marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Sony Ericsson v letu 2007 prodal več kot 100 milijonov telefonov

Deli z ostalimi

19.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavila konsolidirano finančno poročilo za četrto četrtletje, ki se je končalo 31. decembra 2007.

Število dobavljenih izdelkov v tem četrtletju je doseglo 30,8 milijona, kar je 18 odstotkov več kot v istem obdobju lani: povečuje se vsakoletni in stalni trenutni tržni delež. Prodaja je v tem četrtletju dosegla 3.771 milijona evrov, kar je v skladu s prodajo pred letom dni strateški premik k večjemu deležu prodanih telefonov nižjega cenovnega razreda. Dobiček pred obdavčitvijo je tako v tem četrtletju znašal 501 milijonov evrov, kar je v skladu z dobičkom, doseženim pred letom dni. Čisti dobiček v četrtletju je znašal 373 milijonov evrov.

Sony Ericsson je v tem četrtletju z neprekinjenim uspehom izdelkov, kot so telefoni K550 Cyber-shot™, W200, W300 in W580 Walkman®, pridobil tržni delež v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Čeprav se je povprečna prodajna cena (ASP) zaradi uvajanja novih telefonov Walkman® in Cyber-shot™, npr. modelov W910 in K850, v četrtletju rahlo dvignila, trend padajoče povprečne letne prodajne cene izraža jasen namen podjetja, da razširi ponudbo izdelkov.

»Sony Ericsson je zaključil zelo uspešno leto, v katerem so se jasno oblikovale strateške smernice podjetja za pridobitev večjega tržnega deleža s pomočjo širše ponudbe. Trenutno so vlaganja usmerjena na področja razvoja izdelkov in prepoznavnosti znamke, njihov namen pa je povečati nabor izdelkov in okrepiti položaj podjetja na novih trgih in trgih v razvoju po vsem svetu. Naš cilj ostaja mesto med prvimi tremi akterji v industriji; glede na stanje, ki smo ga ustvarili v letih 2006 in 2007, je ta cilj realen in izvedljiv,« je povedal Dick Komiyama, predsednik družbe Sony Ericsson.

Sony Ericsson v skladu s prejšnjimi napovedmi ocenjuje, da bo svetovno tržišče telefonov v letu 2007 preseglo 1,1 milijarde izdelkov. Podjetje verjame, da je to razlog, da je tržni delež zrasel za približno 2 odstotni točki in zdaj v primerjavi z letom 2006 znaša malo več kot 9 odstotkov za celotno leto 2007.

V četrtem četrtletju je družba Sony Ericsson objavila sklenitev več pogodb z družbo Motorola, Inc., kjer je Motorola pridobila 50 odstotkov osnovnega kapitala v družbi U.I. Holdings BV, nizozemskem lastniku švedskega proizvajalca programske opreme UIQ Technology AB, ki ga je v začetku leta od družbe Symbian Ltd kupila družba Sony Ericsson. Transakcijo je odobril ustrezni organ za varstvo konkurence.

Sony Ericsson je v četrtletju napovedal številne nove izdelke, med drugim tudi vrhunska telefona W890 Walkman® in K630 ter spletni telefon K660 HSDPA. Podjetje je za leto 2008 tako napovedalo strategijo razširitve aplikacije za distribucijo digitalne vsebine PlayNow™ v celotno storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki