marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Mobilna digitalna učilnica Mobilatorij aprila in maja na Ravnah na Koroškem


Mobilatorij

04.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelova mobilna in sodobno opremljena učilnica Mobilatorij se bo v četrtek, 6. aprila, ustavila na Ravnah na Koroškem, kjer bo gostovala do konca maja 2006.

V Mobilatoriju se bodo lahko vsi željni znanja brezplačno pobližje seznanili s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami, izkoristili možnost dostopa do interneta ter spoznali Mobitel UMTS, portal Planet in Moneto, sistem brezgotovinskega plačevanja z mobilnikom. Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem na voljo vsak dan od 11.00 do 19.00 ure.

Mobilatorij se bo na svoji poti po Sloveniji 6. aprila 2006 ustavil na Ravnah na Koroškem, kjer bo svoje znanje do konca maja 2006 nudil vsem, ki se želijo pobližje seznaniti s sodobnimi komunikacijskimi tehnologijami in storitvami. Svetovanje in pomoč v Mobilatoriju sta brezplačna, namenjena tako mladim kot tudi starejšim obiskovalcem. V sodobno opremljenem mobilnem zabojniku je urejenih osem računalniških delovnih mest, kjer se obiskovalci s pomočjo Mobitelovih strokovnjakov lahko naučijo osnov računalništva ali nadgradijo svoje znanje. Posebnost tega nadvse zanimivega izobraževalnega projekta pa je tudi prost dostop do svetovnega spleta. Mobilatorij je namenjen tako tistim, ki so računalnikov, mobitelov in tehnologij nevešči, kot tudi tistim bolj izkušenim, ki želijo svoje znanje nadgraditi.

Mobitelovi strokovnjaki bodo obiskovalcem Mobilatorija vsak dan v tednu od 11.00 do 19.00 ure predstavljali različna področja komunikacij, od interneta, računalništva do mobilnih telekomunikacij, Mobitel UMTS, multimedijski portal Planet in Moneto, ki omogoča plačevanje z mobilnikom. Obiskovalci Mobilatorija bodo poleg osnov računalništva in prednosti svetovnega spleta spoznali tudi številne možnosti, ki jih omogočajo sodobni mobilniki tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS. V Mobilatoriju tako lahko obiskovalci pridobijo tudi podrobnejše informacije o možnostih, ki jim jih nudi njihov mobilnik, ter o Mobitelovih storitvah. Predvsem zanimiva je tretja generacija mobilnih telekomunikacij UMTS in prednosti, ki jih prinaša uporabnikom, kot sta videotelefonija in hitrejši prenos podatkov, ki omogočata bogatejšo uporabniško izkušnjo. Na dnevih Planeta lahko obiskovalci spoznajo multimedijski portal Planet, kjer so uporabnikom v vsakem trenutku na voljo aktualne informacije in zabava. Planet vsebine in storitve nudi v obliki teksta, zvoka, slike in videa. Na dnevih Monete pa se lahko obiskovalci Mobilatorija seznanijo z varnim, preprostim in hitrim brezgotovinskim načinom plačevanja prek mobilnika, s katerim lahko plačujejo na več tisoč plačilnih mestih po Sloveniji.

Mobilatorij so pri Mobitelu prvič predstavili leta 2002 v Trbovljah. Od takrat je zamenjal že 24 lokacij po Sloveniji in obiskalo ga je že več tisoč obiskovalcev. Mobilatorij bo svojo pot nadaljeval z željo, da bi približal nove tehnologije širšemu krogu uporabnikom, s poudarkom na njihovi uporabnosti v vsakdanjem življenju.

fotografije
Mobilatorij
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki