marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokia z novo strukturo do popolnih rešitev za svoje uporabnike

Deli z ostalimi

27.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pri družbi Nokia so objavili, da bodo s 1. januarjem 2008 uvedli novo strukturo družbe. Namen tega ukrepa, pogojenega s strategijo družbe, je ustvariti organizacijo, ki bo sposobna izkoristiti priložnosti za prihodnjo rast in izboljšati delovno učinkovitost na ravni celotne družbe.

"Konvergenca mobilnih komunikacij in internetne industrije pomeni ustvarjanje novih priložnosti za rast, tako pri proizvodnji naprav kot tudi pri ponujanju uporabniških internetnih storitev ter rešitev za podjetja. Naraščajoče uporabniško povpraševanje po bogatih mobilnih izkušnjah ustvarja priložnosti za spremembe. Tovrstne zmogljivosti bomo uvedli v najširši možni nabor naprav in cenovnih postavk, kar bo sprostilo moč množice naših naprav v povezavi z novimi storitvami in poslovnimi rešitvami. Ta nedvoumni pristop ločuje našo družbo od ostalih prodajalcev specializiranih rešitev," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, glavni direktor družbe. "Prepričani smo, da nova organizacija lahko izkoristi tovrstne priložnosti in nam obenem omogoči izboljšati uspešnost naložb in učinkovitost poslovanja."

V novi organizaciji bodo obstoječe poslovne skupine in njihovo horizontalno strukturo pri proizvodnji naprav nadomestile tri osrednje enote: v enoti Devices (Naprave) bodo odgovorni za ustvarjanje najboljšega možnega portfelja naprav, namenjenega prodaji na trgu; v enoti Services & Software (Storitve in programska oprema) bodo uveljavljali strategijo družbe, usmerjeno v razvoj lastne ponudbe uporabniških internetnih storitev, rešitev za podjetja in programske opreme; v enoti Markets (Trgi) pa bodo odgovorni za upravljanje dobavnih verig, prodajnih kanalov in tržnih dejavnosti družbe. Ob tem bo družba ustanovila še glavno razvojno službo, ki se bo ukvarjala z optimizacijo strateških zmogljivosti in potencialov rasti ter bo v navezavi z glavnim direktorjem zagotavljala operativno podporo integraciji vseh enot.

Od 1. januarja 2008 dalje bo družba v skladu z novo strukturo sestavljena iz dveh enot: Devices & Services ter Nokia Siemens Networks. Družba bo poročila za obe enoti pripravljala v okviru četrtletnih in letnih poročil o poslovnih rezultatih.

Pri družbi Nokia pričakujejo, da bo nova organizacija omogočila učinkovitejše upravljanje portfelja naprav, pospešila prihod novih izdelkov na trg in izboljšala učinkovitost tržnih in produkcijskih dejavnosti. Ob tem prav tako pričakujejo, da bo nova enota, namenjena uporabniškim internetnim storitvam in rešitvam za podjetja, gradila na temeljih, ki jih je pripravila obstoječa organizacija in s tem družbi omogočila, da uporabnikom ponudi popolne rešitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki