marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Mediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov


22.03.2024
Objavil: Dare Gliha

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

Kar zadeva prihodke, je v četrtem četrtletju 2023 krono prevzel Apple. Mobilni telefoni s čipom iz Cupertina (to imajo samo iPhoni) so ameriškemu podjetju prinesli 87 milijard dolarjev prihodkov, kar je 20 % več kot v enakem obdobju lani.

Poročilo vključuje le obdobje od oktobra do decembra 2023 in ne vsebuje podrobnosti o celotnem poslovnem letu. Mediatek, Apple in Qualcomm so bili trije največji ponudniki čipov na celotnem trgu, medtem ko je HiSilicon v lasti Huaweija zabeležil 7 milijard dolarjev prihodkov za 7 milijonov enot. To pomeni, da je kitajsko podjetje prodajalo predvsem telefone nova 12 in Mate 60 s Kirinom 9000S za 1000 dolarjev (v povprečju) za kos.

Še eno presenečenje s Kitajske je, da so se telefoni s čipovjem Unisoc na letni ravni povečali za 24 % tako po prihodkih kot po količini. Polovica telefonov s procesorjem tega proizvajalca je bila pod okriljem podjetja Transsion, ki vključuje blagovne znamke Infinix, Tecno in iTel, ki so priljubljene na razvijajočih se trgih.

Samsung Semiconductor je zabeležil 48-odstotno zmanjšanje pošiljk telefonov s čipom Exynos, zaradi česar so se četrtletni prihodki zmanjšali na 5 milijard dolarjev, kar je 44 % manj kot lani. V prvi polovici leta 2024 pričakujemo rahlo povečanje, saj se je povečala prodaja Galaxy S24 in Galaxy S24+ s procesorjem Exynos 2400, medtem ko Galaxy A55 s procesorjem Exynos 1480 prihaja ta mesec.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki