marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Samsung Galaxy S II maja tudi v Sloveniji

Deli z ostalimi

18.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je februarja na Svetovnem mobilnem kongresu 2011 v Barceloni, predstavil Samsung Galaxy S II, najtanjši pametni telefon na svetu. Maja pa lahko mobilnik s super AMOLED Plus zaslonom pričakujemo tudi v Sloveniji. Galaxy S II je podprt z najnovejšo in najhitrejšo različico najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na svetu, Android 2.3 Gingerbread.

Samsung Galaxy S II prinaša s štirimi novimi Samsungovimi vsebinskimi in zabavnimi središči nova in popolna mobilna doživetja z neposrednim dostopom do glasbe, iger, knjig in revij ter socialnih omrežij. Super hitra povezljivost HSPA+21 pospešuje hitrost nalaganja, s tehnologijo Bluetooth 3.0+HS se je skrajšal prenos podatkov. Dvojedrni procesor omogoča hitro brskanje po spletu, večopravilnost primerljivo z računalniki, vrhunsko kakovost grafike in zmogljiv 3D uporabniški vmesnik na velikem zaslonu. Samsung Galaxy S II se ponaša tudi s fotoaparatom z 8 milijoni slikovnih točk, visoko kakovostno kamero in snemalnikom z možnostjo snemanja in predvajanja 1080p Full HD.

Galaxy S II odlikuje kristalno čist super AMOLED Plus zaslon, ki predstavlja najboljšo kakovost barvne lestvice, kontrasta in ostrine. Inovativen super AMOLED Plus zaslon je tudi energijsko učinkovitejši od vseh naprav primerljivih dimenzij.

Samsung je predstavil tudi nove rešitve za podjetja z razvojem poslovnih zmogljivosti Galaxy S II. Povezal se je z vodilnimi podjetji na področju informacijske tehnologije, rezultat sodelovanja pa so rešitve, ki vključujejo izboljšave storitev na področju konferenčnih tehnologij in povezljivosti podjetja Cisco, celovito izvedbo Microsoftove tehnologije Exchange ActiveSync in varno daljinsko upravljanje naprav podjetja Sybase.

Samsungova vsebinska in zabavna središča (Samsung's Hubs), vgrajene mobilne aplikacije, so zasnovane za vsa področja uporabnikovega življenja in omogočajo dostop do bogate zbirke knjig in revij, glasbe, naprednih mobilnih iger in spletnega družabnega življenja. Za še več uporabnikom personaliziranih doživetij je Samsung razvil Live Panel, ki omogoča združevanje internetnih in drugih vsebin na prilagodljivem začetnem zaslonu. Tako lahko uporabniki ustvarijo lastno podobo Live Panel-a s prikazi povezav in aplikacij na zaslonu. Galaxy S II z aplikacijo za glasovno prevajanje ponuja, v številnih jezikovnih kombinacijah, tudi glasovne ali tekstovne prevode iz izvirnega v ciljni jezik in obratno. Samsung Galaxy S II bo tako odličen spremljevalec na potovanjih.

Samsung je v Galaxy S II predstavil tudi aplikacijo Kies Air, s katero lahko uporabniki vsebino na pametnih telefonih upravljajo preko lokalnih WiFi povezav kar iz osebnih računalnikov. Za še boljšo povezljivost poskrbi WiFi Direct, ki omogoča povezavo telefona z osebnim računalnikom in tiskalnikom z onemogočeno brezžično povezavo, brez WiFi dostopne točke. Tehnologija komunikacije v bližnjem polju (Near Field Communication) pa omogoča branje iz različnih predmetov (npr. nalepk, plakatov …) opremljenih z NFC čipi.

Predstavitev mobilnika Samsung Galaxy S II

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki