marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

V industriji mobilnih telefonov naj bi bil naslednji bum navigacija

Deli z ostalimi

11.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Prav ste prebrali. Z Nokio N95 se je odprla sezona dodajanja navigacije tudi na mobilnike. Zadeva je še v povojih, vendar naj bi bila kmalu velik hit in prisotna na kar največ telefonih.

Potem, ko je trg mobilnikov posegel med izdelovalce budilk in tudi fotoaparatov ter kamer, je naslednja stvar v vrsti navigacija. Proizvajalci namreč vidijo navigacijo kot eno od večjih prednosti v ponudbi, poroča Reuters. Predvidevajo, da bi bila navigacija na telefonih vredna stotine miljonov evrov na letni ravni.

Največji svetovni izdelovalec mobilnikov Nokia je prejšnji mesec že začela prodajati svoj prvi telefon z navigacijo - N95, ostali proizvajalci pa nameravajo hitro slediti, če gre verjetni njihovim izjavam. "Verjamem, da bo navigacija, kmalu prisotna v večini naše ponudbe" je še povedal na nedavni novinarski konferenci Kai Oistamo, šef Nokiinega oddelka za mobilne telefone.

S tem ko smo dobili N95, lahko sedaj rečemo, da je to res naslednji korak v evoluciji današnjih računalnikov: žepne naprave z možnostjo povezati se z informacijami, storitvami, vsebinami in ostalimi ljudmi. Najbolj zanimiv del N95 so zemljevidi (maps), ki zajemajo več kot 100 držav. Omogočajo uporabnikom, da raziskujejo svet, najdejo specifične poti in najdejo različne storitve, kot so restavracije in hoteli, pokrivajo pa tudi več kot 15 miljonov interesnih točk na različnih področjih.

Z integriranim GPSom na dosegu vaših prstov bo iskanje poti tako postalo lažje – ta lastnost bo namreč v veliko pomoč tako pri vaših poslovnih, kot tudi drugih potovanjih ter počitnicah. Izgubiti se torej ne bo več možno

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki