marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Lenovo na MWC 2024 razkriva izdelke in rešitve, ki poganjajo vizijo umetne inteligence


29.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Lenovo je na sejmu MWC 2024 predstavil svoj najnovejši portfelj namensko izdelanih naprav z umetno inteligenco, programsko opremo in infrastrukturne rešitve ter predstavil dve konceptni napravi, ki izpodbijata tradicionalne oblike osebnih računalnikov in pametnih telefonov.

Podjetje je tudi razkrilo prihodnost hibridne umetne inteligence, ki prinaša še več naprav, napredne programske opreme in storitev za večjo personalizacijo, boljše sodelovanje in višjo učinkovitost dela.

"Nabor naprav, infrastrukture, rešitev in storitev Lenovo, ki podpirajo umetno inteligenco, torej so pripravljene in optimizirane za umetno inteligenco, predstavljenih na sejmu MWC ponuja širši pogled na našo vizijo 'umetne inteligence za vse'," je dejal predsednik in izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang, in nadaljeval: "Lenovova tehnologija umetne inteligence koristi podjetjem vseh velikosti, saj spodbuja inteligentno preobrazbo v vseh panogah, hkrati pa krepi našo zavezanost trajnosti."

Ponovno premikanje meja s futurističnim konceptom

Koncept prenosnega računalnika Lenovo ThinkBook s prosojnim zaslonom, ki predstavlja najnovejši prebojni koncept družbe Lenovo, prinaša revolucionarno interakcijo in izkušnjo ustvarjanja s svojim izjemnim 17,3-palčnim prosojnim zaslonom Micro-LED. Z zaslonom brez robov, prosojnim območjem tipkovnice in navidezno lebdečo zasnovo podloge izžareva občutek visokotehnološke preprostosti in izboljša celotno uporabniško izkušnjo.

Briljantnost tega prenosnika je v njegovi inteligentni integraciji virtualnega in realnega. Z močjo vsebine, ustvarjene z umetno inteligenco (AIGC), prosojni zaslon odpira nove poti delovnega sodelovanja in učinkovitosti, saj omogoča interakcijo s fizičnimi objekti in prekriva digitalne informacije za ustvarjanje edinstvene vsebine, ki jo ustvari uporabnik. Transparentnost mu omogoča, da se brez truda naravno vključi v svoje okolje. Uporabniki lahko brez težav preklapljajo med tipkovnico in risalno desko s podprtim peresom, s čimer odklenejo nove ravni ustvarjalne učinkovitosti. Umetna inteligenca v kombinaciji s prosojnimi zasloni bo odprla nove načine za delo s podatki in aplikacijami ter ponudila priložnosti za razvoj novih funkcij in oblik naprav. Ta konceptna naprava zagotavlja futuristično perspektivo osebnih računalnikov z umetno inteligenco, združuje digitalna in fizična okolja ter lahko izboljša uporabniško izkušnjo na načine, ki si jih nikoli niste predstavljali.

Z nadaljevanjem zagona s sejma Tech World 2023, kjer sta Lenovo in Motorola predstavila tudi koncept prilagodljivega zaslona pametnega telefona, ki ga je mogoče upogniti in oblikovati v različne oblike glede na potrebe uporabnikov. Tudi ta je bil zgrajen na zaslonskih in mehanskih inovacijah zložljivih naprav in konceptov Lenovo, ki omogočajo navijanje zaslona. Lenovo in Motorola izpostavljata nove generativne koncepte umetne inteligence, ki bodo izboljšali prilagajanje naprav in uporabnikom zagotovili resnično edinstveno izkušnjo.

Nova generacija poslovnih osebnih računalnikov z umetno inteligenco

Najnovejša generacija poslovnih prenosnikov družbe Lenovo se predstavi – ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 in ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Poganjajo jih najnovejši procesorji Intel Core Ultra z Intel vPro® na izbranih modelih in Windows 11. Gre za optimalen ekosistem strojne in programske opreme z umetno inteligenco za zagotavljanje izboljšanih ravni varnosti, energetske učinkovitosti in poglobljenih izkušenj. Z vedno večjim izborom poslovnih aplikacij (2), ki imajo koristi od namenske podpore za pospeševanje umetne inteligence, lahko uporabniki uživajo v novih in izboljšanih spretnostih na širokih področjih uporabnosti in produktivnosti.

Revolucija osebnih računalnikov z umetno inteligenco je tu in Lenovo je predan preobrazbi svojih osebnih računalnikov in pametnih naprav, da bi zagotovil prilagojene rešitve umetne inteligence. Novi prenosniki Lenovo so med prvimi, ki poganjajo algoritme umetne inteligence lokalno, na napravi. Uporabnikom ponujajo najobsežnejšo personalizirano izkušnjo osebnega računalnika doslej, pomagajo racionalizirati delovne tokove in povečati produktivnost. Ne glede na to, ali gre za sodelovanje s sodelavci, srečanje s strankami, analiziranje podatkov ali ustvarjanje vsebine, lahko novi prenosniki ThinkPad in ThinkBook pospešijo delovne tokove s podprtimi programskimi orodji, ki podpirajo umetno inteligenco in nudijo vse, kar uporabniki potrebujejo za kar največjo možno ustvarjalnost in učinkovitost.

Smart Connect – brezhibna poenostavitev prek poenotenega ekosistema

Lenovo in Motorola sta skupaj predstavila Smart Connect, programsko rešitev, ki združuje digitalne ekosisteme za ustvarjanje brezhibne izkušnje z več napravami. Smart Connect odklene sinergije med napravami za povečanje produktivnosti, skupno rabo zmogljivosti naprav in upravljanje podatkov ter dokazuje, da je vsota večja od njenih delov. S Smart Connect lahko uporabniki preklapljajo med opravili med osebnim računalnikom, telefonom in tablico, pri tem pa ohranjajo neprekinjen tok dela, uživajo v brezskrbni in varni izmenjavi datotek, dostopajo do mobilnih aplikacij na osebnem računalniku in z lahkoto upravljajo obvestila s telefona.

Ne glede na to, ali gre za delo, ustvarjanje in igranje iger na osebnem računalniku, komuniciranje in konzumiranje vsebine na pametnem telefonu ali početjem »vsega« na poti s tabličnim računalnikom, je preklapljanje z naprave na napravo in deljenje vsebin v ekosistemih zdaj mogoče z enim samim potegom. S Smart Connect lahko uporabniki gledajo film na tablici in ga prenesejo na osebni računalnik, kjer z ogledom nadaljujejo, poslušajo podkast na pametnem telefonu na poti in ga dokončajo na prenosnem računalniku doma, delajo na dokumentu na prenosnem računalniku in ga uredijo še na svojem pametnem telefonu (10), in celo začnejo predstavitev na namiznem računalniku in jo naredijo bolj prenosljivo tako, da jo povlečejo na tablico. Uporabniki lahko prav tako preprosto povečajo vse, kar je prikazano na njihovih telefonih, prenesejo vsebino na večji zaslon, na primer enostavno premaknejo igre, filme, oddaje in aplikacije iz svojega telefona na zaslon televizorja za več prostora za delo in igro.

Masovna selitev aplikacij umetne inteligence na rob omrežja

Podjetje je napovedalo novo generacijo integriranih robnih rešitev umetne inteligence za področje telekomunikacij, ki podjetjem pomagajo izkoristiti ogromne količine podatkov na skrajnem robu za nove aplikacije umetne inteligence v velikem obsegu, hkrati pa zmanjšati porabo energije. Inovacije so del obsežnega portfelja hibridnih rešitev umetne inteligence Lenovo »iz žepa v oblak«, zasnovanih za poenostavitev poti do inteligentne preobrazbe za vse industrije in privabljajo nove stranke k sodelovanju z vodilnimi v panogi, kot je podjetje Telefonica, ki odklenejo moč podatkov umetne inteligence kjer koli in jih dostavijo podjetjem na skrajnem robu omrežja v realnem času.
Medtem ko industrija telekomunikacij nadaljuje dramatično evolucijo, da bi omogočila uvedbo 5G in prihodnost, ki jo poganja umetna inteligenca, so inovacije v IT-omrežjih, infrastrukturi v oblaku in robnem računalništvu ključne za povezovanje današnjega digitalnega gospodarstva. Robno računalništvo omogoča podjetjem, da analizirajo podatke v realnem času, kar omogoča hitrejše vpoglede za učinkovitejše delovanje in storitve. Da bi podprli ogromno količino računalništva, ki se premika na rob omrežij, je Lenovo skupaj z ekosistemom partnerjev na sejmu MWC v Barceloni predstavil zmogljivo družino novih integriranih rešitev umetne inteligence Lenovo Integrated Edge AI Solutions for Telco.

Zaveza trajnosti: zmanjšanje okoljskih odpadkov in dvig popravljivosti izdelkov ter omogočanje strankam, da se osredotočijo na IT

Lenovo uvaja nove rešitve, ki bodo strankam pomagale podaljšati življenjski cikel njihovih naprav z bolj trajnostnimi in stroškovno učinkovitimi možnostmi IT. Z Lenovo Certified Refurbished izdelki lahko organizacije in podjetja v poslovanje uvedejo obnovljene osebne računalnike, ki zadovoljujejo njihove različne računalniške potrebe, hkrati pa ohranjajo manjši ogljični odtis okolja IT. Le Lenovo in pooblaščeni partnerji bodo ponudili certifikat Lenovo, ki zagotavlja naprave vodilne kakovosti v panogi, na katere se podjetja lahko zanesejo.

Obnova, ponovna uporaba in recikliranje so ključni pojmi v krožnem gospodarstvu, sistemu virov in potrošnje, ki pomaga zmanjševati količino odpadkov. Lenovo je zavezan uvajanju krožnih praks na vseh stopnjah življenjskega cikla IT-opreme in je kot vodilni svetovni proizvajalec osebnih računalnikov edinstveno usposobljen za pomoč strankam pri izpolnjevanju trajnostnih ciljev in samozavestnem sprejemanju prednosti krožnega gospodarstva. Preko skupnosti Lenovo 360 Circle se distribucijski partnerji povezujejo tudi s skupnimi ukrepi za spodbujanje krožnih rezultatov za stranke in izgradnjo bolj trajnostne prihodnosti. Prek Lenovo TruScale lahko stranke uvedejo storitve na podlagi naročnine po dejanski uporabi, pri čemer uporabljajo samo tisto, kar potrebujejo, in zmanjšajo količino odpadkov. Več informacij o trajnostnih rešitvah družbe Lenovo najdete tukaj.

Lenovo prav tako razširja sodelovanje s podjetjem z iFixit, kar daje skrbnikom IT možnost, da hitro pregledajo in popravijo naprave – zmanjšajo izpade in podaljšajo življenjsko dobo strojne opreme. ThinkPad T14 Gen 5 in T16 Gen 3, z vpogledi ekipe iFixit Solutions, sta bila zasnovana tako, da sta bolj prijazna do popravil, ne samo da sta razširila nabor komponent, ki jih lahko zamenja stranka (CRU) še na baterijo s priključkom brez kabla in režami za pomnilniške module, tudi zamenjava pogona SSD in modula WWAN sta enostavna. Podjetje je dodalo tudi zelo praktične vizualne indikatorje in oznake za lažja popravila. S podporo ekipe iFixit je Lenovo ustvaril nove vodnike za popravilo, vključno z video postopki za vse komponente, ki jih lahko zamenja uporabnik oziroma skrbnik, ter olajšal naročanje teh delov. To podaljšuje življenjski cikel izdelka, zmanjšuje količino elektronskih odpadkov in nudi prihranke pri stroških za podjetja in posameznike. Kot rezultat teh izboljšav sta ThinkPad T14 Gen 5 in T16 Gen 3 dosegla začasno oceno popravljivosti iFixit 9,3 od 10.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki