marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Družina Samsung Galaxy S23 naj bi imela funkcije satelitske komunikacije


02.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Zdi se, da se je Samsung pripravljen znova zgledovati po Applu in slediti stopinjam ameriškega podjetja, ko gre za uvedbo satelitske komunikacije v pametne telefone. Apple ima v telefonih iPhone 14 in iPhone 14 Pro funkcijo zasilnega klica SOS, ki deluje prek satelita in deluje prek partnerstva s podjetjem Globalstar, Samsung pa naj bi zdaj sodeloval s podjetjem Iridium.

Iridium je 66-članska satelitska konstelacija v nizki zemeljski orbiti, ki zagotavlja govorne in podatkovne storitve. Samsung si je zadnji dve leti prizadeval za premagovanje tehničnih izzivov pri prenosu satelitskih komunikacij na pametne telefone in zdi se, da mu je to končno uspelo - saj se govori, da boste ob predstavitvi družine Galaxy S23 lahko prek satelita pošiljali besedilna sporočila in majhne slike (v stotinah kb/s).

Kot ste morda pričakovali, če ste kdaj videli namenski satelitski telefon, je bil glavni izziv miniaturizacija antene, tako da jo je mogoče vgraditi v običajen pametni telefon, ne da bi se njegova velikost podvojila.

Samsung ne pričakuje, da se bo ta funkcija uveljavila na domačem ozemlju v Koreji, saj je tamkajšnje ozemlje majhno in zelo dobro pokrito s storitvami 5G, vendar meni, da je lahko resnično uspešna v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Rusiji in na Kitajskem, zlasti v tistih delih, kjer infrastruktura ni zelo dobro razvita.

Glede na prejšnje govorice bo družina Galaxy S23 uporabljala izključno različico Qualcommovega nedavno predstavljenega čipovja Snapdragon 8 Gen 2, predstavitev pa bo potekala v prvem tednu februarja.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki