marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Kupcev niso prepričale prednosti pametnih mobilnikov

Deli z ostalimi

16.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nova študija podjetja MarketStar nakazala, da uporabniki mobilnih telefonov niso prepričani, da morajo imeti naprave, ki združujejo dve funkcionalnosti ali pameten telefon. Prodajalci pa navadnim kupcem tudi ne predlagajo združenih naprav.

Pri MarketStaru so nedavno opravili anketo med več kot 300 uporabniki mobilnih telefonov in združenih naprav/pametnih telefonov in ugotovili so da uporabniki štirikrat raje kupijo mobilno napravo v manjši, specializirani trgovini in le vsak tretji pomočnik pri prodaji jim je omenil kombinirane naprave. Od teh, ki so rekli, da so jim kombinirane naprave bile omenjene, jih je velika večina odgovorila, da jim prodajalec ni nikoli razložil razlike med različnimi operacijskimi sistemi. Le 15 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov je seznanjenih s kakršnokoli kombinirano osnovo ali operacijskim sistemom.

»Uporabniki mobilnih telefonov morajo v splošnem biti izobraženi o dodani funkcionalnosti, ki jo kombinirane naprave ponujajo,« je dejal Stan Basset, podpredsednik MarketStar trgovine. »Trgovinska prodajna združenja so ključna komponenta v tem procesu, če so pravilno izučena.«

Vloga trgovskih združenj je še posebej pomembna, če upoštevamo da kar 72 odstotkov uporabnikov kombiniranih naprav ni preverilo, kaj kupujejo.

Študija je pokazala tudi, da 42 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov še ni kupilo kombinirane naprave, ker želijo »zgolj telefon« in jih ne zanimajo dodatne prednosti. »Da bi prepričali navadnega uporabnika mobilnih telefonov, da bi kupil kombinirano napravo, je potreben koordiniran napor med izdelovalci in prodajalci, od oblike do prodajne police,« je še dodal Basset.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki