marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Microsoft in vodilni proizvajalci z novo generacijo telefonov in naprav za podjetja

Deli z ostalimi

15.05.2007
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft in devet vodilnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme – ASUSTek Computer, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, SAMSUNG, Tatung in ViTELiX – je napovedalo predstavitev nove generacije naprav, ki povezujejo telefon, e-pošto, trenutno sporočanje, informacije o prisotnosti ter konference, telefonijo VoIP in mobilne komunikacije.

Microsoft je skupaj z vodilnimi proizvajalci telekomunikacijske opreme najavil nov val telefonov in naprav, ki so namenjene uporabi v okviru preizkusnega programa za strežnik Microsoft Office Communications Server 2007 in orodja Microsoft Office Communicator 2007. Microsoft je proizvajalcem zagotovil razvojne specifikacije, ki so porok, da bodo novi telefoni in naprave enostavno delovale z rešitvama Office Communications Server in Office Communicator.

»Telefon je danes v pisarni na osamljenem otoku, ločen od drugih komunikacijskih orodij, ki jih informacijski delavci uporabljajo pri delu,« je dejal Jeff Raikes, predsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve. »S povezovanjem poslovnega telefona z e-pošto, s trenutnim sporočanjem, prisotnostjo, konferencami in programsko opremo, ki jo ljudje najpogosteje uporabljajo, postavljamo glasovne komunikacije nazaj v poslovna okolja.«

Microsoft z uporabo odprtega pristopa in objavljenih programskih vmesnikov omogoča podjetjem inovacije pri novih telefonih za delovna okolja ter napravah za večjo storilnost in učinkovitost poslovnih komunikacij. Izdelki se bližajo zaključku Microsoftovega cikla certificiranja, ki bo zagotovil, da novosti uporabnikom ponudijo:

- Preprosto delovanje. Certificirani telefoni in naprave preprosto delujejo z Microsoftovo programsko opremo za enotne komunikacije.
- Večjo izbiro in inovacije. Z dejavno skupnostjo, ki razvija telefone in naprave, je uporabnikom na voljo več izbire na področjih oblikovanja, stroškov in funkcij. Med 15 najavljenimi telefoni in napravami so telefoni IP, telefoni s priključkom USB, žične in brezžične rešitve, konferenčni telefoni, zasloni LCD in prenosni računalniki.
- Nižje stroške. Ker bo telefone, potrjene s strani Microsofta, ponudilo več podjetij, bo uporabnikom na voljo več možnosti, vključno z napravami, prilagojenimi potrebam različnih delavcev, ter boljše razmerje med ceno in stroški. Po podatkih Gartnerja predstavljajo stroški za telefon običajno od 40 do 45 odstotkov vseh stroškov za namestitev telefonije.

Podjetja, ki želijo sodelovati v preizkusnem programu za Office Communications Server 2007 in Office Communicator, se lahko prijavijo na naslovu http://www.microsoft.com/uc. Več informacij je na voljo tudi na naslovu http://www.microsoft.com/presspass/press/2007/mar07/03-06VoiceCon07PR.mspx.

Partnerstva tudi v Sloveniji

Microsoft je na področju enotnih komunikacij dejaven tudi v Sloveniji. Na Microsoftovi NT konferenci 2007 je predstavil sodelovanje s podjetjem Iskratel. Podjetji pripravljata integracijo platforme Microsoft Office Communications Server 2007 s svojo komunikacijsko platformo naslednje generacije SI3000. Razvoj rešitve že poteka, Iskratel pa bo razvito rešitev najprej preizkusno namestil v svoje poslovno okolje. Integracija bo uporabnikom sistema SI3000 in Microsoft Office Communications Server 2007 omogočila, da na svojem delovnem mestu ali na poti uporabljajo storitve poenotenih komunikacij.

Nove storitve vključujejo klice z odjemalca Microsoft Office Communicator 2007 na tradicionalne telefonske aparate znotraj podjetja ali pa v javna telefonska ali mobilna omrežja in obratno. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za vzpostavitev, prevzem ali preusmeritev klica z namiznega telefona, sklic in izvedbo konferenčnih klicev ter še nekatere druge napredne funkcionalnosti poenotenih komunikacij.

»Sodelovanje z Microsoftom pri razvoju tehnologij enotne komunikacije nam odpira priložnost, da sooblikujemo globalni razvoj telekomunikacijskih rešitev,« je povedal Franc Dolenc, direktor razvojnega področja v Iskratelu. »Z integracijo programske opreme in telekomunikacijske tehnologije svojim strankam omogočamo, da za svoje komunikacijske potrebe uporabljajo orodja, ki so najbolj udobna in stroškovno učinkovita.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki