marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Zanimivosti drugega dne na MWC 2013

Deli z ostalimi
Stick-N-Find

27.02.2013
Objavil: Andrej Bergant

Drugi dan sejma, je nekaj novosti predstavilo podjetje Stick-N-Find, ki bo v naslednjem tednu začelo s prodajo Stick-N-Find Bluetooth nalepk. Sprehodili smo se tudi po razstavnem prostoru obeh razstavljalcev iz Slovenije – Iskratel in VPD Bled. Iz sosednje Italije je podjetje i'm Smart predstavlja i'm Watch, uro z Android operacijskim sistemom.

Stick-N-Find so majhne Bluetooth nalepke, ki jih lahko lociramo preko aplikacije za pametne telefone. Izdelek so razvijali pretekli dve leti, v začetku decembra pa so objavili projekt na Indiegogo, spletni strani za zbiranje sredstev iz strani uporabnikov (crwodfunding). Cilj je bil zbrati 70.000 ameriških dolarjev, ki so ga dosegli zelo hitro. Do 21. Januarja ko se je zbiranje sredstev končalo jih je podprlo preko 12.000 ljudi, ki so zbrali skoraj 932.000 dolarjev.

Torej kaj je Stick-N-Find in kako deluje. Stick-N-Find je majhna plastična škatlica v velikosti kovanca. V notranjosti večji del zaseda gumbna baterija, ki stoji na tiskanem vezju z logiko in Bluetooth čipom. Na spodnji strani je hitro lepilo, da lahko napravo prilepimo na predmete, ljudi ali živali. Na pametni telefon, ki mora imeti podporo za Bluetooth 4.0, namestimo njihovo aplikacijo, ki omogoča iskanje nalepk na različne načine. Baterija v nalepki vzdrži več kot eno leto uporabe, pa tudi zamenjamo jo lahko brez težav.

Telefon lahko locira naše nalepke, ki so v radiju 30 metrov. Prikaže jih na radarskem zaslonu glede na oddaljenost od telefona. Ker funkcija oddaljenosti deluje na podlagi jakosti signala, nam ne pokaže v kateri smeri je nalepka, vendar če se začnemo premikati v eno smer, hitro ugotovimo ali se nalepka približuje ali oddaljuje. Iz radarskega zaslona lahko nastavimo, da nalepka začne oddajati zvočne in svetlobne signale. Število nalepk, ki jih lahko nadziramo z aplikacijo je praktično neomejeno, zaradi preglednosti pa priporočajo maksimalno 20 nalepk. Vsako posebej lahko poimenujemo, da na radarskem zaslonu hitro ločimo na primer nalepko na ključih in nalepko na dalinjskem upravljalniku. Druga funkcija je virtualni povodec. Nalepko damo na ovratnico domače živali ali otroku na čevlje in v aplikaciji nastavimo dalžino povodca na 15 metrov. Ko se nalepka preveč oddalji od telefona, nas aplikacija o tem obvesti. Omgoča pa tudi iskanje izgubljene nalepke. To lahko uporabimo pri potovanju z letalom. Nalepko nalepimo na prtljago, po pristanku pri prevzemu prtljage namesto da stojimo pri tekočem traku, samo počakamo da nas telefon opozori, da je nalepka prišla v bližino.

Stick-N-Find je možno od danes naprej naročiti preko njihove spletne strani sticknfind.com, pošiljati pa jih začnejo že v naslednjem tednu. Cena za paket dveh nalepk je 50$, za štiri nalepke pa 90$. V vsaki škatli je priložen tudi obesek za ključe, ki nam omogoča preprosto nemeščanje nalepke na ključe, ovratnico, vezalke, ...


Pametna ura i'm watch je več kot le ura. Deluje kot podaljšek telefona - na zapestu prikazuje klice, SMS sporočila in e-pošto. Dodatne aplikacije pa omogočajo še kup drugih funkcij, kot je dostop do Facebook in Twitterja, z dodatnim merilnikom lahko med vadbo beležimo srčni utrip, ipd. Na Android marketu bo vedno več aplikacij, ki bodo prilagojene za uporabo na uri i'm watch.


Iz Slovenije se predstavljata Iskratel iz Kranja in VPD Bled d.o.o..

Iskatel predstavlja svoje najnovejše celovite rešitve za različna področja telekomunikacij. Podjetje VPD Bled pa predstavlja napravo 2in1 SMART, merilnik za merjenje količine glukoze v krvi, ki deluje v povezavi s pametnim telefonom.
Naprava omogoča bolnikom s sladkorno boleznijo hitro in preprosto merjenje količine glukoze v krvi. Vse meritve se shranijo znotraj aplikacije in omogočajo uporabniki in njegovemu zdravniku celovit pregled zgodovine meritev.

albumfotografije
Stick-N-Find
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki