marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Lenovo se udeležuje dogodka VivaTech 2017


07.06.2017
Objavil: Dare Gliha

Lenovo se po lanski predstavitvi na konferenci VivaTech 2016 nanjo vrača tudi letos. Prisoten bo z več aktivnostmi, od vodilnih predavanj, sestankov, praktičnih predstavitev izdelkov, razstavo in lastnim, Motorola izzivom za zagonska podjetja.

Na razstavnem prostoru družbe Lenovo bodo predstavljene družine inovativnih izdelkov, kot so novi prenosni računalniki, tablice, prilagodljivi računalniki, naprave 2-v-1 in pametni telefoni. Obiskovalcem bodo na voljo interaktivne predstavitve in praktični preizkusi izdelkov. Lenovo bo na več tematskih predavanjih predstavil tudi sveže tehnološke trende in praktično rabo svojih največjih inovacij.

Dogodka VivaTech 2017 se bodo udeležili obiskovalci iz več kot 200 držav, organizatorji pričakujejo, da bo lanski obisk 50.000 ljudi presežen. Hkrati se bo konference udeležilo 5.000 zagonskih podjetij, 7.000 direktorjev in tisoč investitorjev.

Vodilna predavanja, konference in tematska predavanja

Prvi dan konference, 15. junij, bo s svojim vodilnim predavanjem zaznamoval tudi izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang. Na glavnem odru bo tudi predsednik regije Lenovo EMEA François Bornibus. Predstavnika družbe Lenovo bosta govorila o pristopu podjetja do inovacij, evoluciji v svetu osebnih računalnikov, prihodnosti globalizacije ter revoluciji na področju inteligence.

Oba dni konference, 15. in 16. junija, bo Lenovo gostil več tematskih predavanj, katerih rdeča nit bo združevanje inovacij. Elisabeth Moreno, predsednica Lenovo Francija, bo predavala na temo “Je strojna oprema stvar preteklosti ali se bo ponovno rodila?” in “Kako novi tehnološki trendi vplivajo na družbe, kakršna je Lenovo?” Dodatno bo Barrie Rankin, direktor oddelka potrošniških prenosnikov in rešitev s področja navidezne resničnosti v regiji EMEA, nastopil na okrogli mizi, ki bo sogovornike spraševala “Kdaj bo virtualna resničnost postala masovni izdelek?”

Lenovo je že dolgo zavezan k enakosti na delovnem mestu, izvršna direktorica za področje komunikacij v regiji EMEA, Catherine Ladousse, bo skupaj s sogovorniki na okrogli mizi obravnavala načine, kako privabiti ženske v poklice s področja znanosti in tehnologije. Vodila bo tudi pogovor na temo “Zakaj in kako privabiti ter zadržati ženske na tehnoloških področjih” ter predstavila najboljše prakse podjetja na področju zmanjševanja generacijskega preskoka.

Med konferenco VivaTech bo družba Lenovo obiskovalcem nudila predstavitev in možnost pogovora s strokovnjaki s področja obogatene resničnosti (AR) in navidezne resničnosti (VR), oblaka, podatkovnih centrov in razvoja mobilnih dodatkov Moto Mods. V teh predavanjih bodo Lenovo strokovnjaki obiskovalcem predstavili vlogo oblaka v digitalni preobrazbi (evolucija ali revolucija?) in pojasnili, kako naj ustvarjalci pristopijo k razvoju lastnih dodatkov Moto Mods, ki pametne telefone iz družine Moto Z spremenijo v povsem nove naprave.

Francosko zagonsko podjetje, zmagovalec lanskega izziva Phab 2 Pro Tango Start-up Challenge na konferenci Vivatech, bo predstavilo praktično demonstracijo aplikacije s področja obogatene resničnosti, ki jo je razvilo za pametni telefon Lenovo Phab 2 Pro. Alikacija Easybuild arhitektom, inženirjem, nepremičninskim agentom, trgovcem in notranjim oblikovalcem omogoča enostavno merjenje, načrtovanje in spreminjanje notranjosti prostorov. Uporabniki enostavno skenirajo prostor, v katerem se nahajajo in s pomočjo aplikacije izdelajo 3D-zemljevid ali 2D-skico prostora ter jo opremijo z različnimi dodatki.

Motorola izziv

Motorola Mobility, podjetje v lasti družbe Lenovo daje priložnost zagonskim podjetjem, razvijalcem in ustvarjalcem, da presežejo omejitve pametnih telefonov in na dogodku Viva Technology 2017 predstavijo svoje ideje za nove dodatke Moto Mods.

Dodatki Moto Mods že danes spreminjajo pametne telefone Moto Z v vrsto drugih naprav in jim dodajajo nove funkcionalnosti. Koncept je preprost: z dodatkom se lahko telefon spremeni v karkoli – lahko je video projektor, zmogljiv zvočnik, merilec srčnega pritiska – možnosti so neomejene. Motorola želi z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ dati ustvarjalnosti prosto pot.

16. junija bodo obiskovalcem dogodka Vivatech predstavili najboljših 5 predlogov za dodatke Moto Mods, žirija, ki jo bo vodil direktor trženja v podjetju Motorola Jan Huckfeldt pa bo izbrala zmagovalca. Vseh 5 ekip bo prejelo telefon Moto Z in paket Moto Mods Development Kit za izdelavo prototipa in njegovo predstavitev na platformi IndieGogo. Končni zmagovalec bo svoj dodatek/razširitev Moto Mod predstavil vrsti izvršnih direktorjev in skupini raziskovalcev na sedežu podjetja Motorola Mobility v Chicagu in se potegoval za vstop v svetovni podjetniški pospeševalnik.

Razstavni prostor družbe Lenovo bo v hali, poimenovani Tech Partners (hala 1, razstavno mesto J12).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki