marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Raziskava: Litijeve baterije prevladujejo na trgu mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

04.06.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V poročilu »Cellphone Battery Technology Issues & Market Forecast« družbe Strategy Analytics, napovedujejo upočasnitev svetovne tržne zahteve po baterijah na povprečno 4,7 odstotka letno, do leta 2010.

Energijska vrzel med zahtevami mobilnih naprav in mejami baterij določa kaj in kako naj bodo nove storitve predstavljene na trgu. Težko je izpolniti zahteve po energiji, ki so bile ustvarjene s strani nenasitne brezžične komunikacijske industrije. Strategy Analytics sklepa, da kratkoročne rešitve v boju proti energijski vrzeli ostajajo Litijeve baterije. Večno naraščujoča potreba po zmogljivejših baterijah je ustvarila kar nekaj alternativnih virov energije, kot so solarna in kinetična tehnologija ter gorivne celice. Kljub temu, da so majhne gorivne celice dobra napoved za prihodnost, je potrebnih še nekaj let za komercialno uporabo le-teh.

»S počasnimi, 8 odstotnimi letnimi izboljšavami zmogljivosti baterij, se industrija mobilnih telefonov sooča s problemom,« pravi Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies.

»Industrija mobilnih telefonov obupno išče rešitve za zmanjšanje energijske vrzeli,« dodaja Mehar Zulfikar, analitik družbe Handset Component Technologies. »Na kratek rok lahko izboljšave pričakujemo predvsem na račun Litijevo Žveplenih ali Srebro Cinkovih polnilnih baterij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki