marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

V industriji mobilnih telefonov naj bi bil naslednji bum navigacija

Deli z ostalimi

11.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Prav ste prebrali. Z Nokio N95 se je odprla sezona dodajanja navigacije tudi na mobilnike. Zadeva je še v povojih, vendar naj bi bila kmalu velik hit in prisotna na kar največ telefonih.

Potem, ko je trg mobilnikov posegel med izdelovalce budilk in tudi fotoaparatov ter kamer, je naslednja stvar v vrsti navigacija. Proizvajalci namreč vidijo navigacijo kot eno od večjih prednosti v ponudbi, poroča Reuters. Predvidevajo, da bi bila navigacija na telefonih vredna stotine miljonov evrov na letni ravni.

Največji svetovni izdelovalec mobilnikov Nokia je prejšnji mesec že začela prodajati svoj prvi telefon z navigacijo - N95, ostali proizvajalci pa nameravajo hitro slediti, če gre verjetni njihovim izjavam. "Verjamem, da bo navigacija, kmalu prisotna v večini naše ponudbe" je še povedal na nedavni novinarski konferenci Kai Oistamo, šef Nokiinega oddelka za mobilne telefone.

S tem ko smo dobili N95, lahko sedaj rečemo, da je to res naslednji korak v evoluciji današnjih računalnikov: žepne naprave z možnostjo povezati se z informacijami, storitvami, vsebinami in ostalimi ljudmi. Najbolj zanimiv del N95 so zemljevidi (maps), ki zajemajo več kot 100 držav. Omogočajo uporabnikom, da raziskujejo svet, najdejo specifične poti in najdejo različne storitve, kot so restavracije in hoteli, pokrivajo pa tudi več kot 15 miljonov interesnih točk na različnih področjih.

Z integriranim GPSom na dosegu vaših prstov bo iskanje poti tako postalo lažje – ta lastnost bo namreč v veliko pomoč tako pri vaših poslovnih, kot tudi drugih potovanjih ter počitnicah. Izgubiti se torej ne bo več možno

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki