marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Nokia nejasna okoli N-Gage

Deli z ostalimi

21.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Nokia – največji svetovni proizvajalec mobilnikov, je potrdila svoje nezadovoljstvo s prodajo njihovih N-Gage igračarskih naprav. S tem imajo namen pripeljati igre tudi na druge mobilnike, tako se bo izboljšalo ravnotežje.

Nokia je ponujala N-Gage naprave že v letu 2002 na igračarskem trgu s prenosnimi napravami, na katerem je prevladoval japonski Nintendo GameBoy. Nokia je bila prisotna na trgu z namenom prodaje okoli 6 milijonov enot v prvih treh letih, dejansko pa so jih prodali 2 milijona.

"Nisem zadovoljen. Povedal sem, da moramo prodati 6 milijonov enot v treh letih, prodali smo pa tretjino tega. Treba je narediti nekaj sprememb," pravi Anssi Vanjoki, šef Nokiinega multimedijskega oddelka, ki izdeluje N-Gage mobilnike.

Anssi tudi pravi, da bo Nokia prenesla igre s prvotno izvedbo za N-Gage tudi na novo, letos lansirano serijo N (N-series). Finska mobilna družba je pred kratkim najavila še tri nove modele v omenjenih serijah, tako da je mobilnikov iz serije N zaenkrat šest.

Poteza bo dvignila potencialni trg za igre, ključni faktor za razvijalce, ki morajo izbrati napravo, ki ponuja najboljšo priložnost za prodajo igric.

Nintendo in Nokia sta dočakala neznansko konkurenco iz deleže vzhajajočega sonca - Sony s svojim novim produktom PlayStation Portable (PSP). Sony pričakuje, da bodo do marca 2006 odposlali 13 milijonov enot PSP :).

Vanjoki ni hotel natančno povedati, koliko naprav iz serije N naj bi se prodalo v naslednjem letu, vendar je omenil, da je tržni potencial veliko večji kot pa sam segment naprav prenosnih iger.

Generalni direktor Jorma Ollila je izjavil, da pričakuje podvojitev prodaje na svetovnem trgu za pametne mobilnike na 100 milijonov enot, tržni raziskovalec Canalys pa je izmeril prodajo 13 milijonov enot v tretjem četrtletju 2005. Nokia ima 55 % omenjenega trga.

Novi mobilniki N serij so vsi pametni mobilniki in tečejo na programski opremi Series 60, ki sta jo razvila Symbian in Nokia, tako kot tudi N-Gage.

Vanjoki je povedal, da N-Gagov proces ne bo žrtvovan in da bo naprava ostala v ključni Nokiini strategiji. Naprava je bila predstavljena kot raziskava za novo rast zunaj njihovega jedra glasovne mobilne telefonije.

Trenutno ima Nokia naprodaj dva mobilnike N serije, N70 in N90, N91 pa je pričakovana nekje v prvem četrtletju 2006.

Zahteva po N90 z visoko kvalitetno kamero je bila tako velika, da Nokia ni bila sposobna ugoditi vsem zahtevam z začetkom prodaje avgusta, je povedal Vanjoki.

"V začetku so bila pričakovanja večja, kot dobava. N90 je podrla vsa pričakovanja, ki smo jih imeli. Morali smo povečati kapacitete. Zdaj lahko ugodimo zahtevam."

O kakšnih prodajnih številkah ni želel govoriti, vendar je povedal, da se bo N90 začela prodajati v Severni Ameriki pred božičem.

N serije mobilnikov s ceno okoli 400 evrov ali več so namenjeni začetnim 200 milijonom potrošnikom po svetu od sedanjih 2 milijard uporabnikov mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki