marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Nokia z opozorilom za varčevanje z elektriko

Deli z ostalimi

16.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Družba Nokia je na trg poslala prve mobilne telefone, ki uporabnike opozarjajo, da polnilnik po tem, ko je baterija napolnjena, izključijo iz omrežja. Tako ravnanje bi lahko letno privarčevalo dovolj elektrike za 85.000 gospodinjstev. Opozorila bodo najprej na voljo na novih modelih Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650, nato pa jih bo družba namestila na vse svoje modele.

Kirsi Sormunen, član uprave družbe zadolžen za varstvo okolja, je dejal: "Približno dve tretjini vse električne energije, ki jo porabi mobilni telefon, se porabi po izključitvi telefona iz polnilnika, ki pa ostane priključen na omrežje. Količino te nepotrebno porabljene energije želimo zmanjšati, zato naše polnilnike načrtujemo tako, da porabijo kar najmanj energije. Nova opozorila pri tem igrajo pomembno vlogo, saj uporabnike spodbujajo, da nam pri doseganju tega cilja pomagajo tako, da polnilnike izključijo."

Opozorila predstavljajo eno od okoljskih pobud, katero so se proizvajalci mobilnih telefonov pod vodstvom družbe Nokia odločili izpeljati v letošnjem letu. Nokia je prva med proizvajalci, ki je ta opozorila uporabila pri svojih telefonih.

Pri družbi Nokia so se odločili, da bodo z opozorili najprej opremili telefone namenjene najširši skupini uporabnikov, da bi tako karseda povečali količino morebitno privarčevane energije. Modeli Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650 so namenjeni široki potrošnji na hitro rastočih trgih kot so Indija, Kitajska in države Latinske Amerike.

Nameščena opozorila so zadnja v vrsti pobud družbe za varčevanje z energijo. Najnovejši seriji polnilnikov je zaradi njihove varčnosti ameriška Agencija za zaščito okolja (EPA) lani podelila oznako Energy Star. Polnilniki, ki jih družba Nokia prodaja od leta 2005 porabijo od 50 do 70 % manj elektrike od standardov EPA, ki jih je potrebno izpolniti za pridobitev oznake Energy Star. Polnilniki izpolnjujejo tudi najstrožje zahteve Evropske Unije.

Družba Nokia si je zadala ambiciozne cilje za nadaljnje zmanjšanje električne porabe svojih polnilnikov. Načrtuje namreč, da bo do leta 2010 za 50 % zmanjšala porabo svojih polnilnikov, ko so le-ti priključeni na omrežje, ne pa tudi v telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki