marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Komentar Si.mobila in Vege na včerajšnji opomin Evropske komisije


14.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil Vodafone in Vega sta vsak v svojem sporočilu za javnost komentirala včerajšnje opozorilo Evropske Komisije Sloveniji glede neodvisnosti nacionalnega telekomunikacijskega regulatorja. V nadaljevanju sta navedeni obe sporočili za javnost.

Komentar Si.mobila

Sporočilo Bruslja je zelo pomembno in ponovno opozarja na nevzdržno stanje konkurence na področju telekomunikacij.

V včerajšnjem, že tretjem opominu Sloveniji s področja telekomunikacij, Evropska komisija opozarja na nevzdržnost sistema, ki se razvil v Sloveniji v zadnjih 15 letih. Ves ta čas je namreč država v stalnem konfliktu interesov, saj nastopa kot lastnica, regulatorka ter kot kontrolorka-varuhinja konkurence. Rezultat tovrstne “strukturne napake” so daleč največje in najdlje časa trajajoče anomalije na telekomunikacijskem trgu med vsemi članicami EU. Sektorski regulator (APEK) ima že več let vsa potrebna pooblastila za ukrepanje na trgu, vendar zaradi strahu, da s svojimi akcijami ne bi ogrozil "nacionalnega interesa", ne upa opravljati svojih nalog.

Si.mobil pričakuje pozitiven odgovor Slovenije na kritiko Bruslja na način, da bodo pristojni, v prvi vrsti APEK in UVK, nemudoma dokončali že več mesecev in let trajajoče postopke ter začeli z izdajanjem odločb, ki bodo odpravile anomalije na slovenskem trgu elektronskih komunikacij. V nasprotnem primeru namreč Sloveniji na koncu postopka grozijo visoke kazni, ki jih bomo v evropsko blagajno plačali slovenski davkoplačevalci.

Komentar Vege

WWI/Vega pozdravlja bruseljski opomin Sloveniji

Evropska Komisija ugotavlja, da Slovenija do sedaj ni uspela zagotoviti popolne neodvisnosti nacionalnega telekomunikacijskega regulatorja, zato je danes Sloveniji poslala uradni opomin zaradi nespoštovanja pravnega reda na področju telekomunikacij.

Evropska Komisija ugotavlja, da slovenski telekomunikacijski trg bazira na državnih monopolih in je odraz nepopolnih konkurenčnih pogojev, ki vladajo na tem trgu. ”To je že tretje tovrstno opozorilo Sloveniji s strani Evropske komisije. Upamo, da bo tokrat slovensko regulativno telo vendarle prisluhnilo opozorilom, začelo odpravljati neskladnosti na trgu in ukrepalo v smeri zagotovitve zdrave konkurence med operaterji,« se na današnje poročilo EU odziva Steven Fast, generalni direktor Vege. “Naši očitki regulatorju o njegovi povezanosti in naklonjenosti političnim okoliščinam, ki se posledično odražajo v pomanjkanju regulacije in konkurence na slovenskem telekomunikacijskem trgu, so bili s tovrstnim opozorilom Evropske Komisije uslišani,” nadaljuje Fast.

Evropska komisija v svojem opozorilu, namenjenem Sloveniji poudarja, da je tudi slovensko ministrstvo s svojimi regulativnimi organi, vpleteno v upravljanje Telekoma Slovenije, ki obenem nadzira tudi upravljanje največjega mobilnega operaterja na slovenskem trgu. Komisija je proti Sloveniji sprožila še dodaten postopek za ugotavljanje kršitev, in sicer ob dejstvu, da ima regulativni organ pooblastila tudi za nadzor upravljanja operaterjev elektronskih komunikacij. Na ta način regulativno telo krši zahtevo po ločeni regulativni in lastniški funkciji, le slednja pa bi lahko spodbudila zaupnost in pravičnost v regulacijo trga.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki