marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Končno nekaj za starejše uporabnike

Deli z ostalimi

30.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

V mobilni industriji obstaja veliko različnih vrst telefonov. Tako so tu telefoni za otroke in mladoletnike z veliko igrami in multimedijskimi funkcijami, blackberryji za poslovneže, vendar pa za starejše uporabnike vlada pomanjkanje telefonov.

Seveda imajo taki uporabniki v večini težave z upravljanjem uporabniškega vmesnika, poleg tega pa imajo še nevšečnosti s sluhom. Zelo malo pa je tudi operaterjev in prodajalcev mobilne opreme, ki bi v svojo akcijo vključili mobilnike za ljudi, ki so v zlatih letih.

Pri Motoroli so patentirali funkcije, ki omogočajo avtomatsko prilagajanje uporabniku, ki ima težave s sluhom ali z upravljanjem mobilnika. Tako bo telefon sam zaznal tipične vzorce govora starejših uporabnikov in ustrezno povečal glasnost, poenostavil strukturo uporabniškega vmesnika in povečal velikost pisave.

Težava pa nastane pri samiih uporabnikih. Mlajši bi radi imeli zelo zmogljive mobilnike v čim manjšem ohišju, kar pa vpliva na starejše uporabnike, ki hočejo preprost telefon, s katerim bodo brez težav opravljali osnovne funkcije, kot naprimer klicanje.

Novi patent pa bo končno izboljšal velikokrat spregledano ponudbo na trgu z novo tehnološko revolucijo, ki omogoča starejšim ljudem preprosto uporabo mobilnega telefona, predvsem ker potrebujejo hiter, preprost in učinkovit klic za pomoč njihovim težavam.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki