marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

ORTO odgovorni starši - Vodič po mobilni telefoniji za starše

Deli z ostalimi
Si.mobil

25.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil je duhu svoje filozofije Re.misli ter v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije in nacionalno točko osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI pripravil vodič, s katerim opozarja starše na pasti pri uporabi mobilnega telefona med otroki. Elektronska verzija vodiča je od danes objavljena na Si.mobilovih spletnih straneh, od ponedeljka pa bo na voljo tudi v tiskani različici na Si.mobilovih prodajnih mestih.

V vodiču so zbrani praktični nasveti, kako pripraviti otroka na prvo uporabo mobilnega telefona, kako ga zaščititi pred morebitnimi zlorabami in nevarnostmi pri uporabi mobilnega telefona ter kako ustrezno ukrepati, če se taki nezaželeni primeri dejansko zgodijo.

Mladi so namreč intenzivni uporabniki mobilne telefonije. Danes ima 9 od 10 najstnikov, starih med 13 in 17 let, svoj mobilni telefon. Zaradi svoje intimne narave jim daje mobilni telefon občutek varnosti in povezanosti. Zato mladi hitro pozabijo, da so lahko mobilni telefoni tudi vir zlorab in nevarnosti.

Si.mobil je na podlagi izkušenj z uporabniki že pripravil več varnostnih mehanizmov, s katerimi želijo v kar največji meri omejiti možne zlorabe, prevare in potegavščine. Hkrati pa z ozaveščanjem staršev želijo prispevati k bolj varni uporabi mobilnih komunikacij med mladimi. Priročnik staršem nudi praktične informacije o tem, kako ukrepati v primeru kraje ali izgube mobilnega telefona, nadlegovanja in nezaželenih oglasnih sporočil ter kako preprečiti visoke račune in okužbe z virusi na mobilnikih.

Si.mobil se je kot podpisnik dveh prostovoljnih kodeksov o varnejši rabi mobilnih telefonov – kodeksa Evropske komisije in Samoregulacijskega kodeksa slovenskih mobilnih operaterjev – zavezal, da bo pri svojih najboljših močeh uporabnikom zagotavljal varno uporabo mobilnega telefona.

E-različica vodiča: www.simobil.si/ortoodgovornistarsi

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki