marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Končno nekaj za starejše uporabnike

Deli z ostalimi

30.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

V mobilni industriji obstaja veliko različnih vrst telefonov. Tako so tu telefoni za otroke in mladoletnike z veliko igrami in multimedijskimi funkcijami, blackberryji za poslovneže, vendar pa za starejše uporabnike vlada pomanjkanje telefonov.

Seveda imajo taki uporabniki v večini težave z upravljanjem uporabniškega vmesnika, poleg tega pa imajo še nevšečnosti s sluhom. Zelo malo pa je tudi operaterjev in prodajalcev mobilne opreme, ki bi v svojo akcijo vključili mobilnike za ljudi, ki so v zlatih letih.

Pri Motoroli so patentirali funkcije, ki omogočajo avtomatsko prilagajanje uporabniku, ki ima težave s sluhom ali z upravljanjem mobilnika. Tako bo telefon sam zaznal tipične vzorce govora starejših uporabnikov in ustrezno povečal glasnost, poenostavil strukturo uporabniškega vmesnika in povečal velikost pisave.

Težava pa nastane pri samiih uporabnikih. Mlajši bi radi imeli zelo zmogljive mobilnike v čim manjšem ohišju, kar pa vpliva na starejše uporabnike, ki hočejo preprost telefon, s katerim bodo brez težav opravljali osnovne funkcije, kot naprimer klicanje.

Novi patent pa bo končno izboljšal velikokrat spregledano ponudbo na trgu z novo tehnološko revolucijo, ki omogoča starejšim ljudem preprosto uporabo mobilnega telefona, predvsem ker potrebujejo hiter, preprost in učinkovit klic za pomoč njihovim težavam.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki