marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle prekinil sodelovanje s Huaweijem
20.05.2019

Reuters je včeraj popoldne sporočil, da so pridobili informacije, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweijem. To pomeni, da bo kitajsko podjetje ostalo brez dostopa do Googlovih storitev kot sta Play Store in Gmail, posledično pa tudi brez posodobitev operacijskega sistema Android.

slikaVsak tretji uporabnik ne ve, kako zaščititi svojo zasebnost na spletu
20.05.2019

Količina osebnih podatkov, ki jih uporabniki delijo na internetu, narašča. Ob tem so nekateri sprijaznjeni z mnenjem, da so poskusi ohranjanja njihove spletne zasebnosti obsojeni na neuspeh. Družba Kaspersky Lab je v nedavni raziskavi ugotovila, da vsak tretji (32,3 %) uporabnik ne ve, kako bi celostno zaščitil svojo zasebnost na spletu.

slikaOdziv Huaweija na Trumpovo prepoved poslovanja z njihovim podjetjem
17.05.2019

Ameriški predsednik Donald Trump je prejšnji teden podpisal izvršni ukaz, ki sicer ne omenja Huaweija poimensko, vendar želi z njim ameriškim podjetjem prepovedati uporabo Huaweijeve telekomunikacijske opreme.

slikaHuawei omogočil preizkušanje sistema Android Q
17.05.2019

Huawei je možnost preizkušanja, ki poteka do 30. junija, predstavil prejšnji teden na Googlovi razvojni konferenci I/O 2019. Razvijalci se lahko prijavijo v program v okviru katerega bodo na pametnem telefonu Huawei Mate 20 Pro preizkušali delovanje aplikacij na prihajajoči različici operacijskega sistema Android Q.

slikaVsak drugi pred šefom skriva uporabo družbenih omrežij
15.05.2019

Večina zaposlenih (90 %) v delovnem času večkrat dnevno obišče družbena omrežja. Ločevanje zasebnega in poslovnega življenja tako v času dela kot po službi za mnoge predstavlja izziv. Nedavno objavljeno poročilo družbe Kaspersky Lab o zasebnosti 'Global Privacy Report' razkriva, da vsak drugi (59 %) uporabnik pred svojim nadrejenim skriva uporabo družbenih omrežji.

članki

Samsung omogočil drugo funkcijo gumba Bixby

Deli z ostalimi

04.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Bixby je bila pred kratkim nadgrajena na napravah Galaxy S8, S9, Note8 in Note9, ki tečejo na Samsungovem One UI in Androidu 9. Sedaj je mogoče namenski gumb, s katerim se Bixby zažene nameniti tudi za kake druge funkcije.

Tako lahko npr. nastavite, da so ob pritisku gumba odpre neka aplikacija ali pa lahko pokličete kontakt iz imenika. Se je pa ugotovilo, da je Samsung onemogočil uporabo konkurenčnih rešitev, kot je Google Assistant, Amazon Alexa, ter Cortana. Na forumu XDA-Developers so medtem za Google Assistant in Cortano že našli način, kako zaobiti to prepreko, za Alexo pa trenutno še ni rešitve.

Tako je za uporabo asistenta drugega proizvajalca potrebno namestiti APK skripto in jo izbrati kot Bixbyjevo dejanje z enim pritiskom. To bo zahtevalo glasovni ukaz, na zaslonu pa se izpiše »Dokončanje dejanja z uporabo«, kjer izberete Google Assistant ali Cortano.

Več informacij glede postopka si lahko preberete na forumu XDA-Developers.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki