marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Nokia nejasna okoli N-Gage

Deli z ostalimi

21.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Nokia – največji svetovni proizvajalec mobilnikov, je potrdila svoje nezadovoljstvo s prodajo njihovih N-Gage igračarskih naprav. S tem imajo namen pripeljati igre tudi na druge mobilnike, tako se bo izboljšalo ravnotežje.

Nokia je ponujala N-Gage naprave že v letu 2002 na igračarskem trgu s prenosnimi napravami, na katerem je prevladoval japonski Nintendo GameBoy. Nokia je bila prisotna na trgu z namenom prodaje okoli 6 milijonov enot v prvih treh letih, dejansko pa so jih prodali 2 milijona.

"Nisem zadovoljen. Povedal sem, da moramo prodati 6 milijonov enot v treh letih, prodali smo pa tretjino tega. Treba je narediti nekaj sprememb," pravi Anssi Vanjoki, šef Nokiinega multimedijskega oddelka, ki izdeluje N-Gage mobilnike.

Anssi tudi pravi, da bo Nokia prenesla igre s prvotno izvedbo za N-Gage tudi na novo, letos lansirano serijo N (N-series). Finska mobilna družba je pred kratkim najavila še tri nove modele v omenjenih serijah, tako da je mobilnikov iz serije N zaenkrat šest.

Poteza bo dvignila potencialni trg za igre, ključni faktor za razvijalce, ki morajo izbrati napravo, ki ponuja najboljšo priložnost za prodajo igric.

Nintendo in Nokia sta dočakala neznansko konkurenco iz deleže vzhajajočega sonca - Sony s svojim novim produktom PlayStation Portable (PSP). Sony pričakuje, da bodo do marca 2006 odposlali 13 milijonov enot PSP :).

Vanjoki ni hotel natančno povedati, koliko naprav iz serije N naj bi se prodalo v naslednjem letu, vendar je omenil, da je tržni potencial veliko večji kot pa sam segment naprav prenosnih iger.

Generalni direktor Jorma Ollila je izjavil, da pričakuje podvojitev prodaje na svetovnem trgu za pametne mobilnike na 100 milijonov enot, tržni raziskovalec Canalys pa je izmeril prodajo 13 milijonov enot v tretjem četrtletju 2005. Nokia ima 55 % omenjenega trga.

Novi mobilniki N serij so vsi pametni mobilniki in tečejo na programski opremi Series 60, ki sta jo razvila Symbian in Nokia, tako kot tudi N-Gage.

Vanjoki je povedal, da N-Gagov proces ne bo žrtvovan in da bo naprava ostala v ključni Nokiini strategiji. Naprava je bila predstavljena kot raziskava za novo rast zunaj njihovega jedra glasovne mobilne telefonije.

Trenutno ima Nokia naprodaj dva mobilnike N serije, N70 in N90, N91 pa je pričakovana nekje v prvem četrtletju 2006.

Zahteva po N90 z visoko kvalitetno kamero je bila tako velika, da Nokia ni bila sposobna ugoditi vsem zahtevam z začetkom prodaje avgusta, je povedal Vanjoki.

"V začetku so bila pričakovanja večja, kot dobava. N90 je podrla vsa pričakovanja, ki smo jih imeli. Morali smo povečati kapacitete. Zdaj lahko ugodimo zahtevam."

O kakšnih prodajnih številkah ni želel govoriti, vendar je povedal, da se bo N90 začela prodajati v Severni Ameriki pred božičem.

N serije mobilnikov s ceno okoli 400 evrov ali več so namenjeni začetnim 200 milijonom potrošnikom po svetu od sedanjih 2 milijard uporabnikov mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki