marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Potniki nočejo mobilnih telefonov na letalih

Deli z ostalimi

21.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Nekaj dni po tem, ko je nizkocenovna letalska družba Ryanair oznanila načrte o ponudbi mobilnih storitev na njihovih letih, je konkurenčna družba Monarch objavila rezultate ankete, ki je bila opravljena lansko leto.

Rezultati ankete so pokazali, da okoli 67 % potnikov noče poslušati nadležnih zvonjenj mobilnikov drugih ljudi, ter da bi bila to ena izmed najbolj motečih stvari med letom.

Več kot 1500 potnikov letalske družbe Monarch je odgovorilo na anketo, v kateri so morali odgovoriti na tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom. Na vrhu liste "motečih stvari" je bilo z 78 % trkanje zadaj sedečih v sedeže, z 69 % pa je bilo zelo moteče tudi nagibanje sedežev spredaj sedečih potnikov.

Kljub trenutni prepovedi uporabe mobilnih telefonov na letalih je večina potnikov prepričana o moteči uporabi le-teh in tako so s 67 % "osvojili" tretje mesto najbolj nezaželenih stvari na letalskih letih. Četrto mesto (53 %) pa je bilo rezervirano za potnike z neprijetnim vonjem.

Anketa, ki je zabeležila glasove 1548 potnikov letalske družbe Monach, je bila izvedena novembra 2005. Anketiranci so morali izbrati tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom.

Rezultati ankete:

78 % Trkanje v sedež zadaj sedečih potnikov

69 % Spredaj sedeči potniki, ki nagnjejo sedež

67 % Uporaba mobilnikov med letom

53 % Potniki z neprijetnim vonjem

18 % Nepriljubljeni potniki

10 % Potniki, ki puščajo zanemarjene toalete

3 % Ostali potniki, ki poslušajo glasbo ali igrajo igre

1 % Prezgovorni potniki

1% Prezaljubljeni potniki

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki