marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Lenovo z uspešnim četrtletjem kljubuje valutnim nihanjem in pretresom v industriji

Deli z ostalimi

18.08.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je danes objavila poslovne rezultate za prvo poslovno četrtletje 2016/2017, ki se je za podjetje končalo konec junija. Družba je ustvarila za 10,1 milijarde ameriških dolarjev prihodkov oziroma 6 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto pred tem. Lenovo je ob tem ustvaril za 206 milijonov ameriških dolarjev dobička (pred obdavčitvijo), kar je skoraj trikrat več (+297%) kot v preteklem poslovnem letu.

Prvo poslovno četrtletje novega poslovnega leta je zaznamovalo predvsem ohlajanje industrije: podjetje je prodalo za 4,1 odstotka manj računalnikov, prodaja tablic pa je nazadovala za 11,1%, medtem ko je prodaja strežnikov ostala na isti ravni. Rast je zabeležila prodaja pametnih telefonov (+0,7%). Težje razmere je imel kitajski izvoznik tudi na račun depreciacije domače valute.

"Makroekonomski kazalci v naši industriji ostajajo izzivalni, a kljub upadu prihodkov smo na račun inovativnih izdelkov in odlične učinkovitosti povečali dobičkonosnost poslovanja. Prodaja računalnikov je zelo dobičkonosna, hkrati smo stabilizirali tudi področje pametnih telefonov. V prihodnje se bomo osredotočili na segmente, kjer pričakujemo visoko rast, prav tako pričakujemo, da bo konsolidacija v industriji poskrbela za novo rast. Nadaljevali bomo s predstavljanjem inovativnih in drugačnih pametnih telefonov ter uvajanjem hiperkonvergenčnih tehnologij," je povedal izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing.

Poslovni pregled

Področje računalništva, poimenovano PC and Smart Device Business Group (PCSD), ki ustvari večinski delež prihodkov družbe Lenovo, saj je v obravnavanem četrtletju ustvarilo 7 milijard ameriških dolarjev prihodkov in 370 milijonov USD dobička pred obdavčitvijo (+2,4%), ostaja ena ključnih kategorij poslovanja. Lenovo je z 21,1-odstotnim tržnim deležem ostal največji proizvajalec računalnikov na svetu (že 13. četrtletje zapored), prodajo je okrepil v vseh regijah z izjemo regije EMEA. V omenjenem četrtletju je prodal 13,2 milijona računalnikov in načrtuje, da bo v prihodnje dosegel zastavljen cilj 30-odstotnega tržnega deleža v tem segmentu.

Mobilni izdelki in rešitve, za katere skrbi oddelek Mobile Business Group (MBG), predvsem pametni telefoni Lenovo in Motorola, so ustvarili 1,7 milijarde dolarjev prihodkov. Glede na preteklo leto je rezultat nazadoval za 6 odstotkov, predvsem na račun manjšega obsega prodaje pametnih telefonov. Osredotočanje na izdelke večje vrednosti je sicer popravilo maržo za 2,9 odstotne točke. Globalni nastop z več blagovnimi znamkami in prodaja izdelkov Moto Z in Moto Mods na Kitajskem obetata boljše rezultate v prihodnje.

Poslovne rešitve, ki jih trži oddelek Data Center Business Group (DCG), so ustvarile 1,1 milijarde dolarjev prihodkov oziroma odstotek več kot v primerljivem lanskem obdobju. Lenovo je na področju strežnikov še okrepil vodstvo na Kitajskem, saj je prihodke povečal za 14%, odlično prodajo pa je zabeležila tudi skupina, zadolžena za prodajo poslovnih izdelkov in storitev družbam iz lestvice Fortune 500 (+45%), saj je pridobila številne nove stranke.

Regijski pregled

V regiji EMEA je prodaja izdelkov Lenovo v prvem poslovnem četrtletju 2016/2017 zabeležila 7,3-odstotni padec ob 2,5 milijarde ameriških dolarjev prihodkov. Poslovni rezultat so zaznamovali upad prodaje računalnikov, ki je tudi posledica slabših valutnih razmerij ter krepitev prodaje mobilnih naprav na račun novih modelov. Regija EMEA sicer predstavlja 24,5 odstotkov vseh prihodkov družbe. Lenovo je še naprej vodilni proizvajalec računalnikov v številnih državah regije EMEA, omenjeno četrtletje pa je bilo polno izzivov na področju prodaje strežnikov in drugih naprednih poslovnih rešitev in storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki