marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Samsungov dobiček močno poskočil

Deli z ostalimi

30.10.2006
Objavil: Klemen Sterle

Samsung Electronics poroča o 45 % skoku čistega dobička, in sicer je 2,3 milijarde dolarjev glede na 16 milijard dolarjev prihodka za tretjo četrtino tega leta. Operativni dohodek za tretje četrtletje je znašal 1,9 milijarde dolarjev.

"Naša strategija proizvajanja različnih visokokakovostnih produktov za različne trge nam je dovolila, da postanemo močnejši in dosežemo trden in dober tretječetrtinski rezultat med konkurenčnim trgom v informacijsko-tehnološkem sektorju," pravi Dr. Woosik Chu, podpredsednik in šef oddelka za vlaganje v Samsung electronics.

Naše ključne poslovne enote opozarjamo na možnost dobička v zadnji četrtini leta, ki je tudi sicer tradicionalno močna. Poleg tega pa pričakujemo dodatne možnosti prihodka naslednje leto s tem, ko smo vložili dodatno slabo milijardo dolarjev v naš posel s spominskimi čipi, s čimer upamo na povečanje zmožnosti na tem sektorju, še dodaja dr. Woosik Chu.

Telecommunication Network Business je prijavil 5 milijard dolarjev prihodka in 520 miljonov operativnega dobička. V tretjem četrtletju je prodaja "Ultra Edition" kakovostnih prenosnih telefonov v Evropi pomagala k pospešitvi prodaje na rekordnih 30,7 milijonov enot in 11,1 % marže pri dobičku.

V četrti četrtini je pričakovana pospešitev prodaje glede na povpraševanje, kot tudi to da 3G trg raste in zahteve po zamenjavah v 3G zvišujejo. Podjetje pričakuje, da bosta tako število prodanih izdelkov, kot tudi povprečna prodajna cena dosegla opazen napredek pri lansiranju 3G “Ultra Edition” prenosnih telefonov v vseh možnih različicah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki