marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia z opozorilom za varčevanje z elektriko

Deli z ostalimi

16.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Družba Nokia je na trg poslala prve mobilne telefone, ki uporabnike opozarjajo, da polnilnik po tem, ko je baterija napolnjena, izključijo iz omrežja. Tako ravnanje bi lahko letno privarčevalo dovolj elektrike za 85.000 gospodinjstev. Opozorila bodo najprej na voljo na novih modelih Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650, nato pa jih bo družba namestila na vse svoje modele.

Kirsi Sormunen, član uprave družbe zadolžen za varstvo okolja, je dejal: "Približno dve tretjini vse električne energije, ki jo porabi mobilni telefon, se porabi po izključitvi telefona iz polnilnika, ki pa ostane priključen na omrežje. Količino te nepotrebno porabljene energije želimo zmanjšati, zato naše polnilnike načrtujemo tako, da porabijo kar najmanj energije. Nova opozorila pri tem igrajo pomembno vlogo, saj uporabnike spodbujajo, da nam pri doseganju tega cilja pomagajo tako, da polnilnike izključijo."

Opozorila predstavljajo eno od okoljskih pobud, katero so se proizvajalci mobilnih telefonov pod vodstvom družbe Nokia odločili izpeljati v letošnjem letu. Nokia je prva med proizvajalci, ki je ta opozorila uporabila pri svojih telefonih.

Pri družbi Nokia so se odločili, da bodo z opozorili najprej opremili telefone namenjene najširši skupini uporabnikov, da bi tako karseda povečali količino morebitno privarčevane energije. Modeli Nokia 1200, Nokia 1208 in Nokia 1650 so namenjeni široki potrošnji na hitro rastočih trgih kot so Indija, Kitajska in države Latinske Amerike.

Nameščena opozorila so zadnja v vrsti pobud družbe za varčevanje z energijo. Najnovejši seriji polnilnikov je zaradi njihove varčnosti ameriška Agencija za zaščito okolja (EPA) lani podelila oznako Energy Star. Polnilniki, ki jih družba Nokia prodaja od leta 2005 porabijo od 50 do 70 % manj elektrike od standardov EPA, ki jih je potrebno izpolniti za pridobitev oznake Energy Star. Polnilniki izpolnjujejo tudi najstrožje zahteve Evropske Unije.

Družba Nokia si je zadala ambiciozne cilje za nadaljnje zmanjšanje električne porabe svojih polnilnikov. Načrtuje namreč, da bo do leta 2010 za 50 % zmanjšala porabo svojih polnilnikov, ko so le-ti priključeni na omrežje, ne pa tudi v telefon.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki