marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

slikaApple Pay v ZDA vodilna platforma plačevanja
30.10.2019

Pet let po lansiranju je Apple Pay vodilna mobilna platforma za plačevanje v trgovini, vsaj tako trdijo v novem poročilu pri eMarketer. Apple Pay naj bi v zadnjem letu tako prehitel tudi Starbucksovo mobilno aplikacijo, ki je bila začuda vodilna do sedaj.

članki

iPhone zanesljiv, a nagnjen k nesrečam

Deli z ostalimi

17.12.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Applovi iPhoni so dokazano najzanesljivejši mobilniki, vendar so hkrati tudi udeleženi v največ nesrečah.

Podjetje SquareTrade, ki se ukvarja z garancijami, je izvedlo študijo zanesljivosti in nerodnega rokovanja z mobilniki. Analizirali so napake pri več kot 50.000 mobilnikih, ki uporabljajo njihovo garancijo.

iPhone 4 ima najmanj okvar, Motorola in HTC pa tudi nista daleč zadaj. iPhone 4 je tako najzanesljivejši mobilnik z 2,1 % okvar v prvih 12 mesecih. Motorola in HTC sta tudi zanesljiva z 2,3 % in 3,7 %. BlackBerry in ostali pametni mobilniki imajo večji procent okvar in sicer med 6,3 % in 6,7 % okvar v prvem letu.

Zanimiv je tudi podatek o okvarah po raznih nesrečah in pripetijah. Nekje 75 % pametnih mobilnikov ima težave zaradi nerodnega rokovanja. BlackBerryjevi uporabniki so najbolj pazljivi in "polomijo" samo 6,7 %, iPhone 4 uporabniki pa so z 9,4 % bolj nespretni.

iPhone 3GS je imel skupno (nesreče in zanesljivost) najboljši odstotek, nekje 11,7 % v enem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki