marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokia z novo strukturo do popolnih rešitev za svoje uporabnike

Deli z ostalimi

27.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pri družbi Nokia so objavili, da bodo s 1. januarjem 2008 uvedli novo strukturo družbe. Namen tega ukrepa, pogojenega s strategijo družbe, je ustvariti organizacijo, ki bo sposobna izkoristiti priložnosti za prihodnjo rast in izboljšati delovno učinkovitost na ravni celotne družbe.

"Konvergenca mobilnih komunikacij in internetne industrije pomeni ustvarjanje novih priložnosti za rast, tako pri proizvodnji naprav kot tudi pri ponujanju uporabniških internetnih storitev ter rešitev za podjetja. Naraščajoče uporabniško povpraševanje po bogatih mobilnih izkušnjah ustvarja priložnosti za spremembe. Tovrstne zmogljivosti bomo uvedli v najširši možni nabor naprav in cenovnih postavk, kar bo sprostilo moč množice naših naprav v povezavi z novimi storitvami in poslovnimi rešitvami. Ta nedvoumni pristop ločuje našo družbo od ostalih prodajalcev specializiranih rešitev," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, glavni direktor družbe. "Prepričani smo, da nova organizacija lahko izkoristi tovrstne priložnosti in nam obenem omogoči izboljšati uspešnost naložb in učinkovitost poslovanja."

V novi organizaciji bodo obstoječe poslovne skupine in njihovo horizontalno strukturo pri proizvodnji naprav nadomestile tri osrednje enote: v enoti Devices (Naprave) bodo odgovorni za ustvarjanje najboljšega možnega portfelja naprav, namenjenega prodaji na trgu; v enoti Services & Software (Storitve in programska oprema) bodo uveljavljali strategijo družbe, usmerjeno v razvoj lastne ponudbe uporabniških internetnih storitev, rešitev za podjetja in programske opreme; v enoti Markets (Trgi) pa bodo odgovorni za upravljanje dobavnih verig, prodajnih kanalov in tržnih dejavnosti družbe. Ob tem bo družba ustanovila še glavno razvojno službo, ki se bo ukvarjala z optimizacijo strateških zmogljivosti in potencialov rasti ter bo v navezavi z glavnim direktorjem zagotavljala operativno podporo integraciji vseh enot.

Od 1. januarja 2008 dalje bo družba v skladu z novo strukturo sestavljena iz dveh enot: Devices & Services ter Nokia Siemens Networks. Družba bo poročila za obe enoti pripravljala v okviru četrtletnih in letnih poročil o poslovnih rezultatih.

Pri družbi Nokia pričakujejo, da bo nova organizacija omogočila učinkovitejše upravljanje portfelja naprav, pospešila prihod novih izdelkov na trg in izboljšala učinkovitost tržnih in produkcijskih dejavnosti. Ob tem prav tako pričakujejo, da bo nova enota, namenjena uporabniškim internetnim storitvam in rešitvam za podjetja, gradila na temeljih, ki jih je pripravila obstoječa organizacija in s tem družbi omogočila, da uporabnikom ponudi popolne rešitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki