marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Samsungov dobiček močno poskočil

Deli z ostalimi

30.10.2006
Objavil: Klemen Sterle

Samsung Electronics poroča o 45 % skoku čistega dobička, in sicer je 2,3 milijarde dolarjev glede na 16 milijard dolarjev prihodka za tretjo četrtino tega leta. Operativni dohodek za tretje četrtletje je znašal 1,9 milijarde dolarjev.

"Naša strategija proizvajanja različnih visokokakovostnih produktov za različne trge nam je dovolila, da postanemo močnejši in dosežemo trden in dober tretječetrtinski rezultat med konkurenčnim trgom v informacijsko-tehnološkem sektorju," pravi Dr. Woosik Chu, podpredsednik in šef oddelka za vlaganje v Samsung electronics.

Naše ključne poslovne enote opozarjamo na možnost dobička v zadnji četrtini leta, ki je tudi sicer tradicionalno močna. Poleg tega pa pričakujemo dodatne možnosti prihodka naslednje leto s tem, ko smo vložili dodatno slabo milijardo dolarjev v naš posel s spominskimi čipi, s čimer upamo na povečanje zmožnosti na tem sektorju, še dodaja dr. Woosik Chu.

Telecommunication Network Business je prijavil 5 milijard dolarjev prihodka in 520 miljonov operativnega dobička. V tretjem četrtletju je prodaja "Ultra Edition" kakovostnih prenosnih telefonov v Evropi pomagala k pospešitvi prodaje na rekordnih 30,7 milijonov enot in 11,1 % marže pri dobičku.

V četrti četrtini je pričakovana pospešitev prodaje glede na povpraševanje, kot tudi to da 3G trg raste in zahteve po zamenjavah v 3G zvišujejo. Podjetje pričakuje, da bosta tako število prodanih izdelkov, kot tudi povprečna prodajna cena dosegla opazen napredek pri lansiranju 3G “Ultra Edition” prenosnih telefonov v vseh možnih različicah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki