marketing
več | arhivpoudarjeno
HoT - Hofer TelekomHoT povečuje količine prenosa podatkov
24.05.2019

HoT, HOFER Telekom, je ob 2. obletnici še dodatno izboljšal tarife. Odslej je uporabnikom tarif HoT MAXI in HoT EXTRA na voljo še dodatnih 10 GB prenosa podatkov za uporabo v Sloveniji.

slikaV Portorožu poteka 24. NT konferenca
22.05.2019

V Portorožu od včeraj poteka 24. Microsoftova NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Kot najboljši dogodek B2B v regiji bo v treh dneh in z več kot 140 predavanji odkrivala najnovejše tehnološke in poslovne trende, največ pozornosti pa bo letos namenjene razvoju umetne inteligence.

slikaApple TV aplikacija in AirPlay 2 sedaj tudi na Samsung pametnih televizorjih
22.05.2019

Samsung Electronics je naznanil, da bodo vsi Samsung pametni televizorji serije 2019 in izbrani modeli serije 2018, s posodobitvijo programske opreme, vključevali tudi novo Apple TV aplikacijo (na voljo v več kot 100 državah) in podporo AirPlay 2 (na voljo v 175 državah). Uporabniki Samsung pametnih televizorjev bodo tako sedaj uživali v Apple TV kanalih ter filmih in televizijskih oddajah, ki so na voljo v iTunes medijski knjižnici.

slikaGoogle prekinil sodelovanje s Huaweijem
20.05.2019

Reuters je včeraj popoldne sporočil, da so pridobili informacije, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweijem. To pomeni, da bo kitajsko podjetje ostalo brez dostopa do Googlovih storitev kot sta Play Store in Gmail, posledično pa tudi brez posodobitev operacijskega sistema Android.

slikaVsak tretji uporabnik ne ve, kako zaščititi svojo zasebnost na spletu
20.05.2019

Količina osebnih podatkov, ki jih uporabniki delijo na internetu, narašča. Ob tem so nekateri sprijaznjeni z mnenjem, da so poskusi ohranjanja njihove spletne zasebnosti obsojeni na neuspeh. Družba Kaspersky Lab je v nedavni raziskavi ugotovila, da vsak tretji (32,3 %) uporabnik ne ve, kako bi celostno zaščitil svojo zasebnost na spletu.

članki

Pametni telefon Nokia 808 PureView kmalu v Sloveniji

Deli z ostalimi

05.06.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia 808 PureView je prvi pametni telefon Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo dostopen v Sloveniji. Tehnologija PureView je inovacija Nokie, ki tudi v slabih svetlobnih pogojih omogoča snemanje ostrejših fotografij z bolj jasnimi podrobnostmi kot kadarkoli prej.

Za to poskrbijo senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, optika Carl Zeiss ter posebna tehnologija za nadvzorčenje slikovnih točk, ki preračuna posnete podatke in iz njih ustvari visokokakovostne fotografije ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk. Nokia 808 PureView bo v Sloveniji predvidoma na razpolago na začetku julija po priporočeni maloprodajni ceni 679 evrov.

»Pri fotografiranju s pametnimi telefoni je vse povezano s slikovnimi točkami. Toda šele leča in tehnologija spremenita dober motiv v izjemno fotografijo. Nokia PureView združi ravno to dvoje,« pojasnjuje Martin-Hannes Giesswein, generalni direktor Nokie za Avstrijo, Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino. »Razvoj tehnologije PureView je del naše strategije razvoja tehnologij naslednje generacije. Gre za tehnologijo prihodnosti, ki jo bomo v naslednjih nekaj letih uporabljali tudi v drugih pametnih telefonih Nokia.«

Tehnologija PureView: nova era na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Tehnologija PureView je rezultat večletnih raziskav in razvoja. Rezultati so izredna kakovost fotografij, snemanje odličnih fotografij v slabših svetlobnih pogojih in ostrenje, ki ne vpliva na kakovost fotografij. Velik senzor omogoča nadvzorčenje slikovnih pik, torej kombiniranje več slikovnih točk v eno “veliko slikovno točko”. Fotografijo ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, posnetih s fotoaparatom, tehnologija tako pretvori v fotografijo ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk.

Ob tem tehnologija PureView podpira tudi snemanje video posnetkov v polni kakovosti HD (1080p), kar omogočata štirikratno ostrenje in tehnologija nadvzorčenja slikovnih točk PureView, ter učinek bokeh, ki se pogosto uporablja v portretni in makro fotografiji. Nokia 808 PureView ustvari učinek bokeh na ravni, ki je bila doslej značilna le za SLR fotoaparate. To omogoča daljša goriščna razdalja, ki pri Nokii 808 PureView znaša 8,02 milimetra. Standardna goriščna razdalja fotoaparatov v mobilnih telefonih je 4 milimetre.

Druge značilnosti Nokie 808 PureView so še stalno samodejno ostrenje, tehnologija Nokia Rich Recording za snemanje zvočnih posnetkov na ravni CD-kakovosti in tehnologija Dolby Headphone, s katero lahko uporabnik stereo posnetek na katerih koli slušalkah spremeni v svojo osebno izkušnjo prostorskega zvoka (ekskluzivno za Nokio).
Telefon je od svoje predstavitve februarja letos prejel številne nagrade, med drugim nagrado za najboljšo mobilno napravo na letošnjem svetovnem kongresu mobilne telefonije in nagrado Best Imaging Innovation 2012, ki jo je podelila organizacija Technical Image Press Association (TIPA).

Tehnologija NFC: deljenje najboljših trenutkov v življenju
Nokia 808 PureView ne omogoča samo snemanja izvrstnih fotografij, ampak ponuja tudi številne načine za njihovo deljenje z drugimi. Fotografije je možno shraniti kot stisnjene datoteke ter jih poslati po elektronski pošti in sporočilu MMS ali jih deliti z drugimi na družbenih omrežjih. Tehnologija NFC (Near Field Communication) omogoča tudi preprosto prenašanje fotografij in drugih podatkov, na primer glasbe ali kontaktov, zgolj z dotikom druge naprave s podporo tej tehnologiji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki