marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Pepsi z Bluetoothom v svet oglaševanja

Deli z ostalimi

14.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Pepsi je začel z njihovo največjo marketinško naravnano akcijo z uporabo standarda bluetooth. Z bluetoothom bodo ljudje lahko sneli video posnetek njihove priljubljene papirnate reklame na njihove telefone.

Akcija dajanja video posnetkov na razpolago se je začela pred nedavnim. Trajala bo 2 meseca, vidljiva pa je na zunanjih oglasnih mestih kot so recimo avtobusne postaje v Washington D.C.-ju, Los Angelesu, Denverju in Orange Countyju in v kioskih v Pittsburgu in Philadelphii.

Vsaka od medijskih mrež je integrirala distribucijsko tehnologijo Qwikker Bluetooth v njihove ulične materiale. Vsak uporabnik, ki ima mobilnik z bluetoothom si lahko sname zastonj video posnetke iz Pepsi Smash reklame. Video posnetki, ki jih Pepsi daje je 5 "Pass The Mic" (podaj mikrofon) posnetkov freestyle hip hopa, ki ga je dal na voljo Yahoo! Music.

V prvem tednu pepsijeve akcije je bilo sporočeno, da je bil snemalni odstotek po celi mreži 27 %.

Karen Robinson iz Prime Point Media je izjavila: "Bluetooth posreduje res interaktivno uporabniško izkušnjo. Dodatno okreplja oglaševalsko akcijo, s tem da dovoli prenesti oglaševalsko vsebino na uporabnikov mobilnik kot del njihovega vsakdanjega življenja. S tem, ko smo omogočili približno 700.000 lokacij posebnih kioskov z Qwikker Bluetooth tehnologijo, lahko še bolj vplivamo na to, da bo dosegla svoj maksimum, sploh kar se tiče prodajnih dosežkov ter podpore Pepsijevim produktom."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki