marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

mTouche dobil 150.000 dolarjev kazni zaradi nezaželenih sporočil

Deli z ostalimi

24.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Singapurski mobilni operater mTouche je dobil 150.000 dolarjev kazni, ker je dovolil dostop do številk uporabnikov svojemu partnerju MyGlobalfunu.

MyGlobalfun je poslal preko 300.000 nezaželenih, povrh vsega pa še plačljivih sporočil tem uporabnikom, ter jim za to še zaračunal in sicer dolar za sporočilo. Uporabniki o tem niso vedeli nic, kaj šele, da bi jih kdo vprašal za dovoljenje.

mTouche mora kazen plačati v 21 dneh, drugače ga lahko doleti še tožba s strani IDA (The Infocomm Development Authority of Singapore).

Kazen je dodatek k šestmesečni prepovedi opravljanja nekaterih storitev mToucha, ki je v veljavi od 21. februarja. Prepoved velja zaradi mToucheve prekoračitve njihovih dovoljenj, ko je MyGlobalfunu dovolil pošiljati plačljive SMS-e.

mTouche je dobil namreč licenco samo za pošiljanje neplačljivih SMS-ov.
IDA je prav tako opozorila, da ne bo pomišljala pri nadaljni uporabi sredstev zoper nepregledno in nepravično ravnanje operaterjev z uporabniki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki