marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Samsungov dobiček močno poskočil

Deli z ostalimi

30.10.2006
Objavil: Klemen Sterle

Samsung Electronics poroča o 45 % skoku čistega dobička, in sicer je 2,3 milijarde dolarjev glede na 16 milijard dolarjev prihodka za tretjo četrtino tega leta. Operativni dohodek za tretje četrtletje je znašal 1,9 milijarde dolarjev.

"Naša strategija proizvajanja različnih visokokakovostnih produktov za različne trge nam je dovolila, da postanemo močnejši in dosežemo trden in dober tretječetrtinski rezultat med konkurenčnim trgom v informacijsko-tehnološkem sektorju," pravi Dr. Woosik Chu, podpredsednik in šef oddelka za vlaganje v Samsung electronics.

Naše ključne poslovne enote opozarjamo na možnost dobička v zadnji četrtini leta, ki je tudi sicer tradicionalno močna. Poleg tega pa pričakujemo dodatne možnosti prihodka naslednje leto s tem, ko smo vložili dodatno slabo milijardo dolarjev v naš posel s spominskimi čipi, s čimer upamo na povečanje zmožnosti na tem sektorju, še dodaja dr. Woosik Chu.

Telecommunication Network Business je prijavil 5 milijard dolarjev prihodka in 520 miljonov operativnega dobička. V tretjem četrtletju je prodaja "Ultra Edition" kakovostnih prenosnih telefonov v Evropi pomagala k pospešitvi prodaje na rekordnih 30,7 milijonov enot in 11,1 % marže pri dobičku.

V četrti četrtini je pričakovana pospešitev prodaje glede na povpraševanje, kot tudi to da 3G trg raste in zahteve po zamenjavah v 3G zvišujejo. Podjetje pričakuje, da bosta tako število prodanih izdelkov, kot tudi povprečna prodajna cena dosegla opazen napredek pri lansiranju 3G “Ultra Edition” prenosnih telefonov v vseh možnih različicah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki