marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Danes bi se moral pričeti mobilni kongres MWC 2020


24.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Danes bi se v Barceloni moral pričeti mobilni kongres, ki pa je bil pred dobrimi štirinajstimi dnevi s strani organizatorja odpovedan. Popolna odpoved je bila pravzaprav logična poteza, saj so vsi večji proizvajalci kot za stavo odpovedovali sodelovanje. Razlog? Strah pred korona virusom, ki razsaja na Kitajskem.

Od preko 100.000 obiskovalcev, ki se je kongresa udeležilo lansko leto, jih je po besedah organizatorja iz Kitajske »le« med pet in šest tisoč. Seveda tu ne štejemo vseh tistih, ki prihajajo iz azijskega kontinenta in ki bi bili po vsej verjetnosti deležni s strani obiskovalcev enakih pogledov, kot Kitajski udeleženci.

Odpoved sejma pa nima le prestižne, pač pa tudi ekonomske posledice. Ocenjuje se, da bo gospodarstvo z odpovedjo ob kar 500 milijonov evrov prihodka. V to so seveda všteti vsi prihodki od nočitev, prehrane, prevozov in ne nazadnje okoli 14.000 delovnih mest, ki so posledica tako velikega dogodka.

Kako bodo sedaj potekala pogajanja o vračilu denarja med organizatorjem in razstavljavci seveda lahko le ugibamo. Dejstvo je, da so odpoved v veliki meri povzročila podjetja, ki so se odločila, da ne bodo sodelovala. Med večjimi so to Ericsson, LG, Nvidia, Sony, Vivo, Mediatek, Nokia, ter kar nekaj operaterjev, kot so NTT Docomo, Deutsche Telekom, Orange, Vodafone,... (celoten spisek najdete v članku o odpovedi kongresa). Ali so ti upravičeni do vračila denarja? Glede na splošne pogoje, ki jih je postavil organizator vračilo denarja v tem primeru ni možno. Da združenje GSMA denarja za razstavni prostor ne bo vračalo, so povedali za portal Telecoms.com. Potrdili pa so, da razmišljajo o načinu, kako ohraniti dobre odnose med GSMA in partnerji, več pa bodo predstavili konec marca. Sklepa se, da bodo primorani znižati cene razstavnega prostora.

Čeprav se po uradnih podatkih obolenje s korona virusom umirja, pa se je v Evropi oz. nam bližni Italiji za vikend pojavila večja prisotnost korona virusa. Zato bo zanimivo videti, kako se bodo odzvali ostali organizatorji večjih dogodkov. V kratkem namreč svoja vrata odpira ženevski avtomobilski salon, kjer se pričakuje okoli 600.000 obiskovalcev. Trenutno organizatorji o odpovedi zaradi korona virusa ne razmišljajo, če pa se situacija v Italiji zaostri, pa bi lahko ubrali podobno smer, kot so to storili pri GSMA. Niso pa zaznali težav na že končanem sejmu ISE avdio video, ki je potekal v Amsterdamu in kjer je bilo kar 1300 razstavljalcev.

Na koncu se nam lahko poraja le vprašanje, ali je zaskrbljenost zaradi obolenj s korona virusom resnično pravi razlog, da so se nekatera podjetja umaknila s kongresa, ali pa je to bil zgolj priročen razlog. Dejstvo je, da bodo glede na vse dogodke in visoke stroške udeležbe podjetja sedaj iskala drugačne načine, kako svoje novosti predstaviti morebitnim strankam oz. uporabnikom in če bodo pri tem uspešna, je vprašanje, ali se bo sodelovanje na mobilnem kongresu še izplačalo. Če bo mobilni kongres naslednje leto dejansko izpeljan, kot trdi GSMA, pa bomo morali počakati vsaj do jeseni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki