marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

NetBlender predstavlja tehnologijo, ki povezuje iPhone in Blu-ray

Deli z ostalimi

07.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

NetBlender je objavil novo Blue-ray Disc tehnologijo, ki omogoča napravam, kot sta iPhone in iPod Touch povezovanje z vsebinami na Blu-ray diskih. Ta tehnologija, imenovana BD Touch vzpostavi dvosmerno komunikacijo med WiFi povezavo, ki jo ima iPhone in spletno povezavo, ki je že vgrajena v Blue-ray predvajalnike. Tako se lahko preko te povezave prenašajo video vsebine, tekst, glasba in ukazi enoti.

BD Touch tako poveže izkušnjo gledanja velikega domačega kino zaslona z mobilnostjo, ki jo ponuja iPhone. Umetna inteligenca iPhona omogoča nepredstavljivo uporabniško interakcijo v primerjavi z ostalimi podobnimi ročnimi napravami. BD Touch aplikacije uporabljajo vse prednosti iPhonovega GPS sistema, 3D senzorjev in QWERTY tipkovnice. BD Touch aplikacije bodo prav tako delovale na vsakem Blu-ray Disc predvajalniku, ki bo omogočal BD Live. Eden izmed takšnih je na primer PlayStation 3.

Ostale nadgradnje BD Touch vključujejo:

 • Prenos digitalnih kopij filmov z Blue-ray diska na iPhone
 • Avtomatsko katalogiziranje uporabnikovih Blue-ray kompilacij in predlaganje novih filmov
 • Prikazovanje kratke vsebine in dodatnih informacij glede filma v sinhronizaciji z filmom
 • Preobrazbo obstoječih Blu-ray diskov v igre, ki bodo uporabljale iPhone za upravljanje

  Vse dodatne informacije glede BD Touch in BD Touch SDK lahko najdete na http://www.netblender.com.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki