marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Kupcev niso prepričale prednosti pametnih mobilnikov

Deli z ostalimi

16.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nova študija podjetja MarketStar nakazala, da uporabniki mobilnih telefonov niso prepričani, da morajo imeti naprave, ki združujejo dve funkcionalnosti ali pameten telefon. Prodajalci pa navadnim kupcem tudi ne predlagajo združenih naprav.

Pri MarketStaru so nedavno opravili anketo med več kot 300 uporabniki mobilnih telefonov in združenih naprav/pametnih telefonov in ugotovili so da uporabniki štirikrat raje kupijo mobilno napravo v manjši, specializirani trgovini in le vsak tretji pomočnik pri prodaji jim je omenil kombinirane naprave. Od teh, ki so rekli, da so jim kombinirane naprave bile omenjene, jih je velika večina odgovorila, da jim prodajalec ni nikoli razložil razlike med različnimi operacijskimi sistemi. Le 15 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov je seznanjenih s kakršnokoli kombinirano osnovo ali operacijskim sistemom.

»Uporabniki mobilnih telefonov morajo v splošnem biti izobraženi o dodani funkcionalnosti, ki jo kombinirane naprave ponujajo,« je dejal Stan Basset, podpredsednik MarketStar trgovine. »Trgovinska prodajna združenja so ključna komponenta v tem procesu, če so pravilno izučena.«

Vloga trgovskih združenj je še posebej pomembna, če upoštevamo da kar 72 odstotkov uporabnikov kombiniranih naprav ni preverilo, kaj kupujejo.

Študija je pokazala tudi, da 42 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov še ni kupilo kombinirane naprave, ker želijo »zgolj telefon« in jih ne zanimajo dodatne prednosti. »Da bi prepričali navadnega uporabnika mobilnih telefonov, da bi kupil kombinirano napravo, je potreben koordiniran napor med izdelovalci in prodajalci, od oblike do prodajne police,« je še dodal Basset.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki