marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Olimpijske igre na mobilnem in spletnem stičišču

Deli z ostalimi
Mobitel

07.08.2008
Objavil: Thomas Bergant

Letošnje olimpijske igre v Pekingu bodo kot izjemen športni spektakel v središču svetovne pozornosti. V tem času se bosta Mobitelov mobilni portal Planet ter Siolovo spletno mesto Sportal prelevila v svojevrstno olimpijsko stičišče ter športnim privržencem ponujala aktualen in celovit pregled dogajanja.

Avtorske prispevke bo pripravljal Planetov in Siolov poročevalec, ki je edini akreditirani predstavnik slovenskih novih medijev v Pekingu. Za prave olimpijske privržence pa bodo poleg informativnih na voljo tudi različne zabavne vsebine.

8. avgusta 2008, se bodo v Pekingu pričele olimpijske igre, napeto športno dogajanje pa se bo odvijalo tudi na Mobitelovem mobilnem portalu Planet. Svetovni športni spektakel bodo lahko uporabniki mobilnega Planeta spremljali v sklopu Šport, v rubriki OI Peking 2008. Hkrati bodo bogate olimpijske vsebine na voljo tudi na Siolovem spletnem portalu Sportal.

Povezava OI Peking 2008 na mobilnem Planetu bo nudila celovit pregled olimpijskega dogajanja ter športnim navdušencem nudila enkratno olimpijsko mobilno stičišče. Tu bodo na enem mestu zbrani aktualni rezultati, sveže novice, zanimivosti, razpored olimpijskega dogajanja po dnevih, pregled nastopov slovenskih športnikov ter celovita predstavitev domače in tuje olimpijske zgodovine, skupaj z obsežno fotogalerijo. Posebne pozornosti bodo deležni slovenska olimpijska reprezentanca in uspehi slovenskih športnikov na dosedanjih olimpijskih igrah, na voljo pa bodo tudi ekskluzivne vsebine s samega prizorišča, ki jih bo v obliki olimpijskega dnevnika pripravljal Planetov poročevalec iz Pekinga. Slednjemu bodo lahko uporabniki pošiljali svoja vprašanja, prav tako pa bodo dogajanje na olimpijskih igrah obiskovalci lahko komentirali v rubriki Vaše mnenje.

Zaradi precejšnje časovne razlike med Kitajsko in Slovenijo bodo le najbolj zvesti privrženci spremljali olimpijsko dogajanje v živo, ki bo pri nas potekalo v zgodnjih jutranjih urah. Da pa bodo domači ljubitelji športa kljub temu sproti obveščeni o najnovejših rezultatih in novicah, jim Planet nudi SMS- in MMS-obveščanje. Če želijo spremljati rezultate prek sporočil SMS, naj pošljejo SMS-sporočilo z vsebino +OIREZ na 1919, za spremljanje rezultatov prek MMS-sporočil pa SMS z vsebino +MOIREZ. Tako bodo ob zaključku posamezne olimpijske discipline lahko preverili, kdo je dobil odličje, se prebil v finale, postavil rekord itd. Na ta način lahko spremljajo tudi olimpijske novice, in sicer se na prejemanje SMS-novic naročijo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z vsebino +OIPREGLED, na prejemanje MMS-novic pa tako, da pošljejo SMS z vsebino +MOIPREGLED.

Za dodatno popestritev olimpijskih vsebin je na voljo nagradni kviz, ki bo glavnemu nagrajencu prinesel mobitel Samsung SGH-F480, med 8. in 24. avgustom pa bodo obiskovalci mobilnega Planeta z glasovanjem za najboljšega slovenskega olimpijca ter malo sreče lahko osvojili Planetov paket presenečenja. Svoj vsakdan si lahko olimpijsko obarvajo tudi z drugimi zabavnimi vsebinami, kot so igre, ozadja, teme in melodije, ki si jih lahko prenesejo na svoj mobilnik. Tu bo navdušila predvsem uradna mobilna igra letošnjih olimpijskih iger - Beijing 2008, v kateri se je mogoče kar prek mobitela podati na interaktivna olimpijska prizorišča ter se potegovati za kolajne.

Za hitri dostop do olimpijskih vsebin na mobilnem Planetu lahko uporabniki pošljejo SMS z vsebino P PEKING na 1919. Brskanje po mobilnem Planetu je v Mobitelovem omrežju brezplačno.

V Peking pa se lahko športni privrženci podajo tudi prek največjega slovenskega športnega spletnega mesta - Siolovega Sportala. Sportal slovi po izjemno bogati in ažurni športni vsebini ter vodilni vlogi med slovenskimi spletišči, ki ponujajo športne vsebine. Med olimpijskimi igrami bo Sportal nudil širok izbor olimpijskih vsebin, med katerimi še posebej izstopajo ažurni rezultati v prav vseh olimpijskih disciplinah, bogati fotoutrinki skupaj z avtorskimi prispevki Planetovega in Siolovega poročevalca, ki je edini akreditirani predstavnik slovenskih novih medijev, ter izjave znanih športnikov in mnoge druge zanimive olimpijske vsebine. Obisk Sportala v času olimpijskega spektakla bo predstavljal zares pravi multimedijski izlet v Peking.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki