marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Kaspersky Mobile Security Lite brezplačno na Android Marketu

Deli z ostalimi

23.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Obstaja velika verjetnost, da se vaš pametni telefon izgubi, ali pa vam ga tako kot denarnico, bančne kartice ali ključe, ukradejo. To bi lahko pomenilo, da pridejo podatki, ki so na vašem telefonu v napačne roke. Kaspersky Lab predstavlja nov izdelek, s katerim lahko brezplačno zaščitite vaše podatke pred vsiljivci. Kaspersky Mobile Security Lite, ki je na voljo le v Android Marketu, nudi osnovno raven zaščite vsem telefonom z Androidom.

Anketa, ki jo je izvedel Iris, je pokazala, da je vsaj eden od petih evropskih uporabnikov pametnih telefonov slednjega že izgubil ali pa so mu ga ukradli. V primeru, da so vam ukradli telefon, ima novi lastnik dostop do vseh osebnih podatkov, ki so na njem, hkrati pa je to lahko tudi priložnost za krajo denarja. Kaspersky Mobile Security Lite zato vsebuje tudi funkcijo Anti-Theft, ki bo kradljivcu preprečila dostop do podatkov. Ukraden telefon lahko blokirate tako, da pošljete posebno SMS sporočilo na napravo. Na enak način lahko zbrišete tudi vse mape, ki vsebujejo vaše osebne podatke, kot so kontakti, sporočila, e-pošta, koledarji in podobno. Z aktiviranjem funkcije Find pa lahko vaš ukradeni telefon tudi locirate in spremljate prek spletnega mesta Google Zemljevidi. Poleg tega aplikacija omogoča tudi blokiranje nezaželenih klicev in kratkih sporočil.

Tistim, ki so še posebej zaskrbljeni glede varnosti njihovih pametnih telefonov, na njih hranijo veliko pomembnih informacij, dostopajo do družbenih omrežij in pošiljajo e-pošto oziroma komunicirajo prek aplikacij za neposredno pošiljanje sporočil, pa priporočamo tudi ogled zmogljivejše, vendar plačljive različice aplikacije. Slednja nudi širok nabor funkcij, med drugim tudi antivirusno zaščito v realnem času, pregledovanje datotek na zahtevo in dostop, običajni antivirusni program in posodabljanje baze podatkov prek storitev GPRS ali Wi-Fi.

Z nadgradnjo izdelka na plačljivo različico, prejmete tudi naprednejši Anti-Theft modul, med dodanimi funkcijami pa je tudi SIM Watch, ki omogoča blokiranje telefona takoj, ko je odstranjena SIM kartica. Vključena je tudi funkcija Privacy, ki omogoča, da je beleženje telefonskih pogovorov, SMS sporočil in ostalih podobnih informacij skrito pred drugimi uporabniki.

Nadgradnja je enostavna, saj jo lahko izvedete s pomočjo brezplačne različice aplikacije, vaše nastavitve pa bodo ostale nespremenjene. Obe različici sta na voljo v 13 svetovnih jezikih, ceno naprednejše pa je 6,95€/najdete na Android Market.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki