marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Prvi analogni telefon s polnim upravljanjem na dotik

Deli z ostalimi

09.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Gigaset predstavlja novega paradnega konja – Gigaset SL910, prvi domači telefon s polnim upravljanjem na dotik. Drsenje s prsti po velikem in preglednem zaslonu, na katerem je vsebina odlično vidna, je neverjetno preprosto, intuitiven uporabniški vmesnik pa omogoča hiter dostop do številnih funkcij in najboljšo izkušnjo analognega telefoniranja doslej. Ker gre za prvi domači telefon z zaslonom na dotik, ga predstavljamo tudi na naši strani.

Na voljo so trije začetni zasloni, ki so priročno razdeljeni na klicanje, sporočila in prilagodljive informacijske centre. Poleg tega Gigaset SL910 premore Bluetooth in mini-USB vhod, močan zvočnik za izjemno akustiko, velik notranji pomnilnik in prostoren imenik. Elegantna naprava, ki jo je žirija nagradila z nagrado Red dot design award za leto 2011, bo gotovo prepričala tudi ljubitelje vrhunskega dizajna.

Z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki s preprostim in zabavnim upravljanjem na dotik omogoča dostop do številnih pametnih funkcij, Gigaset SL910 zasluži mesto med napravami prihodnosti. Za kar najbolj udobno iskanje želenih funkcij ima Gigaset SL910 tri različne zaslone, med katerimi enostavno preklapljate z vodoravnim pomikom prsta. Funkcije so priročno razdeljene na klicanje, sporočila in informacijske centre. V povsem prilagodljiv informacijski center lahko po želji postavite funkcije, ki vam najbolj ustrezajo, na primer koledar, uro, imenik in druge. Center za klice prikazuje funkcije tipk, seznam stikov in najbolj priljubljene številke, medtem ko center za sporočila omogoča neposreden dostop do seznama klicev ali kratkih sporočil.

Barvni zaslon v velikosti 6,8 cm x 4, 5 cm navduši z izjemno ločljivostjo in naravnimi barvami. Polni sijaj zaslona bo še posebej izstopal, če si boste nanj naložili fotografije. Iz 240 fotografij, kolikor si jih notranji pomnilnik telefona lahko zapomni, si lahko sestavite tudi avtomatsko predvajanje fotografij in s tem še dodatno popestrite telefon in svoj dom.

Popolna povezljivost
Da so kontaktni podatki ves čas osveženi, lahko Gigaset SL910 sinhronizirate z Outlook imenikom, kar sicer zahteva povezavo z računalnikom, ki pa je prek povezave Bluetooth ali mini-USB vhoda in programske opreme Gigaset QuickSync hitra in enostavna. Na ta način lahko prenašate tudi fotografije in nove melodije, ali pa kar preko računalnika pokličete vaše Outlook kontakte. Gigaset QuickSync lahko brezplačno prenesete s spletne strani www.gigaset.com.

Priročne funkcije za popolno udobje
Za vse, ki želite med klici imeti proste roke, Gigaset SL910 nudi prostoročno funkcijo s štirimi različnimi prostoročnimi načini telefoniranja in ločenim zvočnikom za še bolj brezhiben zvok. Prostoren imenik ponuja dovolj prostora za vse vaše stike, saj jih lahko vnesete do 500 in vsakemu dodate do osem številk. Za lažje prepoznavanje klicatelja lahko vsakemu dodate še fotografijo, najpomembnejše številke za hitro izbiro pa shranite tudi na namizje. Poleg tega Gigaset SL910 s časom pogovora do 14 ur in časom pripravljenosti do 200 ur omogoča telefoniranje in sprejemanje klicev do tri dni brez polnjenja.

Gigaset SL910 je v maloprodaji na voljo za 179,94 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki