marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Naslednje generacije mobilnikov

Deli z ostalimi

08.06.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Študenti univerze Dundee so dali na ogled popolnoma nove "senzualne" koncepte mobilnih telefonov. Mobilniki, ki vam pošljejo mravljince po hrbtu, ko greste mimo prijatelja ali mobilniki, ki namesto sporočila raje izvedejo masažo.

Vse to naj bi bili mobilniki prihodnosti, po besedah študentov univerze Dundee za umetnost, znanost in inženiring.

Na ogled je šest konceptov mobilnikov, ki namesto klasičnih tekstovnih in glasovnih funkcij omogočajo "čutno veselje". Na idejo nove generacije mobilnikov so prišli študentje drugega letnika interaktivnega medijskega oblikovanja in tečaja inovativnega dizajniranja. Cilj koncepta pod imenom "Phone | Not Phone" je postavitev intimnosti in čutnosti na prvo mesto oblikovanja novih mobilnikov.

Konceptni "Aware concept phone" mobilnik je vgrajen v ogrlico, ki pošilja ob srečanju prijatelja vibracije po vaši hrbtenici. Medtem, ko funkcija M:ssage namesto pošiljanja SMS sporočila zmasira določeno mesto telesa prejemniku.

T.i. Hive mobilnik ima LED diode, ki začnejo utripati, ko zazne še druge Hive mobilnike v neposredni bližini. Alternativno Boom Tube music pa je mobilnik, zasnovan predvsem za glasbo. Tako bodo uporabniki lahko med seboj igrali z glasbo.

Koncept Aurora omogoča uporabnikom pošiljanje čustev preko LED diod z na dotik občutljivimi svetlobnimi vzorci, ki prikazujejo pošiljateljeva čustva.

Zadnji koncept, ki je v leseni škatli in se skriva pod imenom Eo Una pa pošilja z nagibanjem tekočine v sebi tekoče valove na identičen mobilnik drugega uporabnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki