marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Si.mobil 10. let na slovenskem trgu

Deli z ostalimi
Si.mobil

25.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil praznuje 10. obletnico delovanja. Svoje storitve je slovenskim uporabnikom prvič ponudil 25. marca 1999. Pred 10. leti je s svojim vstopom na trg vnesel konkurenčnost in s tem razvoj storitev in izdelkov po dostopnih cenah. Ob koncu leta 2008 je imel Si.mobil 570.600 uporabnikov, kar predstavlja 27,7-odstotni tržni delež.

Si.mobil se je hitro razvijal in na trg prinašal nove rešitve. Kot prvi v Sloveniji je predstavil sistema WAP in GPRS ter ponudil storitev MMS. Bil je eden izmed prvih v Evropi, ki je razvijal in svojim uporabnikom omogočil dostop do hitrega prenosa podatkov preko tehnologije EDGE. Si.mobil gradi tudi lastno omrežje UMTS/HSDPA, s katerim že pokriva več kot 50 % prebivalstva. Signal GSM/GPRS je na voljo 99,6 % prebivalstva, medtem ko s tehnologijo EDGE pokriva 90 % prebivalstva. Si.mobil ima danes po meritvah revije Connect in podjetja P3 Solutions omrežje, ki zagotavlja v evropskem merilu nadpovprečno kakovost storitev.

Si.mobil je leta 2001 postal del skupine mobilkom austria, vodilne skupine mobilnih operaterjev v Srednji in Vzhodni Evropi. Si.mobilu strateški lastnik omogoča intenziven razvoj in veliko podporo pri obsežnih investicijah. Leta 2006 je družba mobilkom austria postala 100-odstotni lastnik družbe Si.mobil.

Si.mobil je v mednarodne povezave vpet tudi preko strateškega partnerstva z Vodafonom, ki je bilo sklenjeno januarja 2003. Si.mobil v sodelovanju z vodilnim svetovnim operaterjem svojim uporabnikom nudi uveljavljene storitve in izdelke ter globalni doseg.

Si.mobil se zaveda pomena odgovornega poslovanja. Skrb za zaposlene, uporabnike, družbo in okolje zato vključuje v dolgoročno poslovno strategijo in vsakodnevne poslovne procese. Si.mobilovo celostno družbeno odgovorno držo pooseblja filozofija Re.misli, ki so jo začeli udejanjati tudi poslovni partnerji in različne ustanove. Si.mobil želi v prihodnjih letih postati vodilno podjetje na področju varovanja okolja in sinonim za čiste in zdrave vode v Sloveniji.

Si.mobil je ob praznovanju 10. obletnice v mesecu marcu za svoje uporabnike pripravil tudi posebna, zelena darila, ki so jim na voljo v prodajnih centrih.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki