marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Nokia nejasna okoli N-Gage

Deli z ostalimi

21.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Nokia – največji svetovni proizvajalec mobilnikov, je potrdila svoje nezadovoljstvo s prodajo njihovih N-Gage igračarskih naprav. S tem imajo namen pripeljati igre tudi na druge mobilnike, tako se bo izboljšalo ravnotežje.

Nokia je ponujala N-Gage naprave že v letu 2002 na igračarskem trgu s prenosnimi napravami, na katerem je prevladoval japonski Nintendo GameBoy. Nokia je bila prisotna na trgu z namenom prodaje okoli 6 milijonov enot v prvih treh letih, dejansko pa so jih prodali 2 milijona.

"Nisem zadovoljen. Povedal sem, da moramo prodati 6 milijonov enot v treh letih, prodali smo pa tretjino tega. Treba je narediti nekaj sprememb," pravi Anssi Vanjoki, šef Nokiinega multimedijskega oddelka, ki izdeluje N-Gage mobilnike.

Anssi tudi pravi, da bo Nokia prenesla igre s prvotno izvedbo za N-Gage tudi na novo, letos lansirano serijo N (N-series). Finska mobilna družba je pred kratkim najavila še tri nove modele v omenjenih serijah, tako da je mobilnikov iz serije N zaenkrat šest.

Poteza bo dvignila potencialni trg za igre, ključni faktor za razvijalce, ki morajo izbrati napravo, ki ponuja najboljšo priložnost za prodajo igric.

Nintendo in Nokia sta dočakala neznansko konkurenco iz deleže vzhajajočega sonca - Sony s svojim novim produktom PlayStation Portable (PSP). Sony pričakuje, da bodo do marca 2006 odposlali 13 milijonov enot PSP :).

Vanjoki ni hotel natančno povedati, koliko naprav iz serije N naj bi se prodalo v naslednjem letu, vendar je omenil, da je tržni potencial veliko večji kot pa sam segment naprav prenosnih iger.

Generalni direktor Jorma Ollila je izjavil, da pričakuje podvojitev prodaje na svetovnem trgu za pametne mobilnike na 100 milijonov enot, tržni raziskovalec Canalys pa je izmeril prodajo 13 milijonov enot v tretjem četrtletju 2005. Nokia ima 55 % omenjenega trga.

Novi mobilniki N serij so vsi pametni mobilniki in tečejo na programski opremi Series 60, ki sta jo razvila Symbian in Nokia, tako kot tudi N-Gage.

Vanjoki je povedal, da N-Gagov proces ne bo žrtvovan in da bo naprava ostala v ključni Nokiini strategiji. Naprava je bila predstavljena kot raziskava za novo rast zunaj njihovega jedra glasovne mobilne telefonije.

Trenutno ima Nokia naprodaj dva mobilnike N serije, N70 in N90, N91 pa je pričakovana nekje v prvem četrtletju 2006.

Zahteva po N90 z visoko kvalitetno kamero je bila tako velika, da Nokia ni bila sposobna ugoditi vsem zahtevam z začetkom prodaje avgusta, je povedal Vanjoki.

"V začetku so bila pričakovanja večja, kot dobava. N90 je podrla vsa pričakovanja, ki smo jih imeli. Morali smo povečati kapacitete. Zdaj lahko ugodimo zahtevam."

O kakšnih prodajnih številkah ni želel govoriti, vendar je povedal, da se bo N90 začela prodajati v Severni Ameriki pred božičem.

N serije mobilnikov s ceno okoli 400 evrov ali več so namenjeni začetnim 200 milijonom potrošnikom po svetu od sedanjih 2 milijard uporabnikov mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki