marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Samsung prejel več nagrad za inovacije CES 2016


16.11.2015
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je prejel kar 38 prestižnih nagrad za inovacije CES 2016. Največji sejem potrošniške elektronike CES, ki ga organizira CTA (Consumer Technology Association), je znan kot svetovno zbirališče vseh, ki blestijo na področju potrošniške elektronike. Organizacija CTA je družbo Samsung letos nagradila s kar 38 nagradami za njihove inovacije, kar je še ena nagrada več kot lani.

Med prejetimi nagradami so kar tri prestižne nagrade za najboljšo inovacijo. O nagradah za oblikovalsko odličnost in tehnologijo najnaprednejše potrošniške elektronike v 27 kategorijah je sicer odločala strokovna komisija, sestavljena iz neodvisnih industrijskih oblikovalcev, inženirjev in predstavnikov trgovskih medijev.

“Samsung uporabnikom po celem svetu prinaša edinstvene izkušnje, saj jim neprestano predstavlja izdelke, ki jim omogočajo vedno bolj povezano življenje,” je dejal Gregory Lee, generalni direktor družbe Samsung Electronics za Severno Ameriko. “Počaščeni smo, da je tako CTA kot celotna industrija prepoznala našo predanost inovativnosti in odličnosti v potrošniški izkušnji naših izdelkov in veselimo se že predstavitve naših najnovejših dosežkov na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike CES 2016.”

Nagrajeni izdelki Samsung so razporejeni v 18 kategorijah: televizorji, monitorji, mobilna tehnologija, tablični računalniki, prenosne elektronske naprave, digitalna slikovna obdelava, gospodinjski aparati in pomnilniki. Večina izdelkov Samsung bo na ogled na sejmu CES 2016, ki bo potekal od 6. do 9. januarja 2016 v Samsungovem razstavnem prostoru v osrednji dvorani kongresnega centra v Las Vegasu.

Dodatne informacije o nekaterih nagrajenih izdelkih Samsung:

Samsung Gear S2: popolnoma preoblikovana pametna ročna ura, ki sloni na intuitivni krožni obliki, z vrtečim se okvirjem za preprosto in natančno navigacijo uporabniškega vmesnika z obračanjem številčnice. Gear S2 že s samim pogledom na ekran nudi vpogled v obvestila na koledarju ali v elektronsko pošto, pošiljanje sporočil in drugo.

Galaxy S6 edge+: s 5,7-palčnim zaslonom, zaobljenim na obeh straneh, Galaxy S6 edge+ podira meje običajnega oblikovanja pametnih telefonov in predstavlja trenutno najboljše funkcije. Mednje štejemo najnaprednejši fotoaparat za visokokakovostne fotografije in videoposnetke, izredno hitro brezžično in običajno polnjenje ter močan procesor.

Samsung Galaxy View: mobilna izkušnja zabave brez primere, ki jo ponuja velik Galaxy View, prinaša premično, otipljivo in živo televizijsko izkušnjo. Galaxy View ima uporabniški vmesnik, ki je bil zasnovan z mislijo na uživanje v video vsebinah in omogoča preprost dostop do pretočnih vsebin, interaktivnih videoiger, knjig in drugih digitalnih vsebin.

Samsung Gear VR: očala Gear VR, ki jih je Samsung razvil v sodelovanju s podjetjem Oculus, so kompatibilna s pametnimi telefoni Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 in Galaxy S6 edge. Z zaslonom resolucije Quad HD Super AMOLED očala prinašajo barve, jasnost slike in zmogljivost, ki so potrebne za neverjeten občutek navidezne resničnosti.

Samsung SleepSense za nadzorovanje spanja: Samsungova naprava SleepSense, ki podpira povezljivost prek Bluetooth in IoT, z različnimi senzorji na pameten, inovativen in preprost način meri in predvaja informacije o spalnih navadah. Na podlagi teh uporabniku podaja prilagojene strokovne nasvete in mu tako pomaga prevzeti nadzor nad najpomembnejšim dejavnikom za dobro zdravje in počutje – spancem.

Samsung 128 GB UFS: Prva spominska kartica, ki uporablja standard UFS 2.0. Gre za izredno hiter izdelek za mobilne naprave z največjo kapaciteto. Je izredno zmogljiv, najtanjši in najmanjši. Omogoča hiter dostop do slik s kamere z 20 megapikami in videoposnetkov v 4K. Omogoča tudi povezovanje s tehnologijo 5 G, s katero je čas nalaganja in odzivnosti aplikacij še krajši.

Samsung 12 Gb LPDDR4: Najbolj zgoščen mobilni čip DRAM na svetu omogoča prenos paketov do 6 GB s hitrostjo prepustnosti pomnilnika 34.1 GB/s, kar je trikrat več kot zmore do sedaj najhitrejša mobilna enota DRAM. Čip je kos večopravilnosti in zahtevam trenutno najboljših pametnih telefonov in tablic z zasloni v resoluciji UHD ter porabi 50 % manj energije. Čip z optimalno gostoto za 64-bitni mobilni ekosistem je primeren za najnovejše pametne naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki