marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

članki

Več kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED


30.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

Glede na novo poročilo bo Samsung dobavil več kot 70 % panelov OLED za naprave iPhone 14 - to vključuje telefona iPhone 14 in iPhone 14 Plus z običajnimi paneli ter telefona iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max z zasloni LTPO.

Korejska novičarska hiša TheElec je razkrila, da Apple načrtuje proizvodnjo 120 milijonov kosov teh mobilnikov. Od tega jih bo vsaj 80 milijonov imelo Samsungov panel, več kot 20 milijonov bo uporabljalo zaslon podjetja LG Display, približno 6 milijonov pa je namenjenih podjetju BOE - največjemu kitajskemu proizvajalcu takšnih panelov. Dobavitelj za preostale naprave še ni določen.

Poročilo je razkrilo tudi, da Samsung in LG Display zagotavljata panele za vse štiri različice telefona iPhone 14, medtem ko BOE izdeluje le 6,1-palčne LTPS OLED za iPhone 14.

Samsung Display pričakuje, da bo od 80 milijonov naprav več kot 60 milijonov namenjenih modelom Pro, saj so te različice uspešnejše od pričakovanih. LG Display naj bi se soočal s težavami v proizvodni liniji, zaradi česar naj bi njegov korejski konkurent pridobil še večji delež.

Družbo BOE sicer največji glavobol povzroča neuspešna prodaja telefona iPhone 14, druga večja težava pa je dejstvo, da Apple preučuje sklenjeno pogodbo, potem ko je kitajski proizvajalec samovoljno spremenil zasnovo vezja mobilnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki