marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

članki

Nova storitev SMS zgrešeni klic


24.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel je danes, 24. oktobra 2005, uporabnikom Mobitel GSM/UMTS ponudila novo storitev SMS zgrešeni klici, ki omogoča beleženje klicev, opravljenih na uporabnikovo mobilno številko, v času njegove nedosegljivosti.

Z današnjim dnem je družba Mobitel uporabnikom Mobitel GSM/UMTS ponudila novo brezplačno storitev SMS zgrešeni klici, ki omogoča obveščanje o dohodnih klicih v času njihove nedosegljivosti. S ponovnim vklopom mobilnika v omrežje uporabnik prejme dve sporočili SMS. Prvo uporabnika obvešča, da so bili v času nedosegljivosti na njegovo mobilno številko opravljeni dohodni glasovni klici. Drugo sporočilo SMS pa vsebuje informacije o zgrešenih klicih: telefonsko številko klicatelja, število klicev ter datum in uro zadnjega klica. Uporabnik prejme informacije o zgrešenih dohodnih glasovnih klicih največ petih različnih klicateljev za obdobje zadnjih treh dni. Prejeta sporočila SMS z informacijo o zgrešenih klicih so brezplačna, tudi v tujini.

Uporabnik storitev vklopi tako, da pošlje sporočilo SMS s ključno besedo KLIC na številko 1918. Uporabniku se obračuna zgolj poslano sporočilo SMS z zahtevo za vklop storitve (20 SIT za naročnike in 21 SIT za Mobiuporabnike), medtem ko so vsa prejeta sporočila SMS, ki vsebujejo informacijo o zgrešenih klicih, brezplačna, tudi ko se uporabnik nahaja v tujini.

Storitev lahko dopolnjuje ali nadomešča storitev preusmeritve klica na drugo klicno številko ali v telefonski predal. Uporabniki imajo namreč lahko istočasno s storitvijo SMS zgrešeni klic vklopljene tudi zahteve po preusmeritvi na drugo klicno številko ali v telefonski predal v času zasedenosti ali, kadar ni odgovora. Vendar pa ne morejo imeti istočasno vklopljeni storitev SMS zgrešeni klici in preusmeritev klicev v času nedosegljivosti (preusmeritev >not reachable< ali >unreachable<), saj se omenjeni storitvi medsebojno izključujeta. Zato uporabnikom pred uporabo storitve SMS zgrešeni klici svetujemo, da na svojih mobilnikih preverijo nastavitve preusmeritev dohodnih klicev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki