marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomTelekom predstavil pakete z imenom Naj in NEO
21.03.2019

Telekom Slovenije je poenostavil ponudbo mobilnih in fiksnih naročniških paketov. Uporabnikom so odslej v najbolje ocenjenem slovenskem mobilnem omrežju na voljo mobilni paketi z imenom Naj, fiksni paketi s celostno ponudbo za dom pa z imenom NEO.

slikaAli tudi Google razmišlja o prepogljivem mobilniku?
20.03.2019

Nedolgo nazaj se je zdelo, da bo Samsung vodilni na trgu prepogljivih mobilnikov, nato pa je na letošnjem mobilnem kongresu iznenada svoj izdelek pokazal še Huawei. Kmalu zatem smo od praktično vseh večjih proizvajalcev dobili informacijo, da bodo v prihodnje izdelali svoj prepogljiv mobilnik.

slikaPrva finančna storitev preko aplikacije Viber v Sloveniji
19.03.2019

Addiko Chat Banking je inovativna in prva slovenska finančna storitev, ki deluje preko aplikacije Viber, ene najbolj priljubljenih platform za komunikacijo na svetu. 'Addiko Chat Banking' uporabnikom ne omogoča zgolj neposredne komunikacije z banko, temveč tudi napredne, preproste in jasne storitve plačevanja.

slikaV 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami
18.03.2019

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

slikaMobilniki serije Galaxy S10 v predprodaji do rekordnih številk
15.03.2019

Samsung je sporočil, da so njihovi najnovejši pametni telefoni, Galaxy S10e, S10 in S10+, katerih prodaja se je začela v petek, 8. marca, zabeležili rekordno število prednaročil med vsemi Samsung telefoni v najkrajšem obdobju.

članki

Pametni telefon Nokia 808 PureView kmalu v Sloveniji

Deli z ostalimi

05.06.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia 808 PureView je prvi pametni telefon Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo dostopen v Sloveniji. Tehnologija PureView je inovacija Nokie, ki tudi v slabih svetlobnih pogojih omogoča snemanje ostrejših fotografij z bolj jasnimi podrobnostmi kot kadarkoli prej.

Za to poskrbijo senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, optika Carl Zeiss ter posebna tehnologija za nadvzorčenje slikovnih točk, ki preračuna posnete podatke in iz njih ustvari visokokakovostne fotografije ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk. Nokia 808 PureView bo v Sloveniji predvidoma na razpolago na začetku julija po priporočeni maloprodajni ceni 679 evrov.

»Pri fotografiranju s pametnimi telefoni je vse povezano s slikovnimi točkami. Toda šele leča in tehnologija spremenita dober motiv v izjemno fotografijo. Nokia PureView združi ravno to dvoje,« pojasnjuje Martin-Hannes Giesswein, generalni direktor Nokie za Avstrijo, Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino. »Razvoj tehnologije PureView je del naše strategije razvoja tehnologij naslednje generacije. Gre za tehnologijo prihodnosti, ki jo bomo v naslednjih nekaj letih uporabljali tudi v drugih pametnih telefonih Nokia.«

Tehnologija PureView: nova era na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Tehnologija PureView je rezultat večletnih raziskav in razvoja. Rezultati so izredna kakovost fotografij, snemanje odličnih fotografij v slabših svetlobnih pogojih in ostrenje, ki ne vpliva na kakovost fotografij. Velik senzor omogoča nadvzorčenje slikovnih pik, torej kombiniranje več slikovnih točk v eno “veliko slikovno točko”. Fotografijo ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, posnetih s fotoaparatom, tehnologija tako pretvori v fotografijo ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk.

Ob tem tehnologija PureView podpira tudi snemanje video posnetkov v polni kakovosti HD (1080p), kar omogočata štirikratno ostrenje in tehnologija nadvzorčenja slikovnih točk PureView, ter učinek bokeh, ki se pogosto uporablja v portretni in makro fotografiji. Nokia 808 PureView ustvari učinek bokeh na ravni, ki je bila doslej značilna le za SLR fotoaparate. To omogoča daljša goriščna razdalja, ki pri Nokii 808 PureView znaša 8,02 milimetra. Standardna goriščna razdalja fotoaparatov v mobilnih telefonih je 4 milimetre.

Druge značilnosti Nokie 808 PureView so še stalno samodejno ostrenje, tehnologija Nokia Rich Recording za snemanje zvočnih posnetkov na ravni CD-kakovosti in tehnologija Dolby Headphone, s katero lahko uporabnik stereo posnetek na katerih koli slušalkah spremeni v svojo osebno izkušnjo prostorskega zvoka (ekskluzivno za Nokio).
Telefon je od svoje predstavitve februarja letos prejel številne nagrade, med drugim nagrado za najboljšo mobilno napravo na letošnjem svetovnem kongresu mobilne telefonije in nagrado Best Imaging Innovation 2012, ki jo je podelila organizacija Technical Image Press Association (TIPA).

Tehnologija NFC: deljenje najboljših trenutkov v življenju
Nokia 808 PureView ne omogoča samo snemanja izvrstnih fotografij, ampak ponuja tudi številne načine za njihovo deljenje z drugimi. Fotografije je možno shraniti kot stisnjene datoteke ter jih poslati po elektronski pošti in sporočilu MMS ali jih deliti z drugimi na družbenih omrežjih. Tehnologija NFC (Near Field Communication) omogoča tudi preprosto prenašanje fotografij in drugih podatkov, na primer glasbe ali kontaktov, zgolj z dotikom druge naprave s podporo tej tehnologiji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki