marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Mobilna digitalna učilnica Mobilatorij aprila in maja na Ravnah na Koroškem

Deli z ostalimi
Mobilatorij

04.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelova mobilna in sodobno opremljena učilnica Mobilatorij se bo v četrtek, 6. aprila, ustavila na Ravnah na Koroškem, kjer bo gostovala do konca maja 2006.

V Mobilatoriju se bodo lahko vsi željni znanja brezplačno pobližje seznanili s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami, izkoristili možnost dostopa do interneta ter spoznali Mobitel UMTS, portal Planet in Moneto, sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom. Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem na voljo vsak dan od 11.00 do 19.00 ure.

Mobilatorij se bo na svoji poti po Sloveniji 6. aprila 2006 ustavil na Ravnah na Koroškem, kjer bo svoje znanje do konca maja 2006 nudil vsem, ki se želijo pobližje seznaniti s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami in storitvami. Svetovanje in pomoč v Mobilatoriju sta brezplačna, namenjena tako mladim kot tudi starejšim obiskovalcem. V sodobno opremljenem mobilnem zabojniku je urejenih osem računalniških delovnih mest, kjer se obiskovalci s pomočjo Mobitelovih strokovnjakov lahko naučijo osnov računalništva ali nadgradijo svoje znanje. Posebnost tega nadvse zanimivega izobraževalnega projekta pa je tudi prost dostop do svetovnega spleta. Mobilatorij je namenjen tako tistim, ki so računalnikov, mobitelov in tehnologij nevešči, kot tudi tistim bolj izkušenim, ki želijo svoje znanje nadgraditi.

Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem Mobilatorija vsak dan v tednu od 11.00 do 19.00 ure predstavljali različna področja komunikacij, od interneta, računalništva do mobilnih telekomunikacij, Mobitel UMTS, multimedijski portal Planet in Moneto, ki omogoča plačevanje z mobilnikom. Obiskovalci Mobilatorija bodo poleg osnov računalništva in prednosti svetovnega spleta spoznali tudi številne možnosti, ki jih omogočajo sodobni mobilniki tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS. V Mobilatoriju tako lahko obiskovalci pridobijo tudi podrobnejše informacije o možnostih, ki jim jih nudi njihov mobilnik, ter o Mobitelovih storitvah. Predvsem zanimiva je tretja generacija mobilnih telekomunikacij UMTS in prednosti, ki jih prinaša uporabnikom, kot sta videotelefonija in hitrejši prenos podatkov, ki omogočata bogatejšo uporabniško izkušnjo. Na dnevih Planeta lahko obiskovalci spoznajo multimedijski portal Planet, kjer so uporabnikom v vsakem trenutku na voljo aktualne informacije in zabava. Planet vsebine in storitve nudi v obliki teksta, zvoka, slike in videa. Na dnevih Monete pa se lahko obiskovalci Mobilatorija seznanijo z varnim, preprostim in hitrim brezgotovinskim načinom plačevanja prek mobilnika, s katerim lahko plačujejo na več tisoč plačilnih mestih po Sloveniji.

Mobilatorij so pri Mobitelu prvič predstavili leta 2002 v Trbovljah. Od takrat je zamenjal že 24 lokacij po Sloveniji in obiskalo ga je že več tisoč obiskovalcev. Mobilatorij bo svojo pot nadaljeval z željo, da bi približal nove tehnologije širšemu krogu uporabnikom, s poudarkom na njihovi uporabnosti v vsakdanjem življenju.

fotografije
Mobilatorij
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki