marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Potniki nočejo mobilnih telefonov na letalih

Deli z ostalimi

21.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Nekaj dni po tem, ko je nizkocenovna letalska družba Ryanair oznanila načrte o ponudbi mobilnih storitev na njihovih letih, je konkurenčna družba Monarch objavila rezultate ankete, ki je bila opravljena lansko leto.

Rezultati ankete so pokazali, da okoli 67 % potnikov noče poslušati nadležnih zvonjenj mobilnikov drugih ljudi, ter da bi bila to ena izmed najbolj motečih stvari med letom.

Več kot 1500 potnikov letalske družbe Monarch je odgovorilo na anketo, v kateri so morali odgovoriti na tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom. Na vrhu liste "motečih stvari" je bilo z 78 % trkanje zadaj sedečih v sedeže, z 69 % pa je bilo zelo moteče tudi nagibanje sedežev spredaj sedečih potnikov.

Kljub trenutni prepovedi uporabe mobilnih telefonov na letalih je večina potnikov prepričana o moteči uporabi le-teh in tako so s 67 % "osvojili" tretje mesto najbolj nezaželenih stvari na letalskih letih. Četrto mesto (53 %) pa je bilo rezervirano za potnike z neprijetnim vonjem.

Anketa, ki je zabeležila glasove 1548 potnikov letalske družbe Monach, je bila izvedena novembra 2005. Anketiranci so morali izbrati tri stvari, ki bi jih najbolj motile med letom.

Rezultati ankete:

78 % Trkanje v sedež zadaj sedečih potnikov

69 % Spredaj sedeči potniki, ki nagnjejo sedež

67 % Uporaba mobilnikov med letom

53 % Potniki z neprijetnim vonjem

18 % Nepriljubljeni potniki

10 % Potniki, ki puščajo zanemarjene toalete

3 % Ostali potniki, ki poslušajo glasbo ali igrajo igre

1 % Prezgovorni potniki

1% Prezaljubljeni potniki

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki