marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Si.mobil 10. let na slovenskem trgu

Deli z ostalimi
Si.mobil

25.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil praznuje 10. obletnico delovanja. Svoje storitve je slovenskim uporabnikom prvič ponudil 25. marca 1999. Pred 10. leti je s svojim vstopom na trg vnesel konkurenčnost in s tem razvoj storitev in izdelkov po dostopnih cenah. Ob koncu leta 2008 je imel Si.mobil 570.600 uporabnikov, kar predstavlja 27,7-odstotni tržni delež.

Si.mobil se je hitro razvijal in na trg prinašal nove rešitve. Kot prvi v Sloveniji je predstavil sistema WAP in GPRS ter ponudil storitev MMS. Bil je eden izmed prvih v Evropi, ki je razvijal in svojim uporabnikom omogočil dostop do hitrega prenosa podatkov preko tehnologije EDGE. Si.mobil gradi tudi lastno omrežje UMTS/HSDPA, s katerim že pokriva več kot 50 % prebivalstva. Signal GSM/GPRS je na voljo 99,6 % prebivalstva, medtem ko s tehnologijo EDGE pokriva 90 % prebivalstva. Si.mobil ima danes po meritvah revije Connect in podjetja P3 Solutions omrežje, ki zagotavlja v evropskem merilu nadpovprečno kakovost storitev.

Si.mobil je leta 2001 postal del skupine mobilkom austria, vodilne skupine mobilnih operaterjev v Srednji in Vzhodni Evropi. Si.mobilu strateški lastnik omogoča intenziven razvoj in veliko podporo pri obsežnih investicijah. Leta 2006 je družba mobilkom austria postala 100-odstotni lastnik družbe Si.mobil.

Si.mobil je v mednarodne povezave vpet tudi preko strateškega partnerstva z Vodafonom, ki je bilo sklenjeno januarja 2003. Si.mobil v sodelovanju z vodilnim svetovnim operaterjem svojim uporabnikom nudi uveljavljene storitve in izdelke ter globalni doseg.

Si.mobil se zaveda pomena odgovornega poslovanja. Skrb za zaposlene, uporabnike, družbo in okolje zato vključuje v dolgoročno poslovno strategijo in vsakodnevne poslovne procese. Si.mobilovo celostno družbeno odgovorno držo pooseblja filozofija Re.misli, ki so jo začeli udejanjati tudi poslovni partnerji in različne ustanove. Si.mobil želi v prihodnjih letih postati vodilno podjetje na področju varovanja okolja in sinonim za čiste in zdrave vode v Sloveniji.

Si.mobil je ob praznovanju 10. obletnice v mesecu marcu za svoje uporabnike pripravil tudi posebna, zelena darila, ki so jim na voljo v prodajnih centrih.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki