G in 3G omrežja bo Si.mobil dodatno nadgradil tudi že obstoječe omrežje četrte generacije. Do sredine aprila bo tako 50 odstotkov Ljubljane že pokrito z omrežjem LTE.

Po posodobitvi bo omrežje še zmogljivejše in še bolj odzivno. Celotna obstoječa tehnologija bo zamenjana z najsodobnejšo, ki ni le energetsko bolj učinkovita, ampak tudi že pripravljena na dodatne nadgradnje s prihodnjimi tehnologijami, kot je LTE. Nova infrastruktura bo zmogljivejša in tudi okolju bolj prijazna, saj nova oprema porabi za kar 30 odstotkov manj električne energije.


V času posodobitve utegne prihajati do kratkotrajnih motenj pri uporabi 2G in 3G storitev. Dela bodo potekala postopno, po posameznih lokacijah. Posamični izpadi bodo trajali največ pol ure. V tem času bodo promet predvidoma pokrile sosednje lokacije, kar pomeni, da bodo uporabniki klice in SMS sporočila v večini primerov lahko uporabljali nemoteno.

Si.mobil je na svoji spletni strani www.simobil.si/pokritost (pod zavihkom Nadgradnja omrežja) zbral vse informacije o poteku prenove, prav tako lahko uporabniki na tej spletni strani najdejo informacije o že zaključenih delih na omrežju ter napovedi novih del in obrazec za primer prijave motenj.

Za več informacij pa so ves čas dosegljivi tudi na telefonski številki 040 40 40 40, na družabnih omrežjih ter preko elektronske pošte info@simobil.si.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki