marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Microsoftova NT konferenca 2006 se je začela


22.05.2006
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je začela Microsoftova NT konferenca 2006, ki se je bo v štirih dneh udeležilo več kot 2.100 udeležencev iz 700 podjetij. Microsoft bo na konferenci predstavil številne tehnološke novosti in prihajajoče izdelke, med katerimi so Windows Vista, 2007 Microsoft Office System in Microsoft Dynamics CRM 3.0.

Poleg tehnologij in izdelkov bo Microsoft predstavil tudi pobudo EUGA, v okviru katere s svojimi partnerji malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri pridobivanju sredstev Evropske unije. Konferenca odpira tudi številne priložnosti za partnerje, ki bodo imeli priložnost, da se predstavijo v okviru dogodka RING. Dogodek bo ponovno spremljal tudi dobrodelni pohod, v okviru katerega udeleženci zbirajo denar za izobraževalna središča za manj privilegirane osebe.

V Portorožu je vrata odprla Microsoftova NT konferenca 2006, največji slovenski dogodek na področju informacijskih tehnologij, ki bo potekala od 22. do 25. maja. Na že enajsto konferenco zapored je prijavljenih več kot 2.100 udeležencev iz 700 slovenskih podjetij. Microsoft se je pri organizaciji NT konference letos osredotočil predvsem na tehnološke vsebine ter prihajajoče izdelke in rešitve, ki bodo v prihodnjih letih ter mesecih oblikovali podobe industrije informacijskih tehnologij.

»Pred nami je izredno pomembnih dvanajst mesecev, v katerih bomo predstavili več izdelkov kot v kateremkoli letu prej,« je povedal Jaka Stele, generalni direktor slovenskega Microsofta. »Gre za izredno pomembne izdelke in tehnologije. Svoje partnerje ter stranke želimo z novostmi seznaniti in jim tako omogočiti, da se na njih pripravijo. Na ta način jih bodo najbolje izkoristili za osebni ali poslovni uspeh.«

Microsoft bo na konferenci letos predstavljal prihajajoči operacijski sistem Windows Vista in najnovejšo različico sistema za dvig storilnosti v poslovnih okoljih, 2007 Microsoft Office System. Predstavljena bodi tudi nova razvojna orodja za razvoj spletnih storitev in aplikacij ter rešitve za podporo poslovanju v podjetjih, Microsoft Dynamics. Pri pripravi konference se je Microsoft letos osredotočil na visoko kakovost vsebin in v skladu s to usmeritvijo nekoliko zmanjšal število predavanj, k sodelovanju pa je povabil najboljše mednarodne in slovenske predavatelje, ki bodo v štirih dneh konference imeli 160 predavanj.

Microsoft je k organizaciji konference pritegnil tudi številna partnerska podjetja, ki v njej vidijo odlično poslovno priložnost za prikaz svojega znanja in promocijo svojih izdelkov ter rešitev. Letos je partner konference ponovno podjetje HP, partner mobilnih rešitev je Mobitel, glavna sponzorja konference sta HERMES SoftLab in NIL. Na konferenci aktivno sodelujeta tudi distributerja ReproMS in DISS.

»Microsoft in HP tesno sodelujeta tako na globalni kot lokalni ravni, saj je HP globalno gledano eden najtesnejših Microsoftovih partnerjev,« je povedal Robert Trnovec, generalni direktor podjetja HP Slovenija. »Navdušeni smo, da se to globalno zavezništvo prenaša tudi v Slovenijo, NT konferenca pa je zgleden primer tega sodelovanja na lokalni ravni. Naš cilj v vlogi partnerja konference je dejavno sodelovati v slovenski informacijski industriji in s svojim znanjem ter inovativnimi tehnologijami sooblikovati njeno prihodnost.«

Med najpomembnejše novosti za partnerje letos sodi prireditev RING. Ta je posebna oblika predstavitev partnerjev, ki jim bo omogočala, da se s 15- do 20-minutnim predavanjem v 12. nadstropju konferenčnega kompleksa predstavijo obiskovalcem. Predstavitve bodo dvigale prepoznavnost partnerjev in jim omogočale, da podrobneje predstavijo svoje rešitve ostalim udeležencem.

»NT konferenca je najpomembnejši dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji in prisotnost na njej je priložnost, da svoje znanje in rešitve predstavimo slovenskim podjetjem ter strokovni javnosti,« je povedal Peter Testen, predsednik uprave podjetja HERMES SoftLab. »Naše sodelovanje na NT konferenci predstavlja odlično priložnost nadgradnje partnerskega odnosa z Microsoftom tako na tehnološki kot na poslovni ravni. Letos na konferenci predstavljamo celovite rešitve za elektronsko poslovanje e-Partner, rešitev mobilnega bančništva nove generacije in poslovne rešitve za telekomunikacijska podjetja, ki omogočajo izboljšane CRM-procese.«

Microsoft bo na konferenci uradno predstavil tudi program European Union Grants Advisor (EUGA). Gre za partnerstvo, ki ga vodi Microsoft, cilj le-tega pa je srednje velikim in malim podjetjem omogočiti lažji dostop do sredstev Evropske unije. Gre za dolgoročen projekt, pri katerem Microsoft s podjetji sodeluje v vlogi svetovalcev pri pridobivanju sredstev. S projektom Microsoft poudarja svojo predanost malim in srednje velikim podjetjem, ki predstavljajo poglavitno gonilo gospodarske rasti in inovativnosti v Evropski uniji.

Konferenco bo ponovno spremljal tudi dobrodelni pohod, v okviru katerega udeleženci zbirajo denar za izobraževalna središča za manj privilegirane osebe. Glavni sponzorji pohoda so Microsoft in njegovi partnerji.

Slike iz NT konference najdete v našemalbumu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki