marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Raziskovalec Kaspersky Laba je odkril varnostna tveganja pri uporabi pametnih fitnes zapestnic

Deli z ostalimi

13.04.2015
Objavil: Dare Gliha

Fitnes sledilniki vseh vrst, ki ljudem pomagajo pri nadziranju njihove fizične aktivnosti in porabe kalorij ter s tem pri vzdrževanju telesne pripravljenosti, so postali zelo priljubljeni. Vendar take naprave obdelujejo pomembne osebne podatke svojih lastnikov, zato je treba zagotoviti, da so varne.

Roman Unuchek, raziskovalec pri Kaspersky Labu, je proučil interakcijo fitnes zapestnic s pametnim telefonom in pri raziskovanju prišel do presenetljivih ugotovitev.

Raziskava je pokazala, da postopek overjanja povezave pri več priljubljenih pametnih zapestnicah tretjim osebam dopušča nevidno povezavo z napravo, izvrševanje ukazov in v nekaterih primerih celo pridobivanje podatkov, ki so shranjeni na napravi. Pri napravah, ki jih je v svoje raziskovanje vključil Kaspersky Labov raziskovalec Roman Unuchek, so bili ti podatki omejeni na število dejanj lastnika naprave v pretekli uri. Ker bodo fitnes zapestnice naslednjih generacij sposobne zbiranja večjega obsega bolj raznolikih podatkov, se lahko tveganje za zlorabo občutljivih zdravstvenih podatkov uporabnikov naprav znatno poveča.

Zlorabe so možne zaradi načina, na katerega se zapestnica poveže s pametnim telefonom. Sodeč po raziskavi se lahko naprave z operacijskim sistemom Android z različico 4.3 ali novejšo z zapestnicami različnih proizvajalcev povežejo prek posebne neavtorizirane namestitve aplikacije. Za vzpostavitev povezave morajo uporabniki potrditi povezovanje s pritiskom na gumb na zapestnici. Napadalci lahko ta korak preprosto obidejo, saj večina modernih fitnes zapestnic nima ekrana. Ko zapestnica z vibriranjem poziva lastnika k potrditvi povezave, žrtev ne more vedeti, ali gre za potrditev povezave z lastno napravo ali napravo tretje osebe.

»Dokaz koncepta je odvisen od veliko pogojev za njegovo pravilno delovanje in na koncu napadalec ne bi mogel dostopati do resnično pomembnih podatkov, kot so gesla in številke kreditnih kartic. Toda hkrati kaže na obstoj možnosti, da napadalec izkoristi napake razvijalcev naprave. Fitnes sledilniki so trenutno večinoma omejeni na štetje korakov in sledenje ciklom spanja uporabnika. Kljub temu pa so naslednje generacije tovrstnih naprav, ki bodo zmožne zbrati veliko več informacij o svojih uporabnikih, že pred vrati. Zato je pomembno pomisliti na varnost teh naprav že sedaj in zagotoviti ustrezno zaščito za povezovanje s pametnim telefonom,« je povedal Roman Unuchek, starejši analitik zlonamerne programske opreme pri Kaspersky Labu.

Strokovnjaki Kaspersky Laba uporabnikom pametnih zapestnic, ki so v skrbeh zaradi varnosti podatkov na svojih sledilnikov, svetujejo, naj pri prodajalcih preverijo, ali bi lahko bili tovrstni vdori možni tudi pri uporabi njihove naprave.

Več informacij o raziskavi, ki jo je izvedel Roman Unuchek, lahko preberete v članku na spletni strani Securelist.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki