marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Potniki nočejo mobilnih telefonov na letalih

Deli z ostalimi

21.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Nekaj dni po tem, ko je nizkocenovna letalska družba Ryanair oznanila načrte o ponudbi mobilnih storitev na njihovih letih, je konkurenčna družba Monarch objavila rezultate ankete, ki je bila opravljena lansko leto.

Rezultati ankete so pokazali, da okoli 67 % potnikov noče poslušati nadležnih zvonjenj mobilnikov drugih ljudi, ter da bi bila to ena izmed najbolj motečih stvari med letom.

Več kot 1500 potnikov letalske družbe Monarch je odgovorilo na anketo, v kateri so morali odgovoriti na tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom. Na vrhu liste "motečih stvari" je bilo z 78 % trkanje zadaj sedečih v sedeže, z 69 % pa je bilo zelo moteče tudi nagibanje sedežev spredaj sedečih potnikov.

Kljub trenutni prepovedi uporabe mobilnih telefonov na letalih je večina potnikov prepričana o moteči uporabi le-teh in tako so s 67 % "osvojili" tretje mesto najbolj nezaželenih stvari na letalskih letih. Četrto mesto (53 %) pa je bilo rezervirano za potnike z neprijetnim vonjem.

Anketa, ki je zabeležila glasove 1548 potnikov letalske družbe Monach, je bila izvedena novembra 2005. Anketiranci so morali izbrati tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom.

Rezultati ankete:

78 % Trkanje v sedež zadaj sedečih potnikov

69 % Spredaj sedeči potniki, ki nagnjejo sedež

67 % Uporaba mobilnikov med letom

53 % Potniki z neprijetnim vonjem

18 % Nepriljubljeni potniki

10 % Potniki, ki puščajo zanemarjene toalete

3 % Ostali potniki, ki poslušajo glasbo ali igrajo igre

1 % Prezgovorni potniki

1% Prezaljubljeni potniki

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki