marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Mobilni virus se širi prek MMS sporočil

Deli z ostalimi

28.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Pred nekaj dnevi so se pojavila prva sporočila po raznih forumih, kjer obiskovalci navajajo, da so preko večpredstavnostnega sporočila prejeli virus, ki se je nato začel samodejno širiti preko MMS sporočil in bluetooth povezav.

Ta virus se imenuje SYMBOS_CARDTRP.A. Prizadeti so mobilniki, ki jih poganja operacijski sistem Symbian.

Ko se mobilnik uspešno okuži, v pomnilnik telefona posname še nekaj drugih črvov (BKDR_BERBEW.A, SYMBOS_CABIR.A, WORM_WUKILL.B). Prav tako lahko prepiše nameščene program s svojo kodo.

Za zaščito pred tovrstnimi škodljivci, si lahko s TrendMicrove spletne strani snamete 30-dnevno preskusno različico programa Trend Micro™ Mobile Security v2.0, ki vsebuje tudi antispam filter za SMS sporočila. Ta program je na voljo za naslednje mobilne naprave:

  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Pocket PCs Phone Edition
  • Microsoft™ Windows Mobile™ 2003/2003SE for Smartphones
  • Symbian OS 7.0s with Series 60 Platform User Interface
  • Symbian OS 7.0 with UIQ 2.0/2.1 User Interface

Črv naj bi se znal razširiti tudi na osebni računalnik z operacijskim sistemom Windows in le-tega lahko okuži s črvom Malware Bkde_Berbew.Q, ki lahko zbira vaša gesla in povzroča težave pri delovanju operacijskega sistema.

Ogroženi so predvsem naslednji modeli mobilnih telefonov:
Nokia 3600, Nokia 3620, Nokia 3650, Nokia 3660, Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 7610, Nokia 7650, Nokia N-Gage, Panasonic X700, Sendo X, Siemens SX1,...

Več informacij o virusu najdete na eni od naslednjih povezav:
www.trendmicro.com
www.symantec.com
www.f-secure.com

Bodite pozorni, od koga prejmete MMS. Lahko da je črv.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki