marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Samsung dostavil 8 GB spominski vzorec

Deli z ostalimi

20.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Samsung je začel z dostavo primerkov 8 GB spominskih čipov glavnim elektronskim izdelovalcem.

Samsungove moviNAND spominske rešitve so sestavljene iz 50 nanometerskih, 16 GB NAND flash spominov, visoko hitrostnega MultiMediaCard (MMC) kontrolerja in povezanih sestavin. Shrani lahko do 2000 pesmi ali dovolj map za GPS pokritje celotnega zahodnega sveta. Kot dodatek, lahko je uporabljen s prenosnimi spominskimi karticami in pravzaprav dovoli virtualno neomejeno razširitev prostora.

Ker Samsungov moviNAND dovoljuje NAND flashu, da je v trenutku dostopen preko standardiziranega MMC vmesnika, lahko izdelovalci, ki uporabljajo novo spominsko rešitev, razvijejo mobilne telefone hitreje in ceneje.

Kljub dvojni kapaciteti in dvojni zmogljivosti v primerjavi s 4 GB verzijo, je Samsungov moviNAND 10 do 20 odstotkov manjši od ostalih na flashu temelječih spominskih kartičnih rešitev. Novi moviNAND tudi obdeluje podatke z 52 MB na sekundo, saj uporablja najhitrejši multimedijski kartični vmesnik.

Samsung načrtuje masovno proizvodnjo svojih 8 GB moviNAND čipov v drugem četrtletju tega leta. Samsung je tako razširil svojo ponudbo spominskih medijev od 512 MB pa vse do 8GB.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki