marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Kaspersky Lab predstavlja novo varnostno rešitev z okrepljeno zaščito za otroke

Deli z ostalimi

04.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Kaspersky Lab je razkril najnovejšo različico varnostne zaščite Kaspersky Total Security – multi-device. Zahvaljujoč vključevanju funkcije Kaspersky Safe Kids nov izdelek ne zagotavlja le zaščite zasebnosti in zaupnih informacij uporabnikov, temveč omogoča staršem boljši nadzor nad otrokovimi aktivnostmi na spletu in njihovo fizično lokacijo.

Varnostna rešitev otrokom tako preprečuje obisk neprimernih spletnih strani in uravnava količino časa, ki ga namenijo uporabi digitalnih naprav.

Že otroci, stari tri leta, lahko uporabljajo naprave z internetnih dostopom, številni starši pa se soočajo z izzivom zagotavljanja varnega odkrivanja digitalnega sveta svojih otrok ne glede na njihovo starost. Anketa Kaspersky Laba je pokazala, da je polovica anketirancev v Evropi (52 odstotkov) prepričanih, da se število kibernetskih groženj, s katerimi se njihovi otroci srečujejo na spletu, povečuje. Še več, 55 odstotkov jih je izrazilo skrb glede nenadzorovanega dostopa otrok do neprimernih ali nazornih spletnih vsebin, 41 odstotkov staršev skrbi, da bi otroci komunicirali z nevarnimi neznanci, 40 odstotkov anketirancev pa je v skrbeh, da bi otroci na spletu delili preveč svojih osebnih informacij.

Opcija Kaspersky Safe Kids, ki jo vključuje varnostna rešitev Kaspersky Total Security – multi-device, je zasnovana za soočanje prav s tovrstnimi vprašanji in izboljšuje sposobnost staršev, da ustvarijo nove načine, na katere lahko njihovi otroci uporabljajo povezane naprave in brskajo po spletu. Nova programska oprema za več platform ne le ščiti otroke pred ogledom neprimernih vsebin na spletu ali v aplikacijah, ampak tudi pomaga staršem nadzorovati čas, ki ga otroci namenijo uporabi naprav s spletnim dostopom. Dodatno funkcija Safe Location staršem daje nadzor nad lokacijo njihovega otroka v realnem času, omogoča nastavitev varnih področij ter samodejno opozarja starše v primeru, da otrok zapusti to določeno področje.

»Dandanes so otroci vselej povezani na splet. To je dejstvo. In ker starši pogosto ne morajo dostopati do spletnih aktivnosti svojih otrok, se počutijo nemočne, saj ne razumejo, kaj se dogaja, ko so njihovi otroci na spletu,« pojasnjuje Peter Aleshkin, vodja produktnega marketinga na trgih v razvoju pri Kaspersky Labu, in dodaja: »Orodja, kot je Safe Kids, staršem dajejo več možnosti za zaščito in usmerjanje njihovih otrok s tem, ko spodbujajo razvoj interaktivnega odnosa med starši in otrokom za določanje, kaj je primerno za njihova digitalna življenja. Na splošno najbolj uspešna in celostna zaščita otrok na spletu zajema uporabo programske opreme, kot je Safe Kids, skupaj z izvajanjem drugih praktičnih ukrepov, na primer postavitev računalnikov v skupnih družinskih prostorih in pogovor z otrokom o potencialnih kibernetskih grožnjah.«

Poleg okrepljene zaščite za otroke varnostna zaščita Kaspersky Total Security – multi-device vključuje še dve novi funkciji: Private Browsing in Webcam Protection. Slednji pomagata ohranjati zasebnost na skoraj vseh napravah, vključno z Windows, Mac, Android ali iPhone.

Opcija Private Browsing preprečuje spletnim stranem in spletnim aplikacijam, da bi zbirale informacije o obiskanih straneh, iskanih nizih, lokaciji in uporabljeni napravi. Tehnologija dobesedno izreže tovrstne osebne informacije iz spletnega prometa in tako zagotovi, da nikoli ne zapustijo naprave. Prav ta posebnost Kaspersky Labovo funkcijo za zasebno brskanje razlikuje od drugih podobnih orodij v brskalnikih.

Četudi je uporabnik mnenja, da ne rabi ničesar skriti, obstajajo slabosti nenehnega spletnega nadzora, ki so neposredno povezane s finančnimi stroški. Na primer, spletne cene za različne dobrine in storitve se lahko razlikujejo, odvisno od lokacije uporabnika in njegove naprave, pa tudi zgodovine obiskov teh določenih strani.

Dodatna funkcija Kaspersky Laba zazna in poroča o vseh poskusih brezplačnega programja za namestitev razširitev na uporabnikovo napravo. Opcija Change Control uporabniku omogoča regulacijo vseh poskusov spreminjanja domače strani iskalnika, spreminjanje privzetega iskalnika, namestitev dodatnih vtičnikov ali spreminjanje namestitev omrežnega sistema brez privolitve uporabnika. Ob prvem zaznanem tovrstnem poskusu lahko uporabnik določeno spremembo odobri ali prepreči.

Opcija Kaspersky Password Manager, ki je prav tako del varnostne rešitve Kaspersky Total Security – multi-device, uporabniku poenostavlja upravljanje z gesli. Ta funkcija omogoča ustvarjanje močnih gesel, njihovo varno shranjevanje ter samodejno sinhronizacijo in vstavljanje gesel na vseh uporabnikovih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki