marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Nizko cenovna platforma za glasbene mobilnike

Deli z ostalimi

30.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi Agere System so lansirali novo nizkocenovno mobilno platformo pod oznako TrueNTRY X125. Platforma podpira tudi sistem glasbenega predvajalnika in je sestavljena iz polprevodniških sistemskih čipov, programske opreme in opreme za nadaljnje razvijanje produkta.

Platforma omogoča vstopnemu razredu mobilnikov hitrejšo hitrost procesiranja, kar pomeni, da je mobilnik kar trikrat hitrejši kot tipični današnji mobilniki. Strošek za material bo znašal okoli 30 ameriških zelencev. To se bo pokazalo v zelo nizkih stroških izdelave. Trg mobilnikov ima tako ogromno potenciala pri širitvi, posebej v državah, kot so Indija in Kitajska.

Že drugo podnožje v portfelju družbe Agere - X125, prihaja na trg ravno sedaj, ko je ogromno povpraševanje po glasbenih mobilnikih. Do leta 2007 bo po izračunih od vseh mobilnikov, danih na trg, kar 30 % z možnostjo predvajanje glasbe.

"Visoka kvaliteta glasbe na osnovnih mobilnikih postaja vse bolj pomembna aplikacija," je povedal Denis Regimbal, izvršni podpredesnik družbe Agere Mobility Division. "Predvsem se nam je postavljal izziv, kako predvajati visoko kvalitetno glasbo in ostale zmogljive multimedijske funkcije na čimbolj ugodnih mobilnikih. Platforma X125 nam je omogočila preskočiti te ovire in obenem omogoča preboj glasbene kvalitete na mobilnikih vstopnega razreda."

Z namestitvijo namenskega aplikacijskega procesorja, ki je ločen od komunikacijskega motorja, bo nova platforma zmanjšala stroške izdelovalcev mobilnih telefonov in povečala hitrost procesiranja. Omogoča tudi napredne avdio procese vključno z dinamičnim zaduševanjem šuma, nevtraliziranjem odbojev, t. i. "full-duplex" zvočnikom in pa stereo izenačevalnikom.

Mobilniki z omenjeno platformo se bodo gibali v cenovnem razredu od 40 - 350 ameriških dolarjev, po besedah Willja Straussa, predsednika polprevodniške raziskovalne družbe Forward Concepts. S platformami za zmogljivejše mobilnike, kot je X125, bodo imeli proizvajalci veliko večje stroške, kot je 30 dolarjev.

Pri družbi Agere bodo začeli s pošiljanjem nove platforme 20. oktobra letos.

Slika je povzeta s strani http://www.cellular-news.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki