marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

mTouche dobil 150.000 dolarjev kazni zaradi nezaželenih sporočil

Deli z ostalimi

24.04.2006
Objavil: Klemen Sterle

Singapurski mobilni operater mTouche je dobil 150.000 dolarjev kazni, ker je dovolil dostop do številk uporabnikov svojemu partnerju MyGlobalfunu.

MyGlobalfun je poslal preko 300.000 nezaželenih, povrh vsega pa še plačljivih sporočil tem uporabnikom, ter jim za to še zaračunal in sicer dolar za sporočilo. Uporabniki o tem niso vedeli nic, kaj šele, da bi jih kdo vprašal za dovoljenje.

mTouche mora kazen plačati v 21 dneh, drugače ga lahko doleti še tožba s strani IDA (The Infocomm Development Authority of Singapore).

Kazen je dodatek k šestmesečni prepovedi opravljanja nekaterih storitev mToucha, ki je v veljavi od 21. februarja. Prepoved velja zaradi mToucheve prekoračitve njihovih dovoljenj, ko je MyGlobalfunu dovolil pošiljati plačljive SMS-e.

mTouche je dobil namreč licenco samo za pošiljanje neplačljivih SMS-ov.
IDA je prav tako opozorila, da ne bo pomišljala pri nadaljni uporabi sredstev zoper nepregledno in nepravično ravnanje operaterjev z uporabniki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki