marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Ogrevanje za 20. NT konferenco: Microsoft TechDays

Deli z ostalimi

21.01.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoftovo 20. NT konferenco bomo pozdravili v Portorožu, aktivne priprave na dogodek pa so že v polnem teku. V torek, 27. januarja, bo drugi TechDays dogodek, kjer bodo predstavljene novosti iz IT sveta. Izobraževalni dogodek bo potekal na Fakulteti za računalništvo in informatiko (Večna pot 113, Ljubljana), udeleženci pa se bodo poglabljali v različne tematike. Na voljo so štirje obsežni seminarji, udeležba na dogodku pa je brezplačna.

Prijava na enega od štirih brezplačnih seminarjev do zapolnitve mest

Udeležba na dogodku je brezplačna, a se morate nanj predhodno prijaviti prek spletne strani: www.ntk.si/techdays. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest, pripravljajo pa štiri različne seminarje.

Skupaj s prihajajočim operacijskim sistemom za namizje prihaja tudi nova različica Windows Serverja, za sedaj poimenovana vNext. Kaj vse prinaša, bo predstavljeno na Windows Server vNext seminarju.

Seminar "Visual Studio 2015" bo tehnično poglobljen in je namenjen razvijalcem, ki vsakodnevno uporabljajo Microsoftova razvojna orodja. Ena izmed glavnih novosti Visual Studia 2015 je "cross platform" razvoj aplikacij, tj. kako lahko naenkrat razvijamo aplikacijo za več mobilnih platform hkrati.

Celodnevni seminar "Naučimo se C#" je namenjen vsem tistim, ki že znajo programirati, ne poznajo pa Microsoftovega razvojnega okolja in platforme, ali pa bi želeli osvežiti znanje Visual Studia ter .NET-a.

Zadnji, četrti seminar, je namenjen varnosti. ModernBiz Tech Series: Safeguard Your Business bo postregel z napotki, kako lahko bolje varujemo naše sisteme, od varnostnih kopij, zaščito namiznih operacijskih sistemov, Windows Server 2012 R2. Na koncu še pogled s hekerske strani, razlogu, zakaj so vsa prejšnje teme res pomembne.

Več informacij vam je na voljo na spletni strani: www.ntk.si/TechDays.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki