marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Sony Ericsson v letu 2007 prodal več kot 100 milijonov telefonov

Deli z ostalimi

19.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavila konsolidirano finančno poročilo za četrto četrtletje, ki se je končalo 31. decembra 2007.

Število dobavljenih izdelkov v tem četrtletju je doseglo 30,8 milijona, kar je 18 odstotkov več kot v istem obdobju lani: povečuje se vsakoletni in stalni trenutni tržni delež. Prodaja je v tem četrtletju dosegla 3.771 milijona evrov, kar je v skladu s prodajo pred letom dni strateški premik k večjemu deležu prodanih telefonov nižjega cenovnega razreda. Dobiček pred obdavčitvijo je tako v tem četrtletju znašal 501 milijonov evrov, kar je v skladu z dobičkom, doseženim pred letom dni. Čisti dobiček v četrtletju je znašal 373 milijonov evrov.

Sony Ericsson je v tem četrtletju z neprekinjenim uspehom izdelkov, kot so telefoni K550 Cyber-shot™, W200, W300 in W580 Walkman®, pridobil tržni delež v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Čeprav se je povprečna prodajna cena (ASP) zaradi uvajanja novih telefonov Walkman® in Cyber-shot™, npr. modelov W910 in K850, v četrtletju rahlo dvignila, trend padajoče povprečne letne prodajne cene izraža jasen namen podjetja, da razširi ponudbo izdelkov.

»Sony Ericsson je zaključil zelo uspešno leto, v katerem so se jasno oblikovale strateške smernice podjetja za pridobitev večjega tržnega deleža s pomočjo širše ponudbe. Trenutno so vlaganja usmerjena na področja razvoja izdelkov in prepoznavnosti znamke, njihov namen pa je povečati nabor izdelkov in okrepiti položaj podjetja na novih trgih in trgih v razvoju po vsem svetu. Naš cilj ostaja mesto med prvimi tremi akterji v industriji; glede na stanje, ki smo ga ustvarili v letih 2006 in 2007, je ta cilj realen in izvedljiv,« je povedal Dick Komiyama, predsednik družbe Sony Ericsson.

Sony Ericsson v skladu s prejšnjimi napovedmi ocenjuje, da bo svetovno tržišče telefonov v letu 2007 preseglo 1,1 milijarde izdelkov. Podjetje verjame, da je to razlog, da je tržni delež zrasel za približno 2 odstotni točki in zdaj v primerjavi z letom 2006 znaša malo več kot 9 odstotkov za celotno leto 2007.

V četrtem četrtletju je družba Sony Ericsson objavila sklenitev več pogodb z družbo Motorola, Inc., kjer je Motorola pridobila 50 odstotkov osnovnega kapitala v družbi U.I. Holdings BV, nizozemskem lastniku švedskega proizvajalca programske opreme UIQ Technology AB, ki ga je v začetku leta od družbe Symbian Ltd kupila družba Sony Ericsson. Transakcijo je odobril ustrezni organ za varstvo konkurence.

Sony Ericsson je v četrtletju napovedal številne nove izdelke, med drugim tudi vrhunska telefona W890 Walkman® in K630 ter spletni telefon K660 HSDPA. Podjetje je za leto 2008 tako napovedalo strategijo razširitve aplikacije za distribucijo digitalne vsebine PlayNow™ v celotno storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki