marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Microsoftova NT konferenca 2007 je zaprla vrata

Deli z ostalimi

17.05.2007
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je zaključila Microsoftova NT konferenca 2007, največji in najpomembnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij, ki je letos deloval pod sloganom »Prihodnost je zdaj«. Med 14. in 16. majem se je dogodka udeležilo preko 2200 obiskovalcev, ki jim je bilo na voljo 107 predavanj in 14 vodenih delavnic.

Na dogodku je Microsoft predstavil številne novosti in izdelke, ki bodo v prihodnjih letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij tako globalno kot tudi v Sloveniji. Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti za pobudo »Učimo se za življenje«, namenjene izobraževanju in zmanjševanju digitalnega razkoraka.

Posebnega poudarka so bili letos deležni izdelki Windows Vista, Microsoft Office 2007 in strežnik Exchange Server 2007, udeleženci pa so si lahko ogledali tudi rešitve, kot so strežnik Windows Server 2008, rešitev za poslovno poročanje PerformancePoint, razvojno okolje Visual Studio »Orcas« in številne druge.

Veliko pozornosti je Microsoft namenil tudi uporabi tehnoloških rešitev v praksi in povezavam s partnerji. Tako so lahko udeleženci iz prve roke spoznali izkušnje Microsoftovega partnerja Alarix, ki je v podjetju Akrapovič izvajal uvedbo rešitev, kot sta strežnik Exchange Server 2007 in sistem Microsoft Office 2007.

Svoje izkušnje na področju najnovejših tehnologij je predstavilo tudi podjetje Iskratel, ki z Microsoftom sodeluje pri razvoju rešitev enotnih komunikacij. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 z Iskratelovo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Microsoft je tudi letos na NT konferenco vključil dobrodelne dejavnosti. Namesto dobrodelnega pohoda so letos lahko udeleženci v dobrodelne namene kolesarili, za vsak kilometer pa je Microsoft za pobudo »Učimo se za življenje« namenil 5 evrov. Končna vsota, ki jo bo prejelo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije, ki v Sloveniji vodi to pobudo, znaša 52.000 evrov. Namen pobude je zviševanje stopnje digitalne pismenosti in premostitev digitalnega razkoraka v Sloveniji.

Na Microsoftovi NT konferenci so tudi letos sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partner konference je bilo podjetje HP, partner mobilnih rešitev pa podjetje Mobitel. Poleg tega so na konferenci dejavno sodelovali tudi drugi sponzorji, kot so glavni sponzor HERMES SoftLab ter veliki sponzorji Avtenta.si, S&T Slovenija, SRC.SI, Actual, Acord-92 ter IskraTel, SOFT NET in Istrabenz. Konferenci so se ponovno pridružila tudi podjetja iz drugih industrijskih panog, kot sta Toyota in Sparkasse.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki