marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

Sony Ericsson v letu 2007 prodal več kot 100 milijonov telefonov

Deli z ostalimi

19.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Sony Ericsson Mobile Communications AB (Sony Ericsson) je objavila konsolidirano finančno poročilo za četrto četrtletje, ki se je končalo 31. decembra 2007.

Število dobavljenih izdelkov v tem četrtletju je doseglo 30,8 milijona, kar je 18 odstotkov več kot v istem obdobju lani: povečuje se vsakoletni in stalni trenutni tržni delež. Prodaja je v tem četrtletju dosegla 3.771 milijona evrov, kar je v skladu s prodajo pred letom dni strateški premik k večjemu deležu prodanih telefonov nižjega cenovnega razreda. Dobiček pred obdavčitvijo je tako v tem četrtletju znašal 501 milijonov evrov, kar je v skladu z dobičkom, doseženim pred letom dni. Čisti dobiček v četrtletju je znašal 373 milijonov evrov.

Sony Ericsson je v tem četrtletju z neprekinjenim uspehom izdelkov, kot so telefoni K550 Cyber-shot™, W200, W300 in W580 Walkman®, pridobil tržni delež v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Čeprav se je povprečna prodajna cena (ASP) zaradi uvajanja novih telefonov Walkman® in Cyber-shot™, npr. modelov W910 in K850, v četrtletju rahlo dvignila, trend padajoče povprečne letne prodajne cene izraža jasen namen podjetja, da razširi ponudbo izdelkov.

»Sony Ericsson je zaključil zelo uspešno leto, v katerem so se jasno oblikovale strateške smernice podjetja za pridobitev večjega tržnega deleža s pomočjo širše ponudbe. Trenutno so vlaganja usmerjena na področja razvoja izdelkov in prepoznavnosti znamke, njihov namen pa je povečati nabor izdelkov in okrepiti položaj podjetja na novih trgih in trgih v razvoju po vsem svetu. Naš cilj ostaja mesto med prvimi tremi akterji v industriji; glede na stanje, ki smo ga ustvarili v letih 2006 in 2007, je ta cilj realen in izvedljiv,« je povedal Dick Komiyama, predsednik družbe Sony Ericsson.

Sony Ericsson v skladu s prejšnjimi napovedmi ocenjuje, da bo svetovno tržišče telefonov v letu 2007 preseglo 1,1 milijarde izdelkov. Podjetje verjame, da je to razlog, da je tržni delež zrasel za približno 2 odstotni točki in zdaj v primerjavi z letom 2006 znaša malo več kot 9 odstotkov za celotno leto 2007.

V četrtem četrtletju je družba Sony Ericsson objavila sklenitev več pogodb z družbo Motorola, Inc., kjer je Motorola pridobila 50 odstotkov osnovnega kapitala v družbi U.I. Holdings BV, nizozemskem lastniku švedskega proizvajalca programske opreme UIQ Technology AB, ki ga je v začetku leta od družbe Symbian Ltd kupila družba Sony Ericsson. Transakcijo je odobril ustrezni organ za varstvo konkurence.

Sony Ericsson je v četrtletju napovedal številne nove izdelke, med drugim tudi vrhunska telefona W890 Walkman® in K630 ter spletni telefon K660 HSDPA. Podjetje je za leto 2008 tako napovedalo strategijo razširitve aplikacije za distribucijo digitalne vsebine PlayNow™ v celotno storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki