marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Microsoft in vodilni proizvajalci z novo generacijo telefonov in naprav za podjetja

Deli z ostalimi

15.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft in devet vodilnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme – ASUSTek Computer, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, SAMSUNG, Tatung in ViTELiX – je napovedalo predstavitev nove generacije naprav, ki povezujejo telefon, e-pošto, trenutno sporočanje, informacije o prisotnosti ter konference, telefonijo VoIP in mobilne komunikacije.

Microsoft je skupaj z vodilnimi proizvajalci telekomunikacijske opreme najavil nov val telefonov in naprav, ki so namenjene uporabi v okviru preizkusnega programa za strežnik Microsoft Office Communications Server 2007 in orodja Microsoft Office Communicator 2007. Microsoft je proizvajalcem zagotovil razvojne specifikacije, ki so porok, da bodo novi telefoni in naprave enostavno delovale z rešitvama Office Communications Server in Office Communicator.

»Telefon je danes v pisarni na osamljenem otoku, ločen od drugih komunikacijskih orodij, ki jih informacijski delavci uporabljajo pri delu,« je dejal Jeff Raikes, predsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve. »S povezovanjem poslovnega telefona z e-pošto, s trenutnim sporočanjem, prisotnostjo, konferencami in programsko opremo, ki jo ljudje najpogosteje uporabljajo, postavljamo glasovne komunikacije nazaj v poslovna okolja.«

Microsoft z uporabo odprtega pristopa in objavljenih programskih vmesnikov omogoča podjetjem inovacije pri novih telefonih za delovna okolja ter napravah za večjo storilnost in učinkovitost poslovnih komunikacij. Izdelki se bližajo zaključku Microsoftovega cikla certificiranja, ki bo zagotovil, da novosti uporabnikom ponudijo:

- Preprosto delovanje. Certificirani telefoni in naprave preprosto delujejo z Microsoftovo programsko opremo za enotne komunikacije.
- Večjo izbiro in inovacije. Z dejavno skupnostjo, ki razvija telefone in naprave, je uporabnikom na voljo več izbire na področjih oblikovanja, stroškov in funkcij. Med 15 najavljenimi telefoni in napravami so telefoni IP, telefoni s priključkom USB, žične in brezžične rešitve, konferenčni telefoni, zasloni LCD in prenosni računalniki.
- Nižje stroške. Ker bo telefone, potrjene s strani Microsofta, ponudilo več podjetij, bo uporabnikom na voljo več možnosti, vključno z napravami, prilagojenimi potrebam različnih delavcev, ter boljše razmerje med ceno in stroški. Po podatkih Gartnerja predstavljajo stroški za telefon običajno od 40 do 45 odstotkov vseh stroškov za namestitev telefonije.

Podjetja, ki želijo sodelovati v preizkusnem programu za Office Communications Server 2007 in Office Communicator, se lahko prijavijo na naslovu http://www.microsoft.com/uc. Več informacij je na voljo tudi na naslovu http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/mar07/03-06VoiceCon07PR.mspx.

Partnerstva tudi v Sloveniji

Microsoft je na področju enotnih komunikacij dejaven tudi v Sloveniji. Na Microsoftovi NT konferenci 2007 je predstavil sodelovanje s podjetjem Iskratel. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 s svojo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Nove storitve vključujejo klice z odjemalca Microsoft Office Communicator 2007 na tradicionalne telefonske aparate znotraj podjetja ali pa v javna telefonska ali mobilna omrežja in obratno. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za vzpostavitev, prevzem ali preusmeritev klica z namiznega telefona, sklic in izvedbo konferenčnih klicev ter še nekatere druge napredne funkcionalnosti poenotenih komunikacij.

»Sodelovanje z Microsoftom pri razvoju tehnologij enotne komunikacije nam odpira priložnost, da sooblikujemo globalni razvoj telekomunikacijskih rešitev,« je povedal Franc Dolenc, direktor razvojnega področja v Iskratelu. »Z integracijo programske opreme in telekomunikacijske tehnologije svojim strankam omogočamo, da za svoje komunikacijske potrebe uporabljajo orodja, ki so najbolj udobna in stroškovno učinkovita.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki